weekendtips | ENJOY! The Good Life

 

WEEKENDTIPS 31 augustus, 1, 2 september 2018

Oh boy! Het is alweer bijna september. De dagen worden korter, de gordijnen gaan weer potdicht en de kaarsjes aan. Maar dit weekend hebben we nog een nazomerse opleving. Lekker naar buiten bij mooi weer en ‘s avonds samen een filmpje kijken. Én het is het laatste weekend voordat de scholen weer beginnen. Wij nemen het er nog even van. Nog op zoek naar wat leuke weekenduitstapjes? Hier zijn ze weer… De WEEKENDTIPS van ENJOY!

weekendtips | ENJOY! The Good Life

FORTUNE FLEA, Amsterdam

Dit weekend is het weer Fortune Flea weekend. Zoë heeft de meest fantastische spulletjes ingeslagen en het zo gestyled dat je alles wilt hebben!, hebben!, hebben! Ik schreef eerder al dit artikel over deze heerlijke snoepwinkel voor vintage-lovers.

  • Wanneer: 31 augustus en 1 september van 11-18 zondag 2 september 12-17
  • Waar: Zeeburgerpad 26 BG, 1019 AA Amsterdam
  • Gratis Toegang. Zondag gratis parkeren!
  • meer info

SNAPSHOTS week 18/2017 | ENJOY! The Good Life

SS ROTTERDAM

Komend weekend is hét moment voor een dagje Rotterdam. Er zijn veel leuke plekjes te ontdekken in deze havenstad. Je moet ze even weten en dan zal het je verbazen. Een bezoek aan de SS Rotterdam is zeker een aanrader. Ik schreef er eerder dit over.

Wil je ook eens Rotterdam ontdekken. maar weet je niet zo goed waar je het zoeken moet? Hier vind je een overzicht van alles leuke plekjes voor een gezellig dagje.

MaHo-kwartier, FENIX Food Factory, Markthal, Hotel New York, NY Basement, Osteria Vicini, Alan & Pim’s, Wereldmuseum

  • Wanneer: Maandag t/m zondag: 10:00 – 17:00 uur
  • Waar: ss “Rotterdam”, 3E KATENDRECHTSEHOOFD 25, 3072 AM ROTTERDAM
  • Wat kost dat?: gratis toegang. Om op het hele schip rond te kijken is het leuk een rondleiding of audiotour te boeken. Dat kan vanaf € 12,50 p.p.
  • Meer info

weekendtips | ENJOY! The Good Life

Dagje varen of fietsen in de WEERRIBBEN (OV)

De Weerribben is een heel prachtig stukje Nederland. Een geweldige plek voor een staycation of voor een dagje of weekendje weg. Je kunt hier heerlijk fietsen door de prachtige natuur, dwars door piepkleine dorpjes, langs schattige veenhuisjes en over bruggetjes. Als je hier nog nooit geweest bent heb je geen idee hoe mooi Nederland eigenlijk is. Ben je niet zo’n fietser? Huur dan een fluisterboot, picknickmand mee en maak een vaartochtje door mooie gebied.

Maak zeker een pitstop bij Geertien in het plaatsje Muggenbeet. Een heerlijk plekje direct aan het water.

weekendtips | ENJOY! The Good Life Filmtip!

Dit is al een oude film uit 1999. Momenteel is hij te zien op Netflix. Ik vond het een fantastische film. Af en toe leek het wat ver van de werkelijkheid, maar de boodschap kwam als een mokerslag binnen. Pak er ook maar een paar zakdoeken bij.

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de ‘Dodengang’ van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand…

 

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

BAK EEN CAKE!

Bak eens een cake in het weekend! Voor jezelf, je gasten of je gezin. Everybody happy!

Deze cake is in een handomdraai gemaakt. Niets fancy want hij wordt gebakken in een ‘recht toe, rechtaan’ cakevorm. Maar de combinatie van die diepdonkere chocolade en het zachte citrusaroma maakt deze cake speciaal. Een dampende kop thee erbij en wat mij betreft heb je een momentje volmaakt geluk.

Hier vind je het recept!

 

Dit waren de leukste weekendtips voor dit weekend. Als je tips hebt voor een komend weekend laat dat dan hieronder achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com en wie weet vind je jouw tip terug in een komend overzicht.

Wil je graag jouw bedrijf of event promoten via ENJOY!? Dat kan door middel van een mooi artikel op de website. Kijk voor de mogelijkheden in het tabblad ‘samenwerken’ of neem contact op door een mail te sturen naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

Foto credits: ENJOY! The Good Life, Fortune Flea, Marketing Oost, Philip Friskorn, Warner Brothers.

ENJOY! your weekend

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.