Zomaar een dag.... #op broekenjacht | ENJOY! The Good Life

Zomaar een dag…. #op broekenjacht

Mijn ‘walk in closet’ is inmiddels opgeruimd. Hierover ga ik een aparte post maken want als je het over ENJOY! The Good Life hebt dan is dat wel iets waar je heul blij van kunt worden. Zeker als je het al 3,5 jaar van plan was. Ik heb 70% van mijn kleding weggedaan. Een groot deel gaat in de kledingcontainer en loopt er iemand in een arm land heel kék bij. Van het andere, nog grotere deel, weet ik niet wat ik daarmee aan moet. Allemaal merkkleding. Daar moet ik nog even over in beraad met m’n zelf.

Diverse maten

Al jaren liggen er kledingstukken in diverse maten in mijn kast. Van kleine maten tot grote maten en alles ertussenin. Mijn maat schommelt nogal. Tijdens het opruimen was ik dan ook heel streng voor mezelf. Alles dat ik langer dan een jaar niet gedragen had heb ik gepast en als het te strak zat ging het meteen weg. Ja,…. ik zit weer in een fase van flinke rondingen 🙂

Normaal gesproken bewaar ik al die kleding omdat dat dan weer een goede stimulans is om weer eens wat aan mijn gewicht te gaan doen. Maar ik heb de pest aan lijnen en heb mezelf inmiddels geaccepteerd zoals ik ben. In de winter dan…. in de zomer is dat nog een dingetje. Bij het passen van al mijn broeken kwam ik tot de schokkende conclusie dat ik van die enorme berg nog maar 5 broeken pas waarvan ik er twee niet mooi meer vind en ik uit één elk moment kan uitscheuren omdat de naden versleten zijn. Weer een andere zit toch een ietsiepietsie te strak zodat ik de hele dag vrij agressief gedrag vertoon en de laatste was ook iets mee maar dat weet ik dan weer niet meer.

Op jacht

De balans opmakend heb ik dus nog één broek die heerlijk zit en die ik dan ook het liefst altijd draag. Hij is ook nog redelijk mooi zwart maar hij kan het elk moment begeven. En één broek is dan ook geen broek en ik moet op broekenjacht. Nu heb ik niet snel een slecht humeur maar als iets mij een pesthumeur kan bezorgen dan is het wel het kopen van een broek. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kan met gemak 50 broeken passen (zonder overdrijven) en er met niet één thuiskomen.

Vanochtend was het dan zover. Eerst even naar de kapper zodat ik ook niet ook nog eens in de spiegel naast alle hobbels en bobbels een enorme uitgroei zie. Dat is al een puntje gewonnen. En ik ga alleen zodat niemand last heeft van mijn gemopper en gevloek. Eerst ga ik naar de meest suffe winkel die er bestaat. Ik durf hier niet eens de naam te noemen maar doorgaans is dat de enige winkel die broeken verkoopt die een normale Nederlandse vrouw past. Een vrouw met een smalle taille, een flinke kont en niet andersom. Hoewel dat ook lastig is…..

Helaas voor mij is het uitverkoop en uitverkoop en ik gaan niet samen. Niet voor niets hangt al die kleding aan het eind van het seizoen nog in de winkel. Het is of niet mooi of het is maat 36. En een basic zwarte broek is niet te vinden. Toch vind ik nog een maatje 42, en vooruit twee witte broeken, een donkerblauwe en een nudekleurige. Het begon al goed want de zwarte kreeg ik tot halverwege mijn heupen waarbij mijn kuiten geen bloedtoevoer meer hadden. Oeps…. toch geen maatje 42 meer! Van de witte broek schiet ik zo hard in de lach dat ik bijna in mijn broek pies, de blauwe heeft een taille wijdte, zo groot, dat ik daar samen met mijn vriendinnen een feestje in kan bouwen en met de nudekleurige lijkt het net of ik in m’n blote kont loop. Als ik rood aangelopen de paskamer uitkom en de verkoopster vriendelijk vraagt of het allemaal gelukt is kan ik alleen nog maar met een verbeten glimlach uitbrengen dat het niet zo mijn ding was.

Op naar de volgende winkel. Hier hetzelfde laken en pak. Weer zes broeken verder stuif ik de winkel uit. Gelukkig was de verkoopster in geen velden of wegen te bekennen. Die had al vaker met het bijltje gehakt…. En dat nog zo een paar winkels.

” Mensen…. ik wil gewoon een zwarte broek! En misschien als het niet teveel gevraagd is een spijkerbroek?! “

Ik had de moed al opgegeven en ging tot slot nog even de H&M binnen. Een tijdje terug bestelde ik al eens de Shaping Jeans online bij H&M. Verbazingwekkend genoeg zitten die top! Laten ze daar nu een verwassen zwart model van hebben voor de winter. En een heel leuke jeans met een onafgewerkte onderpijp. Én nog een zwarte uit het uitverkooprek voor 20 euri. Ik ben blij! Want al na het passen van 24 broeken heb ik ze gevonden. Een record!

Eh…. klein verzoekje nog aan meneer of mevrouw H&M? Kunt u van dit model ook een gitzwarte maken misschien? Dank u…. Dat zou fijn zijn. Tot die tijd bewaar ik toch nog maar even die stapel broeken in maatje 42…. Je weet maar nooit…..

Zomaar een dag.... #op broekenjacht | ENJOY! The Good Life

 ENJOY! the perfect jeans

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.