WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

 

WEEKENDTIPS 21,22 en 23 april 2017

Hé lekker…. bijna weekend! Wij hebben er zin in want het is niet alleen weekend maar ook het begin van de meivakantie (in april ;)). Twee weken lang geen verplichtingen. Heerlijk! Wij starten het weekend in Zwolle. Er zijn daar een aantal grote winkels  (o.a. Primark) en de Stadkamer geopend. Daar gaan wij natuurlijk even een kijkje nemen! Verder nog geen vastomlijnde plannen maar we gaan zeker één van de onderstaande tips ondernemen. Hier komen de tips van ENJOY!:

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WORKSHOP BLOOMON, Amsterdam

Altijd al eens zelf zo’n BLOOMON bos willen schikken? Dat kan a.s. zaterdag samen met de bloemstylist van Bloomon tijdens de workshop bloemschikken op het hoofdkantoor in Amsterdam waar alle geheime tips and tricks door de bloemstylisten met jou gedeeld worden.

In anderhalf uur leggen ze je uit hoe je de mooiste bos bloemen samenstelt. De workshop kost € 30,- maar je gaat zeker niet met lege handen naar huis!

  • Wanneer: zaterdag 22 april 2017 tussen 11 en 17.45. Aanmelden voor de gewenste tijd.
  • Waar: Bloomon studio Helmholtzstraat 61E, 1098LE Amsterdam
  • Wat kost dat?: € 30,- p.p.
  • website

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good life

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 22 en zondag 23 april kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

AMSTEL BOATHOUSE, Amsterdam

Dit unieke plekje is weer geopend na een grondige verbouwing. Het voormalige Mirandapaviljoen in het Martin Luther Kingpark is omgetoverd tot het huidige Amstel Boathouse. Een prachtig restaurant en evenementenlocatie met een heerlijk terras, overdekte veranda en aanlegsteiger aan de Amstel.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

Uitermate geschikt om op zonnige dagen een beetje over de Amstel uit te mijmeren onder het genot van een lekkere witte wijn en de signature dish van het Amster Boatshouse: De plateau fruit de mer met kokkels, vongole, scheermes, halve kreeft, oesters, mosselen, warme kreeft en gebakken gamba’s. 

En is het eens een druilige zondagmiddag? Ook dan is het goed toeven bij de open haard samen met je vrienden. Parkeren een probleem in Amsterdam? Hier niet want je parkeert gratis voor de deur. Eerder schreef ik al een review over dit bijzondere plekje dat je hier terug kunt lezen.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

Tentoonstelling ‘De Maakbare Mens’, Het Dolhuys, Haarlem

‘Ooit ’n volmaakt mens ontmoet? En…, beviel ‘t?’

Met deze slogan presenteert Het Dolhuys de tentoonstelling ‘De Maakbare Mens’. Op eigenzinnige wijze stelt het museum de maakbaarheid ter discussie. 

Veel Nederlanders willen vandaag de dag volmaakt zijn. We streven naar een gezonde geest, vlekkeloos gedrag en een perfect lichaam. Dagelijks posten we massaal selfies op Facebook, Instagram en Snapchat: we scheppen een ideaal beeld van onszelf. Maar hoe lang kunnen we nog blijven voldoen aan deze hoge eisen? Mensen die dat niet kunnen, vallen buiten de boot. De ‘onvolmaakte’ horen er niet bij, zijn gek, beperkt, eng, zielig of ziek. Maar om echt succesvol te zijn, denk aan beroemdheden, kunstenaars en wetenschappers, moet je dan juist niet afwijken van de norm?

  • Wanneer: t/m 31 december 2017
  • Waar: Het Dolhuys, SCHOTERSINGEL 2, 2021 GE HAARLEM
  • Wat kost dat?: € 8,50 p.p. en €6,- voor kinderen
  • website

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

 NIEUWE NETFLIX SERIE: GIRLBOSS

Zin om het weekend eindeloos te ‘Netflixen?’ Vanaf vandaag is er een nieuwe serie online ‘GIRLBOSS’, gebaseerd op de New York Times bestseller van Sophia Amoruso. Oprichtster van mode-imperium Nasty Gal. De serie vertelt het verhaal van Amoruso, gespeeld door Britt Robertson, een pittige jongedame die als laatste financiële redmiddel genoodzaakt was vintage kleding te verkopen via eBay. Haar scherpe oog voor detail, unieke stijl en commerciële talent leverde haar op 27-jarige leeftijd een miljoenenbedrijf op. Met deze 13 nieuwe afleveringen ben je het weekend wel onder de ‘pannen’….

Ik hoop dat je weer iets aan de weekendtips hebt. Heb je zelf nog een leuke tip voor dit weekend of een komend weekend? Laat een bericht achter hieronder of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com en wie weet vind je jouw tip terug in één van de komende weekend overzichten op ENJOY!

ENJOY! your weekend

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.