weekend welcome

Komend weekend begint… ♥ de lente ♥. Wat een heerlijk idee! We kunnen de winter weer achter ons laten en er weer meer op uitgaan en de terrasjes op gaan zoeken als het zonnetje ons toelacht. Treft dat… want ik heb een goede terras-tip voor jullie.

Afgelopen dinsdag was ik bij een persevent van Karvan Cévitam dat gehouden werd bij PLLEK in Amsterdam. Dit is een verborgen pareltje. Een heerlijk terras met uitzicht over het IJ. Een echt chill plekje…. mét een strandje.

Verder heb ik ook een aantal leuke weekendtips voor jullie geselecteerd. Let’s take a look 🙂

vis moet zwemmen

Vis moet Zwemmen, Restaurant STORK, Amsterdam

Vandaag aan het eind van de middag kun je aan de leukste kant van het Ij terecht voor de ontspannen borrel ‘Vis Moet Zwemmen’. Ga alleen of in goed gezelschap, ontmoet gelijkgestemden, oude bekenden en nieuwe gezichten en geniet van heerlijk fishy fingerfood. De DJ zorgt voor relaxte beats, jij voor de goede sfeer.

Voel je als een vis in het water en zwem mee!

Trek in iets lekkers? Bij Vis Moet Zwemmen kun je ook aanschuiven aan een lange tafel (als er nog plek is) of vooraf reserveren voor het VMZ dinner.

Waar: Restaurant Stork, Bedrijventerrein de Overkant, Gedempt Hamerkanaal 201, 1021 KP Amsterdam Wanneer: vrijdag 20 maart vanaf 17.00 uur. Lees meer

yoga pllek

Relax & Balance, Natural Yoga, PLLEK, Amsterdam NDSM werf.

Elke zaterdag- en zondagochtend kun je bij Pllek genieten van Yoga met uitzicht over het IJ. In de zomer met mooi weer is het buiten op het strand. Bij slecht weer en in de winter is het binnen in “de Zaal”. De les gaat altijd door, tenzij er een groot festival of evenement is; dit kun je checken op de agenda op de website. 
De lessen zijn dynamisch en gevarieerd, bouwen op van een korte meditatie naar een actief gedeelte (yang) en eindigen met lange intensieve stretches. (yin). Iedere les is een reis naar binnen met veel aandacht voor de ademhaling, het respecteren van je fysieke grenzen en het vinden van ontspanning en ‘peace of mind’ in alle houdingen. 
Er zijn yogamatjes, blokken en fleeces aanwezig . De matjes worden ook buiten gebruikt dus wil je een “fris” matje dan leg je je eigen yogamat er overheen. Er is verwarming in de zaal.

DOCENT(E): Noëlle Sterk en gastdocenten
LEVEL: Stap in op je eigen niveau; beginners krijgen extra aandacht 
TIJDEN: 10:30-12:00
OPGEVEN: info@naturalyoga.nl (niet verplicht, wel fijn) 
BIJDRAGE: € 12,00 per persoon per les. Even geen geld? Dan mag je voor de helft

Voor iedere deelnemer aan yogales of massage wordt een boom geplant in het regenwoud van Brazilië. WWW.NATURALYOGA.NL 

PLLEK, TT Neveritaweg 59 | 1033 WB Amsterdam website

WEEKEND TIPS ijhallen

IJHALLEN, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 4,50 en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 21 maart en zondag 22 maart kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

avondmarkt roest

Avondmarkt bij ROEST, Amsterdam.

Bij Roest zijn ze gek op markten! En treft dat…. want zaterdag 21 maart vanaf 17.00 uur is er weer de Avondmarkt bij ROEST.

Eten, drinken, markt en dansen bij Amsterdam Roest op de eerste lentedag van 2015! Niets fijner dan struinen langs kramen vol eten of zelfgemaakt goed. Ze houden namelijk ook van mensen die iets kunnen. Iets kunnen máken, het liefst.

Daarom combineren ze op de Avondmarkt deze twee aspecten. Foodtrucks met het lekkerste eten en marktkramen met prachtig, zelfgemaakt koopwaar. Verder alles wat je van Roest gewend bent: koud bier, de lekkerste muziek en een prachtige loods waarin het allemaal plaatsvind.

AMSTERDAM ROEST, Jacob Bontiusplaats, 1018 PL Amsterdam. website

ENJOY! your weekend!! Misschien zie ik je bij één van de evenementen. Of ga je iets anders spannends doen? Leuk als je het wilt delen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.