Yoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good LifeYoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good Life

Yoghurt Citrus Cake

Zeer zelden haal ik koekjes, cake of taarten uit de supermarkt of bij de bakker. Oké… ik heb een zwak voor het chocoladetaartje van de Jumbo. Veel lekkerder is het om al dat lekkers gewoon zelf te maken en begin nu niet meteen te zuchten dat het veel te veel werk is in jouw drukke bestaan….

Yoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good Life

Heerlijk geur

Als je niet zoveel om lekker eten geeft (bestaan die?….) dan haal je alles gewoon wél uit de schappen van je buurtsuper. Maar word je alleen al blij van die heerlijke geur van zelfgebakken taart of cake die je huis vult of ben je heel bewust met voeding bezig dan ga je natuurlijk lekker zelf aan de slag.

Yoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good Life

Misbaksels

Mijn geluksmomentje is toch wel als ik mijn tanden in een eigen gebakken koekje, cake of taart zet en proef dat het weer eens goed gelukt is. Een goddelijk gebakken koekje van eigen deeg 🙂 Met grote regelmaat ben ik dan ook in de keuken te vinden om recepten uit te proberen maar nog leuker vind ik het, om een beetje te experimenteren of om recepten een eigen draai te geven. En natuurlijk gaat dat ook weleens mis.

Zo ook met deze yoghurt cake. Deze zou voor het ‘mooie’ flink hoger moeten zijn en een gelijkmatige bovenkant moeten hebben. Mijn springvorm bleek iets te ruim voor de hoeveelheid beslag.

En… Ik ging de cake in een opwelling maken en toen ik alles klaar had staan bleek ik niet genoeg bloem meer in huis te hebben. De damespuber had weer eens gebakken met haar gevolg en natuurlijk niet doorgegeven dat de bloem bijna op was. Voor het kleine ontbrekende deel had ik niet zo’n zin om gelijk weer naar de winkel te rennen en dus gebruikte ik daarvoor broodmeel. Zeker geen aanbeveling maar een mooie reddingsactie 🙂

Yoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good Life

Opgepast…

Nu had ik hem opnieuw kunnen bakken maar ik ben van mening dat niet alles perfect hoeft te zijn. Als het maar lekker smaakt! En dat doet deze cake zeker. En om tegemoet te komen aan al die ‘druktemakers’ die roepen geen tijd te hebben om te bakken….. Het ook nog eens een super simpel recept en dus is deze heerlijke geurende cake ook nog eens in een handomdraai klaar en wees gewaarschuwd…. hij is ook zo op 🙂

Yoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good Life

En zeg nou zelf…. ziet dit er niet uit als een klein geluksmomentje? Laat je weten of jouw cake wel ‘allemachtig prachtig’ is geworden of nog leuker…. stuur een foto mee 🙂

Ingredienten:

  • 250 ml yoghurt, vol en biologisch vind ik het lekkerst 🙂
  • 200 gr fijne suiker
  • 2 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 240 gr bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 tl vanillepasta of extract
  • sinaasappelrasp van de schil van één sinaasappel
  • citroenrasp van de schil van een halve citroen
  • poedersuiker om de cake mooi af te poederen 🙂

Yoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in (22 cm). Ik leg ook nog altijd bakpapier op de bodem.
  2. Meng in een flinke kom yoghurt, rasp van sinaasappel en citroenschil, eieren, suiker, olie en vanille goed door elkaar.
  3. Zeef in een andere kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
  4. Roer voorzichtig de bloem door het yoghurt mengsel.
  5. Doe het deeg in de springvorm.
  6. Bak de cake in 30/35 min gaar totdat de cake goudbruin is. Doe nog even de ‘satéprikker-check’. Steek een satéprikker in de cake en als deze er droog uitkomt is je cake perfect.
  7. Bestrooi de cake met poedersuiker.

 Yoghurt Citrus Cake | ENJOY! The Good Life

ENJOY! your cake.

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

  • Avatar
    Jessica

    Makkelijk recept! Deze heb ik vandaag gemaakt als cupcakes. De helft ‘naturel’ en door de andere helft van het beslag 100 gram gedroogde cranberries gedaan. Een heel geslaagde variant!

    maart 12th, 2017 16:28
    Reply
    01
    • Avatar
      José

      Wat een goed idee om er cupcakes van te maken en ook de combinatie met cranberries lijkt mij heerlijk. Dat ga ik ook eens proberen.

      maart 13th, 2017 19:22
      Reply
      02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.