WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 9, 10 en 11 maart 2018

It is the weekend! Hebben jullie er ook zo’n zin in? Ik wel want ik heb net een aantal mooie boeken ontvangen van de uitgever dus daar ga ik mijzelf het weekend eens in verliezen. Verder heb ik ook heel veel zin in de moeder/dochter high tea komende zondag. Je ziet vast het één en ander in de snapshots, komende maandag, voorbij komen. En voor nu de Weekendtips van ENJOY!

hema-paas-popup

HEMA paasei pop-up shop

Voel je weer even kind in een snoepwinkel! T/m 1 april, en dat is geen grap, kunnen bezoekers terecht in de paasei pop-up shop van de HEMA. Hier kan iedereen zich tegoed doen aan alle smaken paaseitjes voordat je jouw favoriete selectie uit de paasei tubes, die langs de wanden staan, schept. En wil je echt helemaal uit je paasei dan neem je een duik in de ballenbak!

  • Wanneer: maandag 12-18, di t/m za 10-18 en zondag 12-17 uur
  • Waar: Runstraat 25, Amsterdam (9 straatjes)
  • Gratis Toegang
  • meer info

a-beatiful-mess-interieurFoto: Jolanda Kruse

A Beautiful Mess, Bijlmerbajes, Amsterdam

Gisteravond was ik bij de opening van A Beautiful Mess. Een geweldig initiatief op een bijzondere locatie in de Bijlmerbajes. Hier is een restaurant gecreëerd waar vluchtelingen aan het werk kunnen, samen met locals en op deze manier kennis maken met de Nederlandse Hospitality. Hier kunnen zij zich bezighouden met hun passie. Good Food! Het rook binnen zo lekker dat wij spontaan een tafeltje geboekt hebben en er gisteren een hapje hebben gegeten. Echt een aanrader! Voor 11,50 krijg je diverse kleine gerechtjes, een soepje en Libanees brood met diverse dips.

 • Wanneer: woensdag t/m zaterdag van 11-21 uur voor koffie, lunch en diner
 • Waar: Voormalige Bijlmer bajes, H.J.E. Wenckebachweg 48, Amsterdam
 • Lunch:  11,50 p.p. Diner: 15.50 p.p.
 • meer info

coffee-festival

COFFEE FESTIVAL AMSTERDAM

Het lekkerste bakkie leut? Dat drink je natuurlijk dit weekend op het Coffee Festival dat in Amsterdam gehouden wordt. Hét event voor coffee connaisseurs, Urban Foodies en voor iedereen die niet zonder koffie kan. Natuurlijk kun je overal proeven, worden er demonstraties en workshops gegeven door barista’s van de beste espresso bars in Europa. Er is streetfood, cocktails met koffie, live muziek, kunst tentoonstellingen en nog veel meer.

 • Wanneer: t/m zondag 11 maart van 10-19 uur
 • Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
 • Wat kost dat?: € 15,- online voorverkoop € 18,- aan de deur
 • meer info

de-wilde-stad_ps_1_jpg_sd-high

DE WILDE STAD – In de Nederlandse bioscopen

Een film die hoog op mijn Wannasee-lijstje staat…

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 februari 2018 | ENJOY! The Good Life

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen doen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 10 en zondag 11 maart kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

Dit waren de weekendtips voor dit weekend. Misschien zit er iets voor je tussen. En mocht je één van de tips hebben bezocht? Vergeet dat dan niet te delen op één van de Social Media kanalen van ENJOY! Dat vinden wij leuk! Tips voor komende weekenden zijn altijd welkom. Je kunt ze delen hieronder in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend

 • Avatar
  Maargy
  http://www.maargy.con

  Wat een gave tips! De pop up paas eieren kun je mij wel toe vertrouwen???? en wat een leuk en goed initiatief “a Beautiful mess” …bref..balen dat ik niet in de buurt woon !

  maart 10th, 2018 13:55
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha…. je bent ook niet een heel klein beetje in de buurt! Dat worden dure paaseitjes 🙂

   maart 11th, 2018 9:13
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.