WEEKENDTIPS 2, 3 en 4 november 2018 | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 2, 3 en 4 november 2018

Het weekend is weer in aantocht. Tijd om leuke dingen te gaan doen. ENJOY! heeft weer een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Én een aantal tips voor in de agenda.

GINGER AARDBEI Femme Fatale, Amsterdam

Ginger Aardbei heeft weer de mooiste vintage stukken geselecteerd uit Parijs voor deze herfst en winter. De mooiste bordeaux, cognac en smaragd groene lammy’s, zijde blousjes in pastel tinten, corduroy broeken, knitted truien in zacht blauw, bordeaux rood en groen, sequin zijde jurken maar ook scheer wollen jassen hangen klaar!

 • Wanneer: vrijdag 2-11 van 14-20 uur
 • Waar: Ginger Aardbei, Weteringschans 108-2, 1017 XS Amsterdam
 • Gratis Toegang
 • Meer info

AFFORDABLE ART FAIR, Kromhouthal, Amsterdam-Noord

Je eerste kunstaankoop? Date night met je nieuwe liefde? Met het gezin kunst beleven? Op kunsttour? Het kan allemaal op de Affordable Art Fair waar je hedendaagse kunst van jong talent en gevierde namen kunt bekijken én kopen voor affordable prijzen tussen de 100 en 6000 euro.

 • Wanneer: vrijdag 2-11 van 11-22 uur, zaterdag 3-11 van 11-19 uur, zondag 4-11 van 11-18.00 uur
 • Waar: De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam Noord
 • Wat kost dat?: € 15,- p.p.
 • Meer info

MUSEUMNACHT, Amsterdam

Op 3 november 2018 openen tussen 19:00 en 02:00 uur 55 Amsterdamse musea voor de negentiende keer hun deuren tijdens de Museumnacht Amsterdam. Geïnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen is er voor jou door de deelnemende musea een speciaal programma samengesteld. Geniet van onder andere muziek, mode, theater en speciale rondleidingen in de vele musea die Amsterdam rijk is. Voor de Museumnacht koop je een ticket waarmee je alle musea op 3 november kan bezoeken.

 • Wanneer: zaterdag 3 november 2018 19-02 uur
 • Waar: Amsterdam
 • Wat kost dat?: € 19,95 p.p. excl. admin. kosten
 • Meer info

KREADOE, Jaarbeurs Utrecht

KreaDoe is hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Veel fijne shops bomvol creatief materiaal, verrassende ideeën en tientallen superleuke workshops. Je vindt er de nieuwste trends op het gebied van haken, breien, paper crafts, home deco, scrapbooking, stempels, mixed media, taarten & cupcakes, fashion, tekenen en schilderen, sieraden maken en meer.

 • Wanneer: t/m 4 november van 10-17 uur
 • Waar: Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht (stad)
 • Wat kost dat?: € 11,50 (online ticket)
 • Meer info

Inwinterfeest, Zwolle

De nieuwe boerderij De Dijklandhoeve van de Zwolse Stadslanderijen zindert van de activiteiten. Op zondag 4 november is het tijd voor het Inwinterfeest. Deze periode, zo net na de oogst, is hèt moment om voorraden in te slaan voor de donkere maanden: uien, aardappelen, pompoenen, kaas, vlees en lang houdbare ingemaakte producten. Deze overvloed wordt gevierd met een drankje en hapje in het boerderijcafé, vuurtjes buiten op het erf, spannende herfstverhalen en muziek in het strobalentheater en kinderactiviteiten in de speelschuur.

 • Wanneer: zondag 4 november van 11-17 uur
 • Waar: De Dijklandhoeve, De Dijklandhoeve, Luttekeweg 1, Zwolle
 • Gratis Toegang
 • Meer info

 

NETFLIX FILMTIP | ABOUT A BOY

Om een leuke vrouw te vinden gaat rokkenjager Will Freeman (Hugh Grant) naar een alleenstaande-oudervergadering. Dit terwijl hij zelf helemaal geen kind heeft. Hij voelt er namelijk niets voor om voor iemand anders dan zichzelf te moeten zorgen.

Op de bijeenkomst ontmoet hij een vrouw en spreekt met haar af om naar het park te gaan met de kinderen. Om te verhullen dat hij zelf geen kind heeft, verzint hij dat hij een zoon, genaamd Ned, heeft. Deze vrouw past op Marcus, de zoon van een vriendin van haar. Als ze terugkomen blijkt de moeder van Marcus een poging tot zelfmoord te hebben gedaan. Ze brengen haar snel naar het ziekenhuis en ze haalt het.

De onverbeterlijke Will vraagt later aan Marcus om zijn zoon te spelen om voor een andere vrouw interessant te lijken. Will begint al doende om Marcus te geven en dat verandert zijn kijk op het leven.

DIY: Eucalyptus krans | ENJOY! The Good Life

DIY: Een eucalyptus krans maken


Voor in de agenda!

 

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL, Amsterdam

Binnenkort gaat het licht weer aan in Amsterdam voor de 7e editie van het Amsterdam Light Festival. Ga je op pad met je camera en fotografeer je in je eigen stijl het kunstwerk ‘Light a Wish’ dan maak je kans dat jouw wens in vervulling gaat. Het Amsterdam Light festival start 29 november en duurt tot 20 januari. Meer informatie over de winactie en tickets via: www.blueboat.nl/alf 

Caro Bonink Amsterdam Museum

Kerst in Willet, Amsterdam

Ook dit jaar wordt Museum Willet-Holthuysen omgetoverd in kerstsferen van weleer. Vanaf 1 december 2018 tot en met 9 januari 2019 is in het historische grachtenpand aan de Herengracht 605 te zien hoe het vermogende echtpaar Willet-Holthuysen in de negentiende eeuw Kerstmis vierde en hoe zij hun imposante woning kerstachtig versierden.

Afternoon teas met Cees Holtkamp
Op 9 en 16 december kunnen bezoekers zelf ervaren hoe theedrinken in de negentiende eeuw ging. Banketbakker Cees Holtkamp maakt voor de speciale afternoon teas die in Museum Willet-Holthuysen plaatsvinden lekkernijen die in de negentiende eeuw bij de thee werden genuttigd. In historische kookboeken zocht hij recepten van zoetigheden van weleer. Hij serveert op de afternoon teas onder andere Amsterdamse boterkoek, Moskovische Tulband, Franse Quadrille, spoorbanket en boterkransjes. Holtkamp zal uitgebreid over de recepten en de zoetigheden vertellen en aan tafel vragen beantwoorden.
Meer informatie over de afternoon teas is te vinden op de website van Museum Willet-Holthuysen.

FOODIE FESTIVAL, Amsterdam

Tijdens het Foodie Festival op zaterdagmiddag 17 november staat het kookboek in al zijn facetten centraal. Bij de Bijzondere Collecties aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam zijn er interviews, lezingen, tentoonstellingen, proeverijen, signeersessies, Masterclasses en een boekenmarkt. Het Foodie Festival is onderdeel van de Kookboekenweek van 10 t/m 18 november. Koop hier vast je kaartjes.

Binnenkort geopend De Kop van Oost, Amsterdam

Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan een voormalige fabrieