WoonexpressXl header

Als beginnende blogger zijn de persevents de krenten in de pap. Waar mijn mailbox tot een paar maanden geleden leger dan leeg bleef en ik na elke keer refreshen hoopte op een berichtje…. Zo gevuld is mijn mailbox momenteel. En aangezien mijn mail bijwerken niet mijn sterkste kant is komt het nog weleens voor dat ik een geweldig event mis of dat ik dubbele afspraken maak. En dan blijk je ineens twee geweldige events te hebben die je geen van beide wilt missen omdat het mooie content bevat en ik mijn lezers graag een kijkje in mijn leven gun.

Mijn lieve vriendin MJ Marie-José (it’s in a name) leek mij de aangewezen persoon om voor mij als gastblogger naar het Woonexpress event te gaan. Zij is de laatste tijd enorm in de weer om haar prachtige huis te restylen dus kon zij in deze mega woonwinkel haar hart ophalen. En gelukkig vond zij het ook leuk om deze uitdaging aan te gaan.

Woontrends bij Woonexpress volgens Marie-José:

José vroeg of ik haar – vanwege een dubbele uitnodiging – uit de brand kon helpen met een persevent. Of ik naar WoonExpress wilde. “Ja, natuurlijk. Leuk!” Riep ik meteen. En deed een rondedansje. Als trouwe bezoeker van de winkel…gemiddeld bezoek is vier keer per jaar en ik help dat gemiddelde met veel plezier omhoog…was dat geen straf. Op naar Amsterdam Zuid Oost dus.

In het restaurant werden de bloggers ontvangen. Ik concludeerde al snel dat ik by far de oudste was, maar ik hield mij groot.

WoonexpressXL cocktail  WoonexpressXL eten

Er was gelukkig aan de inwendige mens gedacht, want ik kwam rechtstreeks vanuit werk en eten was erbij ingeschoten. Lekker soepje en salades.

Na het eten kregen we een rondleiding door de winkel. Met uitleg van de marketingdames en stylisten van WoonExpress. Het was de eerste keer dat zij een persevent hadden georganiseerd, maar daar was niks van te merken. Prima verzorgd allemaal.

WoonexpressXL tassen Woonexpress lovely things

Wandelend door de winkel kregen we uitleg over het concept en de winkelformule. Ik moest wel goed opletten, want er staan zoveel leuke spullen dat mijn aandacht vasthouden een hele opgave was…

WoonexpressXL setting WoonexpressXL stelling

Elke winkel heeft zijn eigen stylist. Samen met de stylist van het hoofdkantoor richt zij de winkel in. De winkel is ingedeeld in woonkamers of slaapkamers. Op elke hoek staat een stelling met spullen die je ook ziet in de winkelopstelling. Je kunt meteen alles meenemen. Lekker handig, want in andere winkels kan ik iets leuk vinden in de opstelling, maar het vervolgens niet meer kunnen vinden in de winkel.

Ze geven ook een magazine uit. Dit is voor hun belangrijk om klanten te laten zien wat er mogelijk is. Men wil graag “buiten de winkel” laten zien wat het gevoel is van het merk. Ze willen een totaalconcept bieden.

WoonexpressXL assortie WoonexpressXL kastje

Ik vroeg de dames naar het aantal collecties per jaar. Sommige artikelen zijn maar even in het assortiment. De korte verkoopduur maakt het leuk omdat niet iedereen het heeft. Ze hebben vier collecties per jaar. Plus een aantal vaste producten, zoals bijvoorbeeld een bepaalde lamp of witte kast. WoonExpress maakt onderscheid in Trends, kleurthema’s, vast assortiment en basis. De basisitems zitten in een lager prijssegment. En voor de kleuritems geldt vaak: op = op.

De stylisten en afdeling Inkoop & Marketing werken een jaar vooruit. Ze werken met ‘sferen’ en kopen daar vervolgens op in. In de winkel ligt 2015 maar in de hoofden groeit en bloeit de collectie van 2016. Ik kon het niet laten om te vragen naar een tipje van de sluier voor 2016….Oranje en roze voorjaar. Groen voor najaar. Ik werp net met overgave roze uit mijn interieur…het mag er dus weer in…Oranje is niet mijn kleur, tenzij het Nederlands elftal speelt.

Woonexpress pimp je vaas woonexpressXL vaas

Tussendoor hadden de dames een workshop ‘pimp je eigen vaas’ georganiseerd. Nu ik door had dat roze weer mocht, ben ik losgegaan op – je raadt het al – roze. Best leuk geworden, toch?

Daarna mochten we de winkel weer in, voor ronde twee. Wat ik handig vond, is de opstelling van producten. Op het bankenplein staat voor de inspiratie alles op kleur i.p.v. op soort. Bij de eetkamerstoelen was een ware kleurexplosie. Ik ben wel van de roze, maar dit is iets too much for me….  Maar de jongere bloggers vonden het geweldig. Ik loop kennelijk hopeloos achter…

Al met al een praktische winkel met leuke betaalbare spullen. Meer informatie is te vinden op www.woonexpress.nl.

Wat zijn jouw ervaringen met de winkel of de site?

MJ Bedankt Marie-José voor jouw leuke verslag van het WoonExpress event.

 • Avatar
  Anja

  Hé wat leuk te lezen…. Een verslagje op een van mijn favourite blogs over de Woonexpress.. daar ben ikzelf werkzaam als styliste in het filiaal te Duiven

  mei 28th, 2015 21:25
  Reply
  01
  • Avatar
   Anja

   Maar fijn te lezen dat Marie -josé het een mooie winkel vindt en daar heeft ze helemaal gelijk in

   mei 28th, 2015 21:38
   Reply
   02
   • Avatar
    José

    Wat toevallig! MJ was al een fan maar is nu nog enthousiaster. Zelf ben ik nog nooit bij Woonexpress geweest. Maar zal er zeker snel een kijkje gaan nemen. Leuke job styliste 🙂

    mei 29th, 2015 10:33
    Reply
    03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.