WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 6 en 7 januari 2018

Wat heerlijk! Het is weekend. Het laatste weekend van de kerstvakantie. Maandag gaan we allemaal weer in het gareel. Maar tot die tijd genieten we nog even en misschien heb je wel zin om er dit weekend op uit te trekken. Met vriendinnen, familie of het gezin. ENJOY! heeft weer een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Hier komen ze!

paleis-amsterdam-burgerzaal

Koninklijk Paleis Amsterdam

In het kader van ‘op stap in eigen land’… Ben jij al eens in het Koninklijk Paleis in Amsterdam geweest? Ik, als Amsterdamse, nog nooit. Dat is een bezoekje die bij mij op de ‘wannagolist’ gaat voor dit jaar. Absurd eigenlijk dat je de halve wereld rondreist om de mooiste dingen te bekijken terwijl er zoveel moois in eigen land te zien is. Dus op naar het Paleis op de Dam.

Het Koninklijk Paleis op de Dam, is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het paleis is heel regelmatig open voor bezoekers. Check de website om te voorkomen dat je voor een dichte paleis deur staat. Treedt  in de voetsporen van koninklijke gasten en dwaal door de imposante zalen van het paleis. De Burgerzaal, Mozeszaal en de marmeren galerijen ademen nog steeds de grandeur van de Gouden Eeuw.

paleis-amsterdam-tafel

Elke zaterdag en zondag (om 13 en 14 uur) worden er rondleidingen van een half uur gegeven over een bepaald thema. Aan de kassa kun je aangeven dat je wilt aansluiten.

  • Wanneer: zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018 van 10-17 uur
  • Waar: Koninklijk Paleis, Dam, Amsterdam
  • Kost dat?: €10,- incl audiotour en voor kinderen tot 18 jaar gratis toegang.
  • Meer info
kattententoonstellingMarie Cécile Thijs, His Majesty 2011

KATTENLIEFDE, Negen levens in de kunst, Kunsthal, Rotterdam

Katten, you love them or you hate them. Toch zijn katten mateloos populair en dat is met name te danken aan de enorme hoeveelheid grappige kattenfilmpjes. Zelf hebben wij hier bij ENJOY! de Moody White Cat. Dat is een geval apart. Toch blijft een kat, hoe lief, rebels of beminnelijk ook, ons mateloos fascineren. De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars, sinds de negentiende eeuw, katten afbeelden en in het interactieve kattenparadijs waant groot en klein zich een kat.

  • Wanneer: t/m 14 januari 2018 van 10-17 uur
  • Waar: Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam
  • Kost dat?: €14,- , kinderen tot 18 jaar gratis toegang.
  • Meer info

wt-hortus-by-light

HORTUS BY LIGHT, Hortus Botanicus, Amsterdam

Tijdens ‘Hortus by Light’ is de Hortus extra lang open. Genieten van een sfeervol verlichte tuin, het winterterras met kampvuur en glühwein. Een bezoek aan de Hortus past prima in de wandelroute van het Amsterdam Light Festival. Goed voor een sfeervol avondje Amsterdam.

WEEKENDTIPS 6 en 7 januari 2017 | ENJOY! The Good Life

AFTERNOON TEA MET LEZING, Museum Willet Holthuysen, Amsterdam UPDATE: DIT EVENT ZIT VOL!

Voor iedereen die nog even de kerstsfeer vast wil houden, wordt er zondag ter gelegenheid van ‘Kerst in Willet’, een afternoon tea met lezing georganiseerd. In dit bijzonder, sfeervolle grachtenpand aan de Herengracht is het of de tijd heeft stilgestaan. De tafel is feestelijk gedekt voor de familie Willet Holthuysen, de laatste bewoners van dit imposante grachtenpand. In de balzaal staat een rijk gedecoreerde kerstboom, met daaronder, de cadeau’s uitgestald voor de kinderen van het personeel van de familie Willet. Gedempt licht en kerstmuziek maakt het plaatje compleet.

WEEKENDTIPS 6 en 7 januari 2018 | ENJOY! The Good Life

Historica Ileen Montijn stelde de presentatie van de feestmenu’s rond 1900 samen en geeft tijdens de afternoon tea een lezing over de eetgewoonten van een eeuw geleden. Cees Holtkamp, Amsterdams beste patissier, geeft uitleg over de heerlijkheden die geserveerd worden. En speciaal voor deze gelegenheid duikt hij zelf weer de patisseriekeuken in.

UPDATE: DIT EVENT ZIT INMIDDELS VOL!

Dit waren de weekendtips voor dit weekend. Misschien zit er een leuk uitstapje voor je tussen of brengt het je op een idee als uittip voor een ander moment. Heb je zelf een tip voor een komend weekend of heb je één van de weekendtips bezocht en wil je laten weten hoe het was? Laat je reactie achter hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com.

ENJOY! your weekend

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.