Overnachten in Zwolle via AIRBNB.

Vorige week was ik weer een paar dagen in Zwolle. Ik krijg er geen genoeg van…. Dit keer was ik met de kleine puber. De damespuber is bang dat je van wandelen een enge ziekte krijgt dus wilde ze niet mee. Mijn zus woont sinds kort in Zwolle maar heeft geen plek voor logés. En omdat ik niet veel geld aan de overnachting uit wilde geven ben ik op AIRBNB (spreek uit: Air Bie en Bie) op zoek gegaan naar een geschikte slaapplaats. AIRBNB is een geweldige website waar je te gekke overnachtings plekken over de hele wereld kunt vinden. Ik heb via hun in het voorjaar ook een mooi appartement in Rome gevonden voor heul schappelijke prijs.

Zwolle - The Netherlands

Op de AIRBNB site kwam ik in Zwolle al heel snel bij Annet. Al voor 35,- per kamer kun je bij haar overnachten. De foto’s zagen er goed uit en voor mij waren de recensies doorslaggevend. Allen waren zeer lovend over Annet en haar huis.

Zwolle AIRBNB bedroom

Na het reserveren via de site van AIRBNB heb ik met Annet contact gehad wat allemaal allerhartelijkst en vlot verliep. Op naar Zwolle dus….. Na een gezellige middag en avond bij de familie gingen we onze slaapplek opzoeken wat toch echt reuze spannend was. Want je hebt dan wel foto’s gezien en recensies gelezen…. we herinneren ons allemaal nog wel de prachtige plaatjes uit de reisgidsen die bij aankomst ver te zoeken zijn. In het pikkedonker kwamen wij aan in een vriendelijke woonwijk even buiten het centrum van Zwolle en werden hartelijk ontvangen door Annet.

Zwolle AIRBNB kamer

Ze nodigde ons gelijk heel spontaan uit om nog een glaasje te komen drinken. Heel bijzonder om dan zomaar ineens bij een wildvreemde op bezoek te zijn. Annet is een gezellige vrouw die je gelijk op je gemak stelt en zij vertelde dat zij sinds kort via AIRBNB een kamer verhuurd en dat er nog geen dag geweest is dat hij niet verhuurd is. Vanuit alle uithoeken van de wereld komen de gasten naar Zwolle! Daar stond ik echt van te kijken. Amsterdam oké maar Zwolle?! Dat wij Nederlanders dat een leuke stad vinden….. Hoe komen de toeristen daar nu weer terecht.

Zwolle AIRBNB tuin

Na een gezellig gesprek werden wij naar onze ruime en lichte kamer gebracht en kwam ik erachter dat we geen eigen badkamer hadden. Dat is voor mij wel even een dingetje. Ik ben best een luxebeestje namelijk…. Maar na het zien van de eveneens ruime badkamer heb ik mijn twijfels overboord gegooid. Alles keurig en brandschoon en dat voor 40,- (wij waren in het weekend). Je kunt er ook nog een heerlijk ontbijten voor 6,50 p.p. bijboeken. Na een fijn nachtje geslapen te hebben werden wij al vroeg voor een ontbijt bij de familie verwacht. Logeren bij Annet is wat ons betreft een echte aanrader. En dan hebben wij niet eens gebruik gemaakt van de prachtige tuin aan het water. Dank je, Annet. Het was TOP!

zwolle stadsgzicht

Stadswandeling centrum Zwolle

Na het ontbijt de stad in voor een stadswandeling wat een heel vreemde en rommelige route werd omdat mijn zus en ik onderweg allerlei leuke winkels indoken, er druk gefotografeerd werd en de inwendige mens regelmatig gepamperd moest worden. Flink gewandeld werd er niet maar we hebben wel heerlijk door de stad gestruind. Ik ben nu al een aantal keer in korte tijd in Zwolle geweest maar ontdek steeds weer nieuwe verrassende plekjes.

zwolle peperbus

De bekendste kerk van Zwolle is de Peperbus met een prachtig imposante toren. Nu ben ik normaal niet zo van de kerken maar we zijn toch een kijkje binnen gaan nemen.

zwolle peperbus glas in lood

Ik ben sinds ik het fotografie-virus heb in de ban van vensters, nissen en glas in lood. Het glas en lood in deze kerk is prachtig kleurrijk en ook de kerk zelf doet vrolijk aan door de prachtig betegelde muren, beschilderde plafonds en het indrukwekkende altaar.

zwolle wat een leven

Wat een leven….. Deze kat lag prins heerlijk te tukken op het bordes van een statig pand. Verveeld keek hij in de lens en ging ook nog even ongegeneerd gapen.

Zwolle kat

Behind the scenes. De kleine puber vond hem schattig…. Nee, hij blijft in Zwolle!

Zwolle by foot

Oh help…. wat groeit dat joch snel! Nog even en hij leeft op grotere voet dan zijn moeder. Hoewel dat een uitdaging is….. figuurlijk gezien. Ik fotografeer hier overigens met mijn CANON EOS 300D spiegelreflex camera met de standaard 18-55 lens.

Zwolle aankoop

Onderweg bij het Kruidvat nog een memory card gekocht zodat de kleine puber met zijn eigen camera wat kiekjes kon schieten. De IXUS 95 compact camera van Canon heb ik altijd standaard in mijn tas. Het is een mooie kleine camera die best goede foto’s maakt.

Zwolle streegje

Zomaar een leuk doorkijkje onderweg…..

Zwolle AIRBNB skelet

In Waanders in de Broeren, de kerk, waar de mooiste en grootste boekhandel van Nederland is gevestigd kwam de kleine puber tot een schokkende ontdekking. Tijdens de renovatie zijn de werklui op dit skelet gestuit en hebben dit bewaard. Het ligt nu keurig te rusten onder een glazen plaat op de begane grond van de boekwinkel. Met een druk op de knop wordt hij uitgelicht. Heel spannend vond hij het. Op de bovenste verdieping ligt de jongen als wassen beeld zoals ze denken dat hij eruit moet hebben gezien. Hij is niet fijn aan zijn eind gekomen want het skelet was geketend aan zijn armen.

Zwolle AIRBNB jongen

We hebben geluncht in Brasserie Waanders in de Broeren. Dit kan ik je echt aanraden. Ik had een goddelijk broodje met geitenkaas en salade. Heerlijk!

Zwolle Sassenstraat

Na de lunch liepen we via de Sassenstraat naar de Sassentoren. Dit vond ik een heel vrolijk straatje. Niet alleen door de grappige lampenkapjes die door de hele straat opgehangen waren maar ook de kleine winkeltjes met hebben!hebben! spulletjes. Wij zijn in de kookwinkel Op Tafel en de cadeauwinkel Kunst & Klieder geweest waar ik deze twee lieve eierdopjes van Pip kocht.

zwolle pipZe waren vier en een halve euro per stuk. Ik spaar het Pip servies maar voorwaarde is dat ik het cadeau krijg want mijn kasten puilen uit van het serviesgoed. En als ik het zelf ‘mag’ kopen gaat het veel te snel. Deze twee eierdopjes kon ik echt niet weerstaan….. In het dopje zit een nestje met eitjes, zo schattig.

Zwolle Sassenpoort

Wij eindigde onze stadswandeling bij de Sassentoren. We hadden geen voeten meer over van al het geslenter en waren dringend toe aan een lekkere borrel. Bij Baiyok haalden wij diverse heerlijke gerechten af voor het avondeten. Ook weer een aanrader. Puur en smakelijke Thaise gerechten.

ENJOY! Zwolle…..

Foto’s: overnachting AIRBNB Annet en foto’s van skelet Finn.

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.