WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 27, 28 en 29 mei 2016

Het is bijna weekend! Ik heb er zo’n zin in 🙂 Dit weekend bivakkeer ik namelijk in Zwolle. Ik doe huizenruil met mijn zus die daar woont. Zwolle vind ik een superleuke stad dus dat kan niet anders dan een heerlijk weekend worden. Lekker shoppen, theetjes drinken en eten bij één van de goede restaurants die de stad rijk is! Helaas mis ik dan wel de Sissy-Boy Lentemarkt. Daar had ik eigenlijk ook mijn zinnen op gezet. Maar ik kan niet op twee plekken tegelijk zijn. Voor jullie heb ik weer een mooi lijstje met weekendtips! Hier komen ze :)….

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good lIfe

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 4,50 en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 28 en zondag 29 mei kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good lIfe

HOOGLANDERKALFJES | GASTERIJ KRUISBERG, Heemskerk

Wat hebben de konijnensterfte en de geboorte van de hooglandertjes gemeen? Kom om 14:00 uur naar de Gasterij Kruisberg en ga mee op wandeling met de boswachter! En als het meezit ontmoet je deze schatjes. Zelf ben ik nog niet in de gelegenheid geweest om mee te gaan op de fotocursus en andere uitstapjes van Evert-Jan Woudsma maar ik heb begrepen dat deze écht de moeite waard zijn.

Dit is een prachtig gebied (Noord-Hollands Duinreservaat) om een wandeling te maken en dit te combineren met een bezoek aan Gasterij Kruisberg.

  • Wanneer: zaterdag 28 mei om 14 uur
  • Waar: Gasterij Kruisberg Kruisberg 4a, 1969MR Heemskerk Let op! deze locatie is alleen te bereiken per voet vanaf de parkeerplaats of per fiets
  • Gratis meelopen met de boswachter. Je moet in dit gebied wel een duinkaart hebben of een kaartje kopen in de automaat.
  • Meer info: check de Facebooksite  van Evert-Jan of die van de Gasterij Kruisberg

tw sissy boy lentemarkt

SISSY-BOY LENTEMARKT, Vondelpark, Amsterdam

De lente is begonnen, de zomer is in aantocht. Denk aan zwoele zonsondergangen, groene oases, exotisch eten en drinken, ritmische klanken en de leukste producten van Sissy-Boy en vele nieuwe, verrassende en jonge ondernemers. Het is Lentemarkt in het Vondelpark!

wt kofferbakmarkt blijburg

VERKOOP JE PRADA UIT JE LADA, BLIJBURG, Amsterdam

De immer gezellige kofferbakmarkt van Blijburg gaat dit jaar weer van start op iedere laatste zondag van de maand (behalve juni). 
Een fijne mix tussen verkopen en cultuur. Grootmoeders servies of andere mooie curiosa dat een tweede leven verdiend

happyhappyjoyjoy east

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam-Oost

Gisteren is de nieuwe vestiging van HappyHappyJoyJoy in Amsterdam Oost geopend. Het voormalige Mercat is omgetoverd tot een Aziatische wereld. Zeker de moeite waard om daar het weekend een kijkje te gaan nemen en lekker te genieten van alle streetfood.

wt frank en vrij

FRANK en VRIJ Festival, Amsterdam

Op zondag 29 mei vindt in de Undercurrent in Amsterdam het allereerste glutenvrije foodfestival plaats.
Met een overdekte food en lifestyle markt. De leukste keukens op wielen, lezingen, workshops en gezellige meet en greets met diverse foodblfoggers is Frank en Vrij hét festival voor de glutenvrije foodie.
Frank en Vrij is 100% glutenvrij. Zowel binnen als buiten valt er van alles te ontdekken én te proeven op het gebied van glutenvrij eten, gezond eten, gezond leven en nog veel meer.

  • Wanneer: zondag 29 mei van 12-20 uur
  • Waar: Undercurrent Papaverweg 265, 1032 KE Amsterdam
  • Tickets: Voorverkoop €12,50  Aan de deur €15,- maar let op! er is helaas maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Kids tot 5 gratis, van 5 tot 12 €5,-
  • Meer info check de website

ENJOY! your weekend.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.