week 7 taart

 Zweedse Worteltaart

Vandaag ben ik jarig. En hoewel ik deze worteltaart met jullie deel ben ik niet van plan ook maar iets te gaan bakken vandaag. Ik ga het dit jaar weer eens heel relaxt aanpakken. Zo ga ik zeker wel een taartje eten bij de Roset met mijn dochter nadat wij samen mijn verjaardagscadeautje uitgezocht hebben. Maar verder laat ik het hele taartgebeuren aan mij voorbij gaan. En ook al zou ik willen het kán gewoon ook niet want ik ben nog steeds zo opgezwollen als een paasei. Ik ben mijzelf helemaal te buiten gegaan aan paasbrood, chocolade eieren, tulband enz….

Dus….vier ik mijn verjaardag vanavond met een flinke borrel samen met een klein gezelschap. Het nadeel van mijn eigen verjaardag vieren is dat ik aan het eind van de avond gesloopt ben plus 2 dagen daarna en dan de stress in de dagen voorafgaand aan mijn feestje nog niet eens meegerekend. En dat doe ik dus niet meer. Het is mijn verjaardag en ik vier het zoals ik dat wil. En het interesseert mij geen bal wat een ander daarvan vindt. Zo…. daar moest ik 48 jaar voor worden om dat te leren 🙂

Anyway…. Over tot de worteltaart….

Dit taartje ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook nog eens heel erg lekker. Ik heb hem eigenlijk omgedoopt tot Zweedse Worteltaart omdat het een worteltaart is volgens Zweeds recept (duh! blond). Mijn zus heeft jaren in Zweden gewoond en heeft het recept voor mij vertaald.

Samen met de damespuber maakte zij deze taart. Hij is echt heerlijk smeuïg en de topping kun je zo eenvoudig of gek maken als je zelf wilt. Dit is de creatieve ingeving van de damespuber. De taart is eenvoudig te maken dus leef je uit!

Ingrediënten:

3 eieren
3 dl suiker
3 dl geraspte wortel
1 dl plantaardige olie
3 dl bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
3 theelepels kaneel
1 theelepel zout
boter om de vorm in te smeren walnoten voor de garnering

voor de topping:
200 g roomkaas
2 dl poedersuiker
1 eetlepel verse citroensap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Smeer de vorm in (22-24cm).
  2. Klop de eieren en de suiker tot een schuimige massa. Voeg de geraspte wortel en deolie toe. Meng in een kom bloem, kaneel, bakpoeder, baksoda en zout. Voeg hetvervolgens toe aan het eibeslag en roer het door elkaar.
  3. Doe het beslag in de vorm en bak de taart in het onderste deel van de oven in ca 60minuten gaar. Laat de taart eerst afkoelen voordat je hem op een bord doet.
  4. Topping: roer de ingrediënten goed door elkaar en verdeel het over de taart. Garneren met walnoten.

ENJOY! your Swedish Carrotcake

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.