ZOMERVAKANTIE | ENJOY! The Good Life

ZOMERVAKANTIE

Ook hier is de zomervakantie officieel begonnen. En hoe… eindelijk schijnt het zonnetje 🙂 De damespuber heeft al weken vakantie dus zitten wij al even in de ‘ ’s ochtends lekker rustig aan’ modus. Dat alleen al is heerlijk relaxt en verder de dag maar lekker op je af laten komen. Niet teveel plannen, lekker rustig aan, tijd voor elkaar en jezelf.

De ‘kleine man’

Net is ook de ‘kleine man’ binnen komen vallen. Hij heeft een enorme berg bagage mee, de hele gang ligt vol. Hij komt drie weken vakantie bij ons doorbrengen. Ik heb er niet zoveel over losgelaten maar sinds een jaar woont hij bij zijn vader.

Zodra de deur in het slot valt vliegt hij mij om de nek en laat mij voor 5 minuten niet meer los. ‘Oh mama… ik zou je voor altijd wel vast willen houden’, zegt hij. Yeah right…. schattig en fijn om te horen maar ben benieuwd hoe lang dit vredesoffensief gaat duren. Maar laten we het vanaf de positieve kant bekijken…. 🙂

De damespuber

Wat gaan we doen deze vakantie? Eh nou… we hebben helemaal geen concrete plannen. Ik heb dagenlang het internet afgespeurd om nog met de damespuber een weekje op vakantie te gaan maar zonder resultaat. Te duur, te warm, te druk, volgeboekt en uiteindelijk bedacht de damespuber dat zij helemaal geen tijd had om op vakantie te gaan want ze had allerlei feestjes, vriendinnen verplichtingen etc. en nu heeft ze een baantje. Heel goed van haar, maar nu kunnen we dus helemaal niet meer weg.

Hoe kom je weg…

Een paar dagen dan? Via Bijzonderplekje.nl heb ik de leukste plekjes de revue laten passeren en ook daar wilde het, zelfs voor een paar dagen, niet lukken. Dan naar die leuke Bed & Breakfast in de Bourgogne waar we het jaren geleden zo leuk hadden?…. nope vol. De agenda’s van de steeds groter wordende pubers matcht steeds minder makkelijk met die van mij. Misschien moet ik eens wat eerder vakantieplannen maken en kan ik mij beter vast oriënteren op de vakantie van volgend jaar 😉

Vakantie met pubers

We gaan er de komende drie weken thuis iets gezelligs van maken en als er spontaan toch iets ondernomen kan worden dan moet ik dat maar als een zegen zien. Om eerlijk te zijn moet je ook niet zo nodig met pubers op vakantie willen. Zij zijn namelijk perfect in staat om binnen een paar minuten je hele vakantie te verzieken. En als je dan, je met pijn en moeite je bij elkaar geschraapte centen daarvoor gebruikt hebt, dan komt het de rest van de zomervakantie niet meer goed. Niet dat ik dat meegemaakt heb maar ik hoor de verhalen om mij heen. Ik ben dus gewaarschuwd. En inmiddels heb ik de handleiding pubers gevonden dus weet wat je kunt verwachten. Vrij weinig…. 🙂

Go with the flow

Wij laten, zoals zoveel dingen hier in huize ENJOY!, de vakantie dus maar een beetje op z’n beloop. Er bestaat een kans dat jullie ineens een berichtje van ons ontvangen vanuit een idyllische plek maar de kans is aannemelijker dat het wat dagtrips en korte uitstapjes in eigen land worden. We zien wel….. Dat is ook best een fijn gevoel.

Zomerrooster ENJOY! The Good Life

Voor wat betreft de blog ben ik er ook niet echt uit hoe ik dat deze zomer aan ga pakken. Als jij daar aan de andere kant een supergeorganiseerd type bent, dan zie ik de vlekken al in je nek schieten van dit ongeregelde huishouden van ‘Jan Steen’. Don’t worry…. wij zijn een ‘go with the flow’ gezin en uiteindelijk komt het altijd goed.

Blogwise dus…. Aanvankelijk had ik bedacht om een paar weken de stekker eruit te trekken maar daar brak mij toch het klamme angstzweet van uit. Ik vind het namelijk veel te leuk om mijn verhalen, hersenspinsels, tips, foto’s etc. met jullie te delen. Maar zoals ik de laatste weken eigenlijk al doe, zal ik af en toe een dagje spijbelen. Ik probeer dagelijks te blijven bloggen maar ‘don’t shoot the messenger’ als het eens een dag, of twee stil blijft. Dan ben ik even elders met mijn gedachten of mijn hele ‘hebben en houwe’.

Nou…. na dit hele verhaal gelezen te hebben weet je eigenlijk nog niets maar troost je…. wij ook niet! 🙂 Ik wens iedereen een heel fijne vakantie, relax, go with the flow en ENJOY!

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.