weekendtips amsterdam 44

Komend weekend wordt freaky ingeluid met Halloween night. Door heel Amsterdam worden er Halloweenparties georganiseerd. Dit feestje laat ik aan mij voorbij gaan want ik ben nogal bang aangelegd 🙂 Maar voor wie dat niet is heb ik een paar leuke Halloween uittips en andere leuke uitstapjes voor het weekend.

Dit weekend heb ik taxidienst voor de Halloweenparty van de damespuber, sportverplichtingen en ga ik naar Zwolle maar ik overweeg de Museumnacht. Pizzaatje happen bij de Pizzabakkers aan de Plantage Kerklaan, naar de Hortus Botanicus en/of de Hermitage…… of wordt het lekker een avondje onderuit op de bank?

Fright night skate

fright night skate

Vrijdagavond 31 oktober wordt weer de wekelijkse Friday Night Skate georganiseerd. Maar dit keer zal het een speciale Halloween editie zijn. Vertrek vanuit het Vondelpark 20.30 uur. Natuurlijk is de dresscode voor deze avond hoe afschrikwekkender, hoe beter. De skatetocht zal door het centrum van Amsterdam gaan omlijst met ‘spooky tunes’ terwijl je skate. Hier kun je meer info vinden.

Night of the Living Dead & Halloween Hairball

rocket cinema

Het gaat er spookachtig aan toe a.s. vrijdag in Amsterdam-Noord in de Tolhuistuin. De avond ‘kicks off’ met een film in de Rocket Cinema. Deze film, Night of the Living Dead, draait buiten tussen de bomen. The Smoke Eaters zullen live de nieuwe soundtrack ten gehore brengen. Daarna wordt het feest, The Halloween Hairball, binnen voorgezet met een angstaanjagende Halloween Party met optredens van Bloody Burlesque, Smelly Food en Rotten Surprise. Kaartjes voor de Rocket Cinema bedragen 15 euro en geven ook toegang tot The Halloween Hairball. Kaartjes enkel voor Hairball zijn 10 euro.

FOX Amsterdam Halloween Parade

fox halloween

Zaterdagavond 1 november om 20.30 start de Parade bij Metro-station Rokin; via de DAM, Rozengracht, Marnixstraat naar de Westergasfabriek.

De FOX Amsterdam Halloween Parade is een explosie van creativiteit. Duizenden freaks en freaky voertuigen trekken door de binnenstad en worden bekeken, aangemoedigd en gefotografeerd door duizenden toeschouwers die zich langs de route opstellen Het thema dit jaar is “Dia de los Muertos”. Het aansluitende feest op het Westergsfabriekterrein duurt tot in de vroege uurtjes. Hier kun je meer info vinden.

Museumnacht

Museumnacht Amsterdam

Zaterdag 1 november van 19.00 – 02.00 uur openen 50 Amsterdamse musea voor de vijftiende keerhun deuren voor de Museumnacht. Geïnspireerd op bestaande collecties worden er speciale programma’s samengesteld. Met onder andere muziek, mode en rondleidingen. Voor de Museumnacht koop je een ticket waarmee je alle musea kunt bezoeken en gratis gebruik kunt maken van de GVB tram en (nacht)bus en je kunt tot en met 31 december nog een keer gratis terugkomen. Toegangskaartje is 18,50 euro. Kijk hier voor meer informatie op de website van de Museumnacht.

Sunday Market Amsterdam

11. November original

Op de Sunday Market vind je een selectie van uiteenlopende ontwerpen op het gebied van interieur en product design, keramiek, mode, vintage, sieraden, accessoires, illustraties, betaalbare kunst, kids´design, mooie biologische producten, en lekker eten en drinken. De Sunday Market is een perfect uitje voor het hele gezin met optredens, workshops, attracties en heel veel meer. Je bent tussen 12.00-16.00 uur welkom op het terrein van de Westergasfabriek en entree is GRATIS!

En…. wat zijn jouw plannen voor het weekend?

ENJOY! this weekend in Amsterdam

photo credit: Transformer18 via photopin cc

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.