Neleman wijnen van de HEMA

Dat je bij de HEMA, naast rookworst ook lekkere wijnen kunt kopen, is inmiddels geen geheim meer. Op ENJOY! heb je er hier al eens wat proeverijtjes van voorbij zien komen zoals de ‘wijn voor 2’ en de Montepulciano. Laatst kreeg ik de tip van een lieve Instavolger om eens de wijnen van Neleman te proberen. Tips vind ik altijd leuk dus ging ik op een drafje naar de HEMA en kocht van dit merk twee witte wijnen en een rode. 

Nederlandse pionier in Spanje

Neleman wijnen worden geproduceerd door de Nederlandse biologische wijnpionier Derrick Neleman. Hij zette de biologische wijnen op de kaart en produceert nu zijn eigen biologische wijnen in het oosten van Spanje. Een wijntje van Neleman is niet zomaar een wijntje, maar de gedachte erachter is de wereld een beetje mooier te maken. Ik blij, jij blij, zij blij, de bij blij. Iedereen blij. Ik voornamelijk omdat één van deze drie wijnen wat mij betreft een lekkere doordrinker is.

De wijnen zijn gecontroleerd biologisch. Er worden geen bestrijdingsmiddelen en toevoegingen gebruikt. Ze zijn CO2 neutraal en helemaal veganistisch. Geen schroefdop op de wijnen van Neleman, maar een kurk. Niet zomaar een kurk, maar één die je er heel simpel afschroeft zonder dat je een kurkentrekker nodig hebt. Makkelijk en het ziet er nog mooi uit ook!

Hoog tijd om te proeven!

Mijn keuze om te proeven is gevallen op twee verschillende witte wijnen en een rode wijn. Van de rode nam ik er twee mee omdat ik een echte rode wijn drinker ben, niet al te kieskeurig dus die kwamen wel op. Dat pakte even anders uit. Ik ben zelfs de tweede rode om gaan ruilen voor die lekkere witte. Lees maar mee….

In koor ‘hummen’ wij goedkeurend….

1. Neleman Viognier Chardonnay

Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar rode wijn, wilde ik deze graag proberen. Een alom geprezen witje. De zon lacht ons toe, de temperaturen zijn tropisch en de mosselen roepen ons om gegeten te worden. Naast de mosselpan staat deze witte Neleman Viognier Chardonnay. En hoezee de damespuber drinkt een glaasje mee. Don’t worry, ze is 18+! We sniffelen met ons giecheltje in het glas, laten het goudgele vocht walsen in ons glas. Doen onze ogen even dicht en nippen. In koor hummen we goedkeurend. Het eetfeestje kan beginnen. En hoewel ik een zeer gematigde drinker ben, drinkt deze lekker door. De zwoele avond, de klaterende mosselschelpen en deze goddelijke wijn zorgen voor een uitbundige avond met giechelende meisjes. Jammer, heel jammer dan we hier maar één fles van hebben.

Als je een echte Chardonnay drinker bent, dan is deze wijn waarschijnlijk even wennen. Niet zo vreemd want deze wijn is een combi van Viognier en Chardonnay druivenrassen. En hoewel de meeste Chardonnay’s houtgerijpt zijn, is deze dat niet. Deze Viognier Chardonnay is heerlijk fris en zacht van smaak. Het zoetje van de Chardonnay en het zuurtje van de Viognier zijn perfect in balans. Geen dikke, vette Chardonnay, maar wel lekker wollig. Ik hou daarvan.

Ik kan nog wel even doorteuten over deze wijn, maar eigenlijk wil ik je vragen om heel snel naar de HEMA te gaan of je laptop open te gooien en de wijn te kopen of te bestellen. Deze moet je van mij echt proeven! En ik ben benieuwd wat je er van vindt. Hou je van schaal en schelpdieren? Daar past deze wijn perfect bij.

