WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 20, 21 en 22 januari 2017

Bijna weekend! Het wordt prachtig winterweer. Dus je kunt alle kanten op. Een dagje Amsterdam…. Of bezoek eens Haarlem of Alkmaar. Ook prachtige steden en iets minder massaal dan ‘The Big City’.

Dit keer in de wekelijkse weekendtips van ENJOY! weer voor ieder wat wils. Tulpen plukken op de Dam of naar The Loft? Combineer je bezoek dan met de expositie “90 years Marilyn Monroe” in De Nieuwe Kerk of ga in de ochtend naar de Noordermarkt, breng een bezoekje aan De Weldaad en eet de lekkerste appelpunt van Amsterdam bij Winkel43.

Met de kids er op uit, aan je innerlijke zelf werken? Ik ben benieuwd wat het gaat worden. In ieder geval ENJOY! your weekend 🙂

 

The Loft, Amsterdam

The Loft is weer open t/m dit weekend. Een adembenemend Amsterdams appartement waar je design, kunst, ambacht en een inspirerend interieur kunt beleven. Alles prachtig op elkaar afgestemd. Van tafels, karpetten, stoelen, keramiek…. en alles is te koop! Je bent welkom om een kijkje te komen nemen en in het appartement, met een lekker kopje koffie, alles in je op te nemen.

 • Wanneer: vr 20, za 21 januari van 10-18 uur, zo 22 januari van 12-18 uur
 • Waar:  Atelier The Bazel, Vijzelstraat 77-III, 1017 HG Amsterdam
 • Gratis toegang
 • meer info

Nationale Tulpendag

Elk jaar brengt de tulp ons een beetje lente. Een fijn lichtpuntje in koude dagen. En om het tulpenseizoen te vieren wordt de Dam omgetoverd tot een enorme tulpentuin met zo’n 200.000 tulpen. Zoals elk jaar mag je ook dit jaar weer je eigen gratis tulp komen plukken in Amsterdam. Het thema dit jaar is Dutch Design.

 • Wanneer:  zaterdag 21 januari 2017 vanaf 13.00 uur
 • Waar:  Dam, Amsterdam
 • Gratis 

 

INFORMATIEBOERDERIJ ZORGVRIJ, SPAARNWOUDE

Een heel leuk uitstapje voor het hele gezin, is een bezoekje aan de Zorgvrij informatieboerderij. Een fantastische plek waar je zorgeloos kunt genieten van het boerenbedrijf en voor elke leeftijd is er wel iets te doen. Echt een aanrader! Dit weekend kunnen er diverse speurtochten gevolgd worden. Voor de kleintjes (4-7 jaar) door het Egelbos en de grotere kids gaan op avontuur in het Spinnenbos.

Egelbos (4 t/m 7 jaar) In het egelbos zijn 6 opdrachten die te maken hebben met egels. Na afloop kunnen de kinderen een egeltje tekenen. De speurtocht duurt ca. 45 minuten. Spinnenbos (8 t/m 12 jaar) Een leuke actieve speurtocht door het spinnenbos. Ieder groepje krijgt een rugzak mee. Maximaal 5 kinderen per rugzak. Daarin zitten alle benodigdheden voor de spelletjes en opdrachten die in het teken staan van spinnen en kleine diertjes. En voor de kinderen is er limonade, maar o jee, er zitten geen bekers in de tas. Wat nu? Dan maar zelf een beker vouwen van papier. Kan dat eigenlijk wel? In het Spinnenbos is er tussendoor van alles te doen. Lekker klauteren in het speelweb, rennen door de wilgentunnels en hutten bouwen.
 • Wanneer: wo, do, vr, zat en zon van 11-16 uur t/m 31 maart 2017
 • Waar: Informatieboerderij Zorgvrij , Genieweg 50, 1981 LK Velsen-Zuid
 • Gratis toegang tot Zorgvrij. € 1,50 (speurtocht met vragen) € 2,50 (speurtocht met fotoboekje) borg € 10.00 LET OP! Reserveren voor de speurtochten is noodzakelijk.
 • Meer info

 

YOGA, PLLEK, AMSTERDAM

Elke zondagochtend kun je bij Pllek genieten van Yoga met uitzicht over het IJ. In de zomer met mooi weer is het buiten op het strand. Bij slecht weer en in de winter is het binnen in “de Zaal”. De les gaat altijd door, tenzij er een groot festival of evenement is; dit kun je checken op de agenda op de website. De lessen zijn dynamisch en gevarieerd, bouwen op van een korte meditatie naar een actief gedeelte (yang) en eindigen met lange intensieve stretches. (yin). Iedere les is een reis naar binnen met veel aandacht voor de ademhaling, het respecteren van je fysieke grenzen en het vinden van ontspanning en ‘peace of mind’ in alle houdingen. Er zijn yogamatjes, blokken en fleeces aanwezig. De matjes worden ook buiten gebruikt dus wil je een “fris” matje dan leg je je eigen yogamat er overheen. Er is verwarming in de zaal.

 • Wanneer:  Elke zondag van 10.30-12.00 uur
 • Waar: PLLEK, TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam
 • MEEDOEN: € 12,00 per persoon per les. Even geen geld? Dan mag je voor de helft
 • OPGEVEN: info@naturalyoga.nl (niet verplicht, wel fijn)
 • MEER INFO

Ik hoop dat je de weekendtips weer leuk vond. Heb jij al plannen gemaakt? Of misschien heb je nog een tip voor ENJOY! Laat van je horen….. 🙂

ENJOY! your weekend

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.