WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 29, 30 en 31 juli 2016

Het weekend staat weer voor de deur! Voor mij is er momenteel geen verschil in doordeweekse of weekenddagen. Wij hebben namelijk vakantie en rommelen lekker aan zonder enige verplichting en alle ruimte om te doen en laten wat we willen. Heerlijk!

Maar natuurlijk wil ik jullie de leuke tips van ENJOY! niet ontnemen en heb ik een leuk overzicht gemaakt voor komend weekend. En omdat het vakantie is… tips voor het hele gezin.

Tijdens het samenstellen kreeg ik zelf heel veel zin om Het Ketelhuis te bezoeken voor een leuke film of voor Pampus te gaan. Wie weet tref ik jullie op één van deze locatie’s komend weekend 🙂

Hier komen ze…..

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

OPENLUCHTVOORSTELLING, Het Ketelhuis, Westergas, Amsterdam

Zaterdag 30 juli is er weer een openluchtvoorstelling op het terrein van Het Ketelhuis op de Westergas. T/m 3 september worden hier elke zaterdag avond, zodra de duisternis invalt, openlucht voorstellingen gehouden. Komende zaterdag wordt er aangevangen met ‘Sound of Noise’. Een Zweeds/Franse film waarin zes vrienden de hele stad Mälmo gebruiken als reusachtig slaginstrument. NRC****: ‘Wild, woest en hilarisch

 • Wanneer: zaterdag 30 juli (i.v.m. het Milkshake Festival) aanvang om 23.00 uur
 • Waar: Het Ketelhuis, Westergasterrein, Pazzanistraat 4, Amsterdam
 • Gratis Toegang
 • meer info

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

Het Ketelhuis is na een korte verbouwing weer open. Hier kun je terecht voor de betere Arthouse films waaronder veel Nederlandse (jeugd)films en documentaires. Ook heeft Het Ketelhuis een cafe dat een bekende hangout is voor Nederlandse acteurs en actrices.

Zelf sta ik te popelen om hier naar de opvolger te gaan van ‘As It Is in Heaven’, mijn favoriete Zweedse film. De nieuwe film, ‘Heaven on Earth’, waarin we terugkeren naar het dorp van Lena, de weduwe van dirigent Daniel. Nog altijd treurend maar moedig, samen met haar pasgeboren zoon Jakob. Lena gaat het nieuwe kerkzangkoor weer nieuw leven inblazen.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

En er is nog een film die hoog op mijn lijstje staat ‘Een man die Ove heet’. Wederom een Zweedse film. Een onweerstaanbare, ontroerende feelgood-tragikomedie. Een enorme hit in Zweden, volgt het leven van een enorme brombeer die werk en vrouw verloor en maar geen einde aan zijn leven weet te maken.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

Wil je met de kids naar de bios? Dan is deze film net in première gegaan. De leuke familiefilm ‘Huisdiergeheimen’. Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In Huisdiergeheimen (The Secret Life of Pets) volgen je de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.
Vrolijke animatiefilm van de makers van Verschrikkelijke Ikke 1 & 2 en Minions.

 

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

SLOEPDELEN.NL, Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Leiden 

Afgelopen zondag hebben wij een vaartocht gemaakt door Amsterdam met één van de sloepen via Sloepdelen.nl. De comfortabele sloepen zijn makkelijk te reserveren via de website. Geschikt voor maximaal 12-personen, hoewel…. wij waren met 11 personen en vonden het aan de krappe kant. Ze zijn 100% elektrisch en je hebt geen vaarbewijs nodig.

SNAPSHOTS WEEK 29/2016 | ENJOY! The Good Life

Je kunt de sloepen reserveren in de vier bovengenoemde steden. Per uur betaal je €60,- plus nog €0,65 p.p. Op de Facebookpagina zijn ook vaak leuke aanbiedingen (voor doordeweeks) te vinden.

 • Wanneer: dagelijks
 • Waar: Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Leiden
 • Standaardprijs voor een sloep voor 12-personen € 60,- p.u. en €0,65 p.p. Maar buiten het weekend zijn er vaak leuke aanbiedingen.
 • meer info

WEEKENDTIPS ! ENJOY! The Good Life

ZOMERLICHT, Forteiland Pampus, Amsterdam

Forteiland Pampus is voor het eerst ’s avonds geopend voor publiek om op zwoele zomeravonden te genieten van een bijzonder diner. Pampus’ Paviljoen1874 biedt het mooiste uitzicht van Nederland.

Er wordt een driegangenmenu geserveerd, samengesteld met bijzondere producten van kleine lokale producenten. Kaas van kaasboerderij de Groene Griffioen. Het vlees van wilde ganzen. De honing en kruiden komen van een bijenvolk uit Muiden en onze eigen kruidentuin op Pampus. Zomerlicht gaat uit van shared dining: voor- hoofd- en nagerecht worden midden op de tafel geserveerd. Zo verschijnen er veel verschillende gerechten op tafel en kan iedereen naar hartenlust proeven wat Pampus te bieden heeft.

<UPDATE>

Zojuist heb ik doorgekregen dat Zomerlicht voor dit weekend uitverkocht is. Wel zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor volgend weekend. Dan is er ook Drive In Bioskoop op het eiland.

 • Wanneer: Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond,  tot en met 27 augustus
 • Waar: Forteiland Pampus. Te bereiken met het veer vanuit Muiden of IJburg, of met eigen boot.
 • Tickets voor Zomerlicht: € 48,50 incl. overtocht vanaf IJburg of Muiden Kinderen: € 32,50
 • meer info en tickets

WEEKENDTIPS ! ENJOY! The Good Life

SAMEN MET DE KIDS POKEMONS VANGEN OP PAMPUS

Lukt het niet om kaartjes te bemachtigen voor het Zomerlicht… Geen nood. Het forteiland Pampus is, op maandag na, dagelijks te bezoeken via de veerdienst vanuit IJburg en Muiden of met eigen boot. Breng een bezoekje aan dit verrassende eiland, het zomerrestaurant én… uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Pokémon en twee gym’s gespot zijn op het eiland.

Dus een perfecte motivatie om eens iets te ondernemen samen met je pubers 🙂

 • Wanneer: van dinsdag t/m zondag van 10-17 uur
 • Waar: Forteiland Pampus. Bereikbaar via veerdienst vanuit Muiden, IJburg of per eigen boot.
 • Ticket veerdienst en toegang tot het eiland: vanaf 12 jaar: € 17,50, kinderen 4-11 € 13,50 en t/m 4 jaar gratis
 • meer info

EN? Hebben jullie leuke plannen voor het weekend? Of misschien nog wel een leuke tip voor één van de komende weekenden. Laat van je horen dat vind ik heel leuk 🙂

 ENJOY! your weekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.