WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 6,7 en 8 januari 2017

Na alle feestelijke weekenden rond de feestdagen dan eindelijk weer ‘back to normal’. Komend weekend ga ik een dagje naar Rotterdam. Ik ga een hapje eten bij het onlangs geopende Ter Marsch Café en als we dan toch in Rotterdam zijn dan combineren wij ons bezoek met andere hotspots in Rotterdam. Binnenkort lees je waar ik uiteindelijk allemaal ben beland.

Maar eerst de weekendtips. Dit keer een aantal fijne uitstapjes

IJhallen, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 7 en zondag 8 januari kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

de Cantina rijk van de keizer

Huiskamer van het Rijk van de Keizer, Amsterdam

Elke zondag is de Huiskamer van het Rijk van de Keizer open van 11.00 tot 19.00 uur. Op dit unieke plekje in Amsterdam kun je terecht voor een kop koffie gemaakt door de Barista’s, thee, brunch, lunch, high-tea of borrel.

Potje schaken? Check. Lekker zwieren en zwaaien? Check, de schommel hangt en de keuken zorgt voor de Sunday Roast voor € 13,50 p.p.

Let op! Vooraf reserveren voor de Sunday Roast.

 • Wanneer: Zondag 8 januari van 11-19 uur
 • Waar: Rijk van de Keizer, Joris van Den Berghweg 109, 1067 HP Amsterdam
 • Gratis Toegang
 • meer info

wt het ketelhuis

Bioscoop Het Ketelhuis, Westergasfabriek, Amsterdam

Zelf houd ik erg van kleinere bioscopen, op mooie authentieke locaties. “Het Ketelhuis” op het Westergasterrein in Amsterdam is er zo één. Hier draaien veel filmhuisfilms maar ook grote producties uit Hollywood en ons kikkerlandje.

De sfeer is hier opperbest maar het prettige is dat er op het Westergasterrein een hoop leuke horeca gelegenheden zijn waar je een bezoekje aan deze bioscoop mee kunt combineren.

En maak je niet druk over het parkeren want aan de Haarlemmerweg is genoeg plek en er is ook nog een parkeergarage.

LA LA LAND | ENJOY! The Good Life

Een prachtige en vooral vrolijke film om in Het Ketelhuis te gaan kijken is bijvoorbeeld de film LA LA Land. Een liefdesverhaal waar ik eerder al dit artikel over schreef. Ik ben er afgelopen week geweest. Het is echt even wennen dat erin gezongen en gedanst wordt maar als je dat loslaat verlies je jezelf helemaal in de film.

Het hele weekend draait de film om 21.15 uur in deze bioscoop.

Website voor het filmoverzicht en tickets

SNAPSHOTS WEEK 52/2016 | ENJOY! The Good Life

De WESTER WIJNFABRIEK, Westergasterrein, Amsterdam

Nog zo’n leuke plek op het Westergasterrein is de Wester Wijnfabriek. Een klein zaakje waar ze de heerlijkste wijnen en hapjes serveren. En het sfeertje is hier warm en gezellig. Zeker een aanrader om hier voor of na de film een wijntje te gaan drinken.

Website voor meer info

Dit waren de tips van ENJOY! voor komend weekend. Weet jij nog wat leuks voor het weekend? Laat ze hieronder achter. En mocht je tips hebben voor een komend weekend? Stuur een mailtje en wie weet kom je ze tegen in een komend weekendoverzicht.

ENJOY! your weekend.

 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Klinkt allemaal heel gezellig! Ik ga zaterdag ook naar Rotterdam, naar Hans Klok!

  januari 6th, 2017 8:48
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.