Zomercocktail: Piña Colada
Als ik aan de Caribbean denk, dan denk ik aan paradijselijke stranden, een imposante onderwaterwereld, wuivende palmen en Piña Colada. Aangezien de pubers voor een paar weken naar Curaçao gingen, kwam deze goddelijke cocktail weer op mijn netvlies.
Ik maakte de avond voor hun vertrek deze Piña Colada uitzwaai cocktail. Oké, ik schoot iets uit met de rum, dus het werd nog een lange, gezellige avond voordat zij voor twee weken uit zouden vliegen. Het recept voor deze cocktail deel ik graag met jullie.
Tropische ingrediënten
De cocktail bestaat uit tropische ingrediënten als ananas, kokosnoot en rum. En de zoete, romige gecondenseerde melk maakt deze cocktail tot een ware traktatie. Als je de cocktail alcoholvrij wilt maken voor kinderen of zwangere vrouwen in het gezelschap, dan laat je de rum even koken. Zo verdampt de alcohol, maar behoud je wel de juiste smaak.
De ingrediënten zijn goed voor twee liter van dit heerlijke vocht. Genoeg voor een heuse cocktailparty! Als je dit recept wilt gebruiken voor slechts één glas, dan is 50ml per ingrediënt voldoende.
Cocktails don’t solve any problems
but then again neither does water
Ingrediënten:
- 400 ml witte rum
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 1 blikje (397 ml) gecondenseerde melk
- 1 blik ananasstukjes (400 ml inclusief de siroop)
- stukje ananas of schijfje limoen voor de garnering
- ijsblokjes
- een mooi cocktail glas en een gezellig rietje
Meng alle ingrediënten in de keukenmachine of blender tot een glad geheel. Doe ijsblokjes in het glas, schenk er het cocktail mengsel op en garneer het glas met het fruit. Rietje en stampertje erin en klaar is je tropische verrassing.
Dit recept komt uit het kookboek “De complete Antillianse keuken” Je vindt het boek in de boekhandels en hier online voor € 24,95.
ENJOY! your Piña Colada
Beeld: ENJOY! The Good Life