Weet wat je waard bent. | ENJOY! The Good Life

Weet wat je waard bent.

Eigenlijk had ik al een halve column geschreven over het #bijdebakker issue, toen ik het toch maar niets vond en alles driftig gebackspaced heb. Hoewel ik het aan de ene kant goed vind dat er aandacht aan besteed wordt, vind ik het ook wel een beetje gezeur op niets af. Alles heeft twee kanten.

Voor noppes

Natuurlijk word ik niet blij als men drie veren in mijn achterste steekt om mijn blog te prijzen, om mij vervolgens te vragen een ‘stukkie’ te schrijven van minstens 500 woorden met de nodige links, originele foto’s, delen op de Socials en voor altijd online te laten. En oh ja…. dat alles ook graag voor noppes. Natuurlijk krijg je dan wel extra exposure en je vindt schrijven toch leuk? Dit soort verzoeken is bij ENJOY! aan de orde van de dag.

Toch doen wij als blogger af en toe precies hetzelfde. Als je niet bij een mediabureau zit, die het ‘vuile werk’ voor jou opknapt, moet je zelf de boer op om klussen binnen te halen. Je zoekt naar bedrijven die jou aanspreken en vraagt of ze een samenwerking aan willen gaan. Het is voor hun ook geen garantie dat het veel extra omzet zal opleveren.

Collega’s

Laatst ving ik een gesprek op van collega bloggers die het de gewoonste zaak van de wereld vinden om bedrijven, restaurants en hotels te vragen of ze iets gratis kunnen krijgen, ergens kunnen eten of zelfs ervan uitgaan dat ze gratis op vakantie kunnen. Je moet gewoon brutaal zijn en er om vragen volgens hen.

Hoewel dat niet mijn stijl is, trok ik de stoute schoenen aan. In de mail aan een superleuk hotel op Mallorca, waarin ik naar prijsinfo en beschikbaarheid informeerde voor een uitstapje in het najaar, vroeg ik of wij misschien een samenwerking aan konden gaan. Ik zou dan een mooi artikel over het geweldige hotel schrijven. Ik kreeg direct een heel duidelijk mailtje terug dat zij het hotel, het hele jaar vol zouden kunnen boeken met alle aanvragen die zij van bloggers, vloggers, Instagrammers, YouTubers etc. kregen.

Bedelen

Dat was toch even een ‘au’ momentje. Ik kreeg niet alleen de deksel op mijn neus, maar ook een stukje ergernis van hoteleigenaren. Hoewel ik het een vrij gênante situatie vond, kon ik de reactie wel begrijpen. Eigenlijk schaamde ik mij diep. Dit was precies hetzelfde als wat ik dagelijks in mijn postvak vond. Bedelen om voor noppes iets te krijgen.

#nospon

Op ENJOY! is het overgrote deel van de artikelen zonder sponsoring geschreven. Ik deel graag de dingen die mij bezighouden met jullie. En als ik iets heb waar ik tevreden over ben dan deel ik dat graag omdat ik dat zelf wil. Ik word vaak voor gek verklaard dat ik gratis reclame maak.

Je bent het waard.

Neemt niet weg dat ik inmiddels met deze uit de hand gelopen hobby ook probeer aan de weg te timmeren. Als je mij benadert om een artikel voor je te schrijven, waar behoorlijk wat tijd in gaat zitten en dat gepubliceerd wilt hebben op ENJOY!, dan hangt daar een prijskaartje aan. Daar moet je niet over zeuren, niet over onderhandelen maar vooral heel duidelijk in zijn.

Dus in plaats van het gezeur over #bijdebakker is het gewoon een kwestie van duidelijk zijn. Proberen kan altijd. Je kunt het die bedrijven niet kwalijk nemen want er is altijd wel iemand die het voor noppes of een cadeaubon wil doen. Wil je serieus genomen worden? Dan weet je wat je waard bent! Amen.

Herken jij dit als ondernemer, zzp’er of freelancer? Wat is jouw mening hierover en hoe ga jij hier mee om?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

 

 

♥ Een buitengewoon gewoon bestaan

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto header: ©Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  AlettA

  Hallo José,

  Weer een leuk artikel en ja de brutaalste mensen hebben de halve wereld en de rest de andere helft…
  Dat zal altijd wel zo blijven….

  Maar je hebt groot gelijk…er gaat niets boven duidelijkheid. En tja ook bij jou moet brood op de plank en moet de schoorsteen roken. Soms zal het wel lukken en soms ook niet that’s just the way of living.
  Ik heb zelf geen ervaringen met dit soort zaken, om de doodeenvoudige reden dat ik niet in deze brache zit.
  Succes lady, je komt er wel

  Groetjes en een knuffel xxx, Aletta

  augustus 19th, 2018 7:59
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.