WEEKENDTIPS 7,8 en 9 december 2018

Wat heerlijk, het is bijna weekend! Ik heb er zo’n zin in! Uitstapjes maken, wijntjes drinken, kerstboom scoren en met de versiering in de weer. Zo gezellig! Ben je nog op zoek naar een leuk uitstapje of een weekendtip? Ze staan weer voor je op een rijtje…..

WEEKENDTIPS 6 en 7 januari 2018 | ENJOY! The Good Life

Historische kerstsfeer in Amsterdams grachtenpand

Ook dit jaar wordt Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in kerstsferen van weleer. Vanaf 1 december 2018 tot en met 9 januari 2019 is in het historische grachtenpand aan de Herengracht 605 te zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de negentiende eeuw Kerstmis vierde en hoe zij hun imposante woning kerstachtig versierden.

Helaas zijn de Afternoon tea’s al volgeboekt, maar dit uitstapje is perfect te combineren met een lunch bij Buffet van Odette.

  • Wanneer: t/m 9 januari 2019 ma – vrij van 10 tot 17 uur, weekend en feestdagen van 11 tot 17 uur.
  • Waar: Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605, Amsterdam
  • Toegangsprijzen: € 10,- p.p. kinderen t/m 17 jaar gratis.
  • Meer info

Buffet van Odette, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

LUNCHEN BIJ BUFFET VAN ODETTE, Prinsengracht, Amsterdam

Dit restaurant op de Herengracht is zeker een aanrader om een keer te gaan lunchen. Op de hoek aan de gracht en binnen is genoeg reuring, vertier en goddelijk eten. Het is wel noodzaak om een plekje te reserveren want het is een populaire hotspot. Dit restaurant is een leuke combi met een bezoek aan het Museum Willet-Holthuysen en/of het Cromhouthuis.

Eerder schreef ik al een review over mijn lunchervaring bij Buffet van Odette. Je leest het hier.

Buffet van Odette, Prinsengracht 598, 1017 KS Amsterdam 020 – 4236034 website Elke dag geopend van 10 – 22 uur.

IJ-Hallen, NDSM, Amsterdam

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen doen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 8 december en zondag 9 december kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-Hallen, T.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

Mosselavond – De winter editie bij Proeflokaal A. van Wees, Amsterdam

Ook zo gek op mosselen? Ze verdwijnen weer voor een tijdje van de kaart en daarom nog één keer een mosselavond in het proeflokaal A. van Wees. Een pannetje vol Zeeuwse mosselen, friet, brood, kruidenboter en huisgemaakte sausjes. Oh boy! op naar de Herengracht…..

  • Wanneer: zondag 9 december vanaf 17.30 uur
  • Waar: Proeflokaal A. van Wees, Herengracht 319, 1016 AV Amsterdam
  • Wat kost dat? Mosselpannetje, friet, brood & sauzen voor €10
  • Meer info

WEEKENDTIPS 7,8 en 9 december 2018 | ENJOY! The Good Life

FILMTIP: CAPTAIN FANTASTIC – vrijdag 7 december 21.20 uur CANVAS ****

In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen…

Niet alleen Mortensen maakt grote indruk, maar ook de kinderen zijn stuk voor stuk verbluffende acteurs. Matt Ross won de prijs voor Beste Regisseur in het programma ‘Un Certain Regard’ van het Filmfestival van Cannes.

Review ENJOY!: ‘Een prachtige en inspirerende film. Afgewisseld met dramatische wendingen en verdrietige momenten.’

FILMTIP: EEN MAN DIE OVE HEET – Vrijdag 7 december NPO2 23.40 uur

Ove is een 59-jarige mopperpot en overtuigd Saab-rijder die witte boorden haat en zich omringd weet door idioten. Tot zijn bleke leven weer wat kleur krijgt dankzij de nieuwe, chaotische buren. Dramatische komedie naar gelijknamige roman van Fredrik Backman legt burgerlijk Zweden onder het vergrootglas. In flashbacks trekken Ove’s leven en grote liefde voorbij. Soms plat, maar vaker vermakelijk, mede dankzij het geweldige spel van titelvertolker Rolf Lassgård als de proto-Zweed met de hangende mondhoeken. Een goed in elkaar zittende feelgood rond een mierenneuker met een verhaal.

DIY: Eucalyptus krans | ENJOY! The Good Life

DIY: EEN EUCALYPTUS KRANS MAKEN

Gaan jullie dit weekend ook het huis in kerstsfeer brengen? Wil je niet teveel tierelantijnen dan is deze krans leuk om te maken. En ook nog eens simpel om in elkaar te freubelen. Hoe? Je leest het hier. Momenteel zijn ook de ringen te koop bij de Intratuin.

Dit waren de tips voor het komende weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life, Proeflokaal A.van Wees, Museum Willet-Holthuysen, IJhallen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.