ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

3 zomerse recepten met Limoncello

Als ik iets zomers vind dan is het wel Italië en Limoncello. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Limoncello heeft de kleur van de zon en bij de eerste slok van deze frisse citroenlikeur sluit ik mijn ogen en waan ik mij even in het zonnige Italië.

Limoncello is een orgineel Italiaanse likeur gemaakt van de Sfusato citroenen die in de vele citroenboomgaarden groeit aan de Amalfi kust. Zie je het voor je…. Dit beeld gebruikte ik als inspiratie voor drie zonnige recepten met deze goddelijke likeur. Kijk snel want Limoncello is niet alleen lekker als aperitief voor of als digestief na de maaltijd maar ook heerlijk als cocktail of als smaakmaker door desserts.

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Limoncello Tiramisu

Er gaat natuurlijk niets boven een traditionele tiramisu maar als je nu eens iets anders wilt is dit een zomerse en frisse variant. Én een voordeel is dat dit recept geen rauwe eieren bevat. Ik ben daar altijd een beetje voorzichtig mee.

Wat heb je nodig:

  • 2 biologische citroenen
  • 75 ml Limoncello bijvoorbeeld: Pallini
  • 75 ml poedersuiker
  • een pak lange vingers (min. 30 stuks)
  • 250 ml Marscarpone
  • 250 ml slagroom

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Neem een mooie vierkante of langwerpige schaal. En begin met de helft van de lange vingers naast elkaar op de bodem van de schaal te leggen zodat deze helemaal bedekt is.

Rasp de schil van een citroen. Let op! Niet teveel wit mee raspen anders wordt het bitter. Voeg de rasp samen met de slagroom, poedersuiker en de mascarpone in een kom en klop dit stijf. Zoals je de slagroom ook zou kloppen.

Pers de citroen waarvan je de schil hebt geraspt in een apart kommetje uit en voeg daarbij de Limoncello. Roer dit door elkaar en sprenkel de helft hiervan over de laag lange vingers. Daar boven op verdeel je de helft van het Mascarpone mengsel. Dan weer lange vingers etc.

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Als je de  twee lagen klaar hebt…. Snijdt dan de andere citroen in heel dunne plakjes en verdeel die mooi over de bovenkant van de tiramisu als garnering. Eventueel strooi je er nog wat poedersuiker overheen en wat fijngesneden muntblaadjes. Buon Appetito!

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Gemarineerde watermeloen in Limoncello.

Dit is een verrassend lekker tussendoortje bij de borrel of als nagerecht. De combinatie van watermeloen en Limoncello is het toppunt van de zomer. En…. heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig:

  • 1 watermeloen
  • Limoncello
  • Houten Tapas Prikkers. Liefst met dubbele tand aan het uiteinde.

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

En dan is het heel simpel. Snijdt de meloen in de lengte door de helft. En de helften nogmaals in de lengte door de helft. Snijdt de kwarten dan overdwars in plakken. Je krijgt dan ‘maantjes’ Prik in het midden van de schil de tapasprikker en leg de plakken plat op een ondiepe schaal. Schenk hier limoncello overheen en zet de watermeloen goed koud weg voor minimaal een dagdeel. Voor het opdienen schenk je de overtollige Limoncello uit de schaal. ENJOY!

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Limonic that Rocks!

Dit is momenteel mijn ultieme zomerdrankje. Limoncello met tonic. Zoet en heerlijk verfrissend tegelijk. Ziet dit er niet uit als La Dolce Vita?!

Hoe je deze heerlijke cocktail maakt?

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Neem een flink glas. Vul deze ruim met ijsblokjes. Wist je dat ijsblokjes ook kant en klaar te koop zijn in de supermarkt? Heel handig om in huis te hebben. Schenk dan 1/3 deel ijskoude Limoncello op het ijs en 2/3 deel koude Tonic. Garneer het glas eventueel met een schijfje citroen en een takje roosmarijn. Salute!

ZOMER MET PALLINI LIMONCELLO | ENJOY! The Good Life

Over de Pallini Limoncello…..

De grote Sfusato citroenen die Pallini gebruikt voor haar Limoncello zijn minder zuur dan andere citroenen en daarbij hebben ze een bijzonder geurige schil. Juist die schil is heel belangrijk voor het productieproces. De citroenen zijn biologisch geteeld, er worden geen pesticiden gebruikt en de vruchten worden met de hand geplukt. Vervolgens wordt het gele deel van de schil in de beste Italiaanse alcohol geweekt en wordt er suiker toegevoegd samen met nog een aantal geheim ingrediënten. Pallini Limoncello wordt gemaakt volgens een oud familierecept en er worden geen geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Ik ben al jaren een groot fan van deze Limoncello vanwege zijn zachte smaak. Niet te zoet en zeker niet te zuur. En de Limoncello bewaar je natuurlijk in de vriezer zodat hij altijd ijskoud voor handen is.

ENJOY! Pallini Limoncello.


Voor meer info check de website van Pallini.com.

Met dank aan Pallini en het persbureau voor het beschikbaar stellen van een fles heerlijke Limoncello.


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.