2. Neleman Chardonnay Sauvignon Blanc

En weer een eetfeestje. Ik ben zo gezegend met twee pubers die echte lekkerbekken zijn. Dit keer togen we naar IJmuiden en haalde er een netje kakelverse Vongole schelpen. Die avond stond Pasta Vongole op het menu. De één dekt de tafel en de ander staat in mijn kielzog om te kijken wat ik met die schelpjes ga doen. Ondertussen hakt ze de knof en sjalot fijn.

Samen koken en eten is wat wij het leukst vinden. In de Pasta Vongole schenk ik een hele flinke scheut witte wijn. De witte Neleman Chardonnay Sauvignon Blanc. Geen goedkope bocht in mijn eten, dat kan een gerecht nooit ten goede komen. De schelpjes ploppen één voor één open na een slokje van dit witte vocht, ik doe de pasta erbij en dan mijn favoriete bezigheid. Een beetje gooien met het eten. Ik gooi de schelpen en de pasta om zodat alles goed met elkaar vermengd.

Linguine alle vongole 'in rosso' | ENJOY! The Good Life

We kunnen aan tafel. Pasta Vongole is mijn lievelingsgerecht dus het is feest. We schenken er een flink glas van de Chardonnay Sauvignon Blanc bij want vis en zeker ook schelpen moeten zwemmen. Hoewel hij fantastisch smaak bij dit gerecht, kijken de damespuber en ik elkaar toch even aan. Geen hummen bij deze wijn. Hij is ons net even te zuur en te vlak en een tikkie scherp. Hoewel hij bij mij na een aantal slokken wel aangenamer wordt, houdt de damespuber het na een paar slokken voor gezien. Smaken verschillen, zeker bij wijn. Het mocht onze eetpret zeker niet drukken. In de Pasta Vongole deed hij het enorm goed!

3. Neleman Monastrell Cabernet Sauvignon

Dagelijks drink ik een glaasje rode wijn. Vrijwel altijd tijdens het koken en eten. Dat kleine Picardi glaasje is één van mijn geluksmomentjes van de dag. En hoewel ik vastgeroest zit aan favoriete wijnen als de Sensas, probeer ik weleens iets anders. Dit keer de Neleman Monastrell Cabernet Sauvignon. En bij het eten drinkt de damespuber weer een glaasje mee om deze te proeven. Bijzonder genoeg houdt zij ook erg van rode wijnen.

Gelijk al bij de eerste slok maakt zij heel duidelijk dat zij niet gecharmeerd is van deze wijn. Ze vindt het een vreemde wijn. Als ik proef, snap ik wat ze bedoeld. Dit is een wijn die heel anders smaakt dan onze favoriete wijnen. Deze is enorm fruitig en zelfs een beetje zoetig. En hoewel hij als stevig wordt betiteld, vind ik hem wat slapjes. Mijn voorkeur gaat uit naar hele volle wijnen en dat is deze voor mij duidelijk niet. Ook de dagen daarna kan de wijn mij niet bekoren. Neemt niet weg dat ik mij voor kan stellen dat er veel fans zijn van deze wijn. Ik sla deze even over. Heb de extra fles die ik haalde dus zelfs omgeruild voor de nummer 1.

Conclusie

Hoewel wij echte rode wijn slurpers zijn, heeft de witte van Neleman bij ons iets losgemaakt en de Voignier Chardonnay gaat er zeker vaker komen. Voor ons staan deze wijnen van Neleman hierboven precies in de juiste volgorde. Deze drie wijnen en er is nog een rose en een cadeau-wijn, zijn speciaal geproduceerd voor de HEMA. Ik ben enorm benieuwd naar de overige wijnen van Neleman. Deze kun je bestellen op de website van Neleman, kopen bij Ekoplaza of de Neleman brandstores. Naar ik begrepen heb van mijn tipgeefster en de wijngoeroe’s, zitten daar topwijnen tussen.

ENJOY! a good glass of wine.

Beeld: @ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar op Pinterest voor later ♥

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.