MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

MONTEPULCIANO D’ABRUZZO

Dat er weer een wijn uit de Abruzzo streek in het zonnetje staat is puur toeval. Ik was op zoek naar een fijne rode wijn en had geen zin om het halve dorp te doorkruizen voor mijn rode lieveling SENSAS. Aangezien ik in de HEMA stond toen ik mij bedacht dat het rode sap op was dook ik hier maar eens in de wijncorner.

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Wijn van de HEMA?

Ik hoor om mij heen dat de HEMA best goede wijn verkoopt maar het komt eerlijk gezegd nooit in mij op om mijn wijntjes bij dit oer Hollandse warenhuis te kopen. Terwijl ik in het schap speur naar iets dat mij bekend voorkomt zie ik wel allemaal geinige etiketten voorbij komen. Ik ben namelijk helemaal niet zo’n fijnproever als het om wijn gaat. Heel vaak val ik voor het plaatje op de fles of iets dat ik al ken. Wel weet ik wat ik lekker vind. Een volle Syrah, Malbec of Tempranillo.

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Wijnkeuze

Mijn oog valt op de Montepulciano en ineens schiet mij te binnen dat ik een Montepulciano wijn ooit dronk bij de geweldige lunch in Julia’s Kitchen en tijdens mijn verblijf in Pescara in Abruzzo, waar deze wijn vandaan komt. De keus is gemaakt en ik reken af. Thuisgekomen ontkurk ik de fles gelijk en begin aan de voorbereidingen van het eten.

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Geluksmomentje

Tijdens het koken schenk ik mijzelf graag een glaasje rode wijn in. Mijn ultieme geluksmomentje van de dag. En vandaag is dat dus de Montepulciano. Als ik de wijn inschenk doet hij bijna paars aan. Als ik de wijn ruik, waan ik mij weer in het zonnige Italië en als vanzelf verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Montepulciano druif

Deze Tesoruccio Montepulciano d’Abruzzo is gemaakt van 100% Montepulciano-druiven die afkomstig zijn uit de heuvels rond het stadje Ortona, aan de Adriatische kust, net ten zuiden van Pescara. De Montepulciano druif is één van de bekendere Italiaanse druiven. Deze druivensoort heeft een goede opbrengst en rijpt tot laat in het seizoen. De druif is stevig, donker, vlezig en bevat een behoorlijke portie tanine.

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Soepel wijntje

Dat klinkt als een pittig wijntje, maar niets is minder waar want deze wijn drinkt, ondanks dat hij als robuust en rond bestempeld wordt, heel soepel en makkelijk weg. Als ik de omschrijving mag geloven moet je de smaak terugvinden van kersen, vijgen en wat vanille, dat haal ik er niet uit.

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

De grote Hamersma

Nu kan ik een heel lang verhaal gaan houden over het ‘och en wee’ van deze wijn, maar ik houd het kort. Ik ben tenslotte geen kenner, maar een liefhebber. Dit is een aangename wijn als leuke afwisseling op de wijn die ik het liefste drink. Bij een bourgondische Italiaanse maaltijd met mooi geroosterd vlees of een winterse stoof zal ik deze wijn zeker nog eens in huis halen. De wijn is overigens bekroond in de Grote Hamersma.

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO | ENJOY! The Good Life

Ben jij ook een rode wijnliefhebber? Haal deze dan eens in huis en laat weten wat jij ervan vindt. Ik ben heel benieuwd. Ook als je een wijntip hebt voor mij hoor ik die graag.

Verkrijgbaar bij alle vestigingen van de HEMA (€ 6,50) en natuurlijk ook hier online.

ENJOY! your daily glass of good red wine.

Beeld: @ENJOY! The Good Life

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.