weekend welcome

Weekend! En ook nog eens een lang weekend. Heerlijk! Ik ga de komende dagen een beetje bijtanken en gezellig een filmpje pakken. En maandag? Ik heb nog geen plannen gemaakt. Als het weer een beetje meezit naar de vrijmarkt of een spontane borrelmiddag? We zullen zien….. En? Hebben jullie leuke plannen?

Ik heb een paar leuke weekend tips voor jullie geselecteerd. Ik hoop dat je ze leuk vindt en wie weet kom ik je tegen 🙂

weekendtips

Dit jaar niet een museumweekend maar een hele week. Met als thema “Ons echte /goud\”. Er is veel te doen in de Amsterdamse en landelijke musea.

Elk museum toont een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud! Een enorm cultureel kapitaal, dat van ons allemaal is. Neem een kijkje in de prachtige collecties over geschiedenis, kunst, natuurhistorie, wetenschap en ga zo maar door. Grote en kleine musea vertellen onmisbare verhalen van onschatbare waarde.

Kijk op de site van de Nationale Museum week en bekijk wat de Amsterdamse Musea voor je in petto hebben. Sommige hebben extra leuke activiteiten of sommige zijn deze week zelfs gratis!

afrika museum jimmy Nelson

Lezing Jimmy Nelson – Afrika Museum, Nijmegen

Jimmy Nelson komt naar het Afrika Museum! Zaterdag 25 april om 14.00 uur geeft hij een lezing over zijn werk als fotograaf. Want hoe is het nou om de wereld rond te reizen op zoek naar inheemse volkeren? Ook kan je een rondleiding volgen of een familiekunstwerk maken!

De lezing is gratis en je hoeft niet vooraf te reserveren. Check de site van het Afrika Museum voor meer info.

la famille

Avondje naar de film – La Famille BĂ©lier

In het gezin BĂ©lier is iedereen doof, behalve de oudste dochter Paula. Zij is de onmisbare tolk in het dagelijks leven van haar ouders, waar zij met name een belangrijke rol speelt in het managen van de familieboerderij.

Op een dag besluit Paula met de steun van haar muziekleraar, die ontdekt dat ze geweldig kan zingen, mee te doen aan een zangwedstrijd. Een keuze die haar bij haar gezin zal weghalen, maar haar leven voorgoed zal veranderen.

Een leuke bioscoop om deze film te gaan zien zijn De Filmhallen in Amsterdam .

Filmhallen, Hannie Dankbaarpassage 12, 1053 RT Amsterdam website

halte 3

Brasserie Halte 3, De Hallen, Amsterdam

Maak er een TOP! avondje van door een filmbezoek aan de Filmhallen te combineren met de Foodhallen. Maar aangezien het in het weekend bijna onmogelijk is om daar een plekje te bemachtigen is een hapje eten in Halte 3 in De Hallen een prima alternatief.

Het eten bij Halte 3 is lekker, puur en betaalbaar . Een aanrader is de Steak Tartare.

Halte 3, Bellamyplein 51,1053 AT, Amsterdam. website

ENJOY! your weekend and Kingsday 🙂

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.