WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 8,9 en 10 januari 2016

Januari is altijd een beetje een ‘niks’ maand en dat is goed te merken bij het samenstellen van de weekendtips. Buiten de standaard evenementen, markten en festivals die al langer lopen zijn er niet heel veel nieuwtjes te melden dit weekend. Maar toch heb ik weer een leuke lijstje voor jullie samen weten te stellen. Zelf heb ik dit weekend plannen voor de IJhallen en/of Neef Louie en appeltaart bij Waargenoegen. Even zien wat er van terecht gaat komen 🙂

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

IJHALLEN, Amsterdam NDSM-werf

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 4,50 en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 9 januari en zondag 10 januari kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

WEEKENDTIPS | ENJOY! The  Good Life

Sophie – Nieuwe de la Mar, Amsterdam

Heb je dezelfde voornaam als de titel van het toneelstuk Sophie? Dan kunt je gratis naar de voorstelling op een avond naar keuze. De enige voorwaarde is dat je minstens 1 iemand meeneemt die wel betaalt voor het toegangskaartje. Je kunt gebruik maken van deze actie door minstens 2 kaarten te bestellen. Je koopt dan 2 kaarten met 50% korting zodat de ‘Sophie’ gratis naar binnen kan. Maar je kunt de actie natuurlijk ook samen delen door ieder de helft te betalen!

Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar! Klik hier om kaarten te bestellen

Tjitske Reidinga in nieuw toneelstuk van Roos Ouwehand over het bijzondere leven van een gewone vrouw. In Sophie zien we een meisje van acht opgroeien tot jonge vrouw, tot moeder en uiteindelijk oma. In de voorstelling, die speelt in Sophie’s meisjeskamer in haar ouderlijk huis, zien we haar leven aan ons voorbijtrekken. Haar conflicten en haar keuzes. Haar geluk en haar verdriet. Het leven van Sophie is net zo gewoon en net zo bijzonder als ons eigen leven en dat van iedereen om ons heen.

Amsterdam Light Festival | ENJOY! The Good Life

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Het Amsterdam Light Festival duurt nog steeds voort t/m 17 januari. Als je nog niet geweest bent zou ik één van de komende weekenden dat het festival er nog is zeker naar Amsterdam gaan. De Water Colors rondvaart voert langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door de kunstwerken. En er is een uitgebreid randprogramma, met evenementen in verschillende musea, theaters, restaurants, winkels en andere locaties in Amsterdam.

Lees hier de review die ik vorig jaar over het festival schreef. Voor meer info check de website.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The  Good Life

MARILYN MONROE: THE WOMAN WHO MADE LOVE TO THE CAMERA’

Twee legendarische fotografen en één icoon. Eduard Planting Gallery presenteert een expositie met unieke foto’s van Marilyn Monroe gefotografeerd door Milton Greene en Douglas Kirkland. Beide fotografen behoorden tot de top van de mode en celebrityfotografie en publiceerden in bladen als Look, Life en Harper’s Bazaar. Greenes meest bekende werk is met Marilyn – hij maakte meer dan 5000 foto’s van haar. Voor de lens van Kirkland stonden beroemdheden als Coco Chanel, Charlie Chaplin en Angelina Jolie, maar zijn intieme serie ‘An Evening with Marilyn Monroe’ kent iedereen. Een selectie van deze prachtige fotoserie is te bewonderen in de galerie.

‘Marilyn Monroe: The Woman who made Love to the Camera’, 9 januari tot 5 maart 2016, Eduard Planting Gallery, Amsterdam. Info: eduardplanting.com

Marilyn Monroe – foto: Douglas Kirkland

Heb jij al leuke plannen voor het weekend? Of misschien heb je nog wel een leuke tip voor dit of  komende weekenden? Laat het mij weten 🙂

ENJOY! your weekend.

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.