WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 9, 10 en 11 maart 2017

We gaan een heerlijk weekend tegemoet! Het wordt lenteachtig weer. En dat komt mooi uit want daar zijn we allemaal wel aan toe. Lekker naar buiten en leuke dingen ondernemen. Ik ga het weekend als het een beetje gaat lukken naar de IJhallen. En naar de kookboekenmarkt bij Staal waar Yvette van Boven, Janneke Vreugdenhil en Jacques Hermus aanwezig zijn en cocktails schenken voor het goede doel. Maar het kan ook zomaar zijn dat ik met een stapel tijdschriften een lekker plekje op zoek in de tuin. Je leest het maandag weer…..

wt coffee festival

COFFEE FESTIVAL, Amsterdam

Voor alle coldbrewers, slowdrippers en pour-over-fans: dit weekend kun je je bonenhart ophalen op het Westergasterrein tijdens The Amsterdam Coffee Festival. De laatste koffietrends, de SCA NL Championships zijn er weer (wie brewt het beste kopje?) en je kunt plenty proeven en kopen.

 • Tickets: € 14,- (online) VIP tickets: € 50,- (online)
 • Wanneer: vrijdag 10 maart van 17-22 uur (VIP), zaterdag 11 en zondag 12 maart van 10-19 uur
 • Waar: Westergasterrein, Haarlemmerweg 8E, 1014 BE Amsterdam
 • Kaartverkoop, programma en meer info check de website.

wt TEFAF 2017 - Preview 525 Beck and Eggeling © Harry Heuts201739183238

TEFAF, Maastricht

Ben je een kunstliefhebber en heb je nog wat witte muren te vullen? Ga dan dit weekend richting het zuiden want daar wordt weer de meest prestigieuze kunstbeurs van Nederland gehouden. Er zijn verschillende kunstvormen te bewonderen én te koop!

 • Wanneer: van 10 t/m 19 maart van 11-19 uur
 • Waar: Westergasterrein, Haarlemmerweg 8E, 1014 BE Amsterdam
 • Tickets: € 40,-
 • Kaartverkoop, programma en meer info check de website.

wt veggie

VEGGIEWORLD, Jaarbeurs, Utrecht

De grootste internationale veggiebeurs van Europa wordt dit weekend gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. VeggieWorld onderscheidt zich van de bestaande food festivals en fairs door de grootse opzet en het internationale karakter. Hier kun je ervaren hoe een plantaardige toekomst er uit kan zien.

Maak er kennis met de meest vooruitstrevende producenten en producten. Proef gerechten die je niet voor mogelijk hield, koop de nieuwste dierproefvrije vegan beauty products en laat je verrassen en inspireren door kookdemonstraties, interactieve lezingen en gerenomeerde sprekers.

Of je nu flexitarier, vegetarier of een andere bewuste consument bent, bij VeggieWorld vind je wat je zoekt. Deze beurs is er voor iedereen die minder dierlijke producten wil eten en zich graag laat inspireren. Pik je graag een lezing of presentatie mee? Dat kan! Het live programma is inbegrepen in de toegangsprijs.

 • Wanneer: zaterdag 11 en zondag 12 van 10-18 uur
 • Waar: Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 Utrecht,
 • Tickets: € 6,- (online)
 • Kaartverkoop, programma en meer info check de website.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good life

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 11 en zondag 12 maart kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

STAAL’s grote kookboekenmarkt, Haarlem

Alle foodie’s opgelet! Komende zondag is er een kookboekenmarkt bij Staal’s. Daar worden de 2de hands kookboeken verkocht van niemand minder dan Janneke Vreugdenhil, Yvette van Boven en Jacques Hermus. Niet alleen hun boeken kun je bekijken en kopen maar zelf zijn zij ook aanwezig. Ze shaken ondertussen een cocktail voor je. Eén en al gezelligheid bij Staal’s dus. Enne…. de opbrengst van de verkoop gaat naar de Wereldkeuken.

 • Wanneer: zondag 12 maart van 15-19 uur
 • Waar: STAAL Haarlem, Gedempte Oude Gracht 46, 2011 GS Haarlem
 • Gratis toegang
 • Meer info

Dit waren de weekendtips voor komend weekend. Ik hoop dat je ze leuk vindt. Heb je zelf een leuke tip voor dit weekend of een komend weekend? Laat een bericht achter onderaan dit bericht of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com.

ENJOY! your weekend.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.