Eén van de laatste uitstapjes deze zomervakantie is een dagje Amsterdam. Wat is het toch een heerlijke stad! Prachtig weer en gezellig druk en er wordt bijna alleen maar buitenlands gesproken. Het stikt er van de toeristen.

Skylounge

Amsterdam Skylounge lift

Na aankomst op het Centraal station zijn we eerst naar het Double Tree by Hilton hotel gegaan om de Skylounge te bezoeken.

Amsterdam Skylounge rooftop terras

Vanaf het prachtige rooftop terras heb je een magisch uitzicht over het centrum van Amsterdam.

Amsterdam Skylounge uitzicht Rokin

Amsterdam Skylounge uitzicht 't IJ

Amsterdam Skylounge uitzicht

Starbucks

In de lobby van het hotel zit de Starbucks. Lekker een mok thee, een caramel cream en een reuzen chocolate chip cookie die wij deelden.

Amsterdam Starbucks

Shoppen

De bedoeling was dat we naar Madame Tussauds zouden gaan maar er stond zo’n enorme rij dat we dat maar voor een andere keer bewaren. Dan maar gelijk lekker shoppen. Althans, de damespuber moest shoppen.

Amsterdam stairs

Forever 21, Pull & Bear, Bershka, H&M, The Sting…. Alle favorieten zijn we af geweest en mevrouw is goed geslaagd.

Amsterdam Lush

En ook nog even langs Lush. Wat een leuke winkel is dat toch! Hier kun je verse handgemaakte vegan cosmetica krijgen die niet op dieren is getest.

Amsterdam quotes

Begijnhof

Daarna op naar een leuke lunchspot waar ik op het blog van Team Confetti over gelezen had. Onderweg kwamen we langs het Begijnhof.

Amsterdam Begijnhof binnenplaats

Nu ben ik een echte Amsterdamse maar was nog nooit op het Begijnhof geweest.

Amsterdam begijnhof

Wat een schattig stukje Amsterdam. Ik kon niet te lang blijven want voor een puber is het allemaal slaapverwekkend dus daar wil ik nog wel een keertje op mijn gemak rond kijken.

Amsterdam begijnhof pandjes

Lunch Time

In de Spuistraat 266 zit Le Pain Quotidien. Hier kun je lekker ontbijten of lunchen. De kaart is erg uitgebreid en het is best lastig om een keus te maken. Wij hadden huisgemaakt limonade met watermeloen en rustiek gebakken brood en bruschettas waar we ieder een mezze gerechtje bij bestelden. Ik had een zwarte bonen humus en mijn tafelgenootje zalm met avocado. Lekker en gezond!

Amsterdam Le Pain Quotidien

Amsterdam van der Linde

Op de weg terug naar het station hebben we nog een ijsje gehaald bij van der Linde op de Nieuwendijk 183. Dit ijs is ook al jaren een begrip. Het roomijs wordt samen met verse slagroom op je oblie geschept. Heerlijk!!!

Amsterdam trein

In de trein terug naar huis nog lekker nagenieten van een heel leuke dagje.

ENJOY! Amsterdam.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.