WEEKENDTIPS 26, 27 en 28 oktober 2018

Hoewel ik zelf dit weekend vertoef in zuidelijke oorden, heb ik voor jullie weer een leuk overzicht gemaakt van de weekendtips. Voor ieder wat wils en ik ben benieuwd of er wat leuks voor je tussen zit. Laat van je horen als je ergens geweest ben en het was leuk of misschien wel geen bal aan. Voel je vrij jouw eerlijke mening te geven hieronder in de comments.

IJ-Hallen (binnen), NDSM, Amsterdam

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen doen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 26 oktober en zondag 27 oktober kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-Hallen, T.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

Nacht van de Nacht – Avondwandeling door hartje Alkmaar.

Loop mee met de avondwandeling in hartje Alkmaar op de 16e eeuwse hoger gelegen verdedigingswal van de stad en kom in het park vleermuizen spotten. Leuke weetjes over de stad en over de natuur en waarom de nacht belangrijk is. Om 20:30 is er een consumptie (binnen) om samen na te praten over het belang van donker voor mens en dier. Wil je zelf iets vertellen over licht in je eigen omgeving, dat kan !

  • Wanneer: zaterdag 27 oktober van 19:15 uur tot 21:00 uur
  • Waar: voor Ritsevoort 66, Alkmaar (centrum)
  • Wat kost dat?: € 2,50 p.p.
  • meer info en aanmelden bij animo@animo-alkmaar.nl

Las Chicas del Barrio bij Hanneke’s Boom in Amsterdam

Zondag is het weer swingen geblazen met “Las Chicas del Barrio” tijdens de verjaardags editie in Hanneke’s Boom. Positieve vibes, zwoele salsa en losse heupjes. Klaar voor een middagje Cubaanse sferen?

SWAN MARKET, Rotterdam

Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Verder is er ook genoeg leuks te doen voor de kleine Swanners!

  • Wanneer: zondag 28 oktover van 11 t/m 17 uur
  • Waar: Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, 3044BC Rotterdam
  • Gratis Toegang
  • meer info 

KIJKDAGEN DE ZWAAN, Amsterdam

In dit fraaie pand aan de Keizersgracht zetelt het oudste veilinghuis voor kunst en antiek in Amsterdam. Drie à vier keer per jaar houden zij een uitgebreide Algemene Kunst- en Antiekveiling, waar o.a. schilderijen (van Oude meesters tot Modernen), Aziatica en Chinees porselein, zilver en sieraden, Europees keramiek en porselein, Art Deco, Design, Etnografica en Tribale kunst geveild worden. Het is mogelijk om tijdens een veiling ‘live online’ mee te bieden. Het veilinghuis beschikt over een grote nationale, maar zeker ook internationale kopersmarkt. Dit weekend is De Zwaan opengesteld voor de kijkdagen van de veiling van 31 oktober en 13 november 2018.

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

A STREETCAT NAMED BOB” nu te zien op Netflix.

Filmtip voor een gezellig filmavondje met het hele gezin. Hier lees je meer over deze prachtige film en de review van ENJOY!

HERFSTVAKANTIE! Wat doen we met de kids?

Dit weekend is het nog herfstvakantie. Op de website van ENJOY! kun je heel veel leuke ideetjes opdoen om met je kinderen te ondernemen. Je vindt ze onder andere hier en hier.

Dit waren de tips voor het komende weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life & Netflix, IJhallen, Veilinghuis De Zwaan, Swan Market, Nacht van de Nacht, Hanneke’s Boom.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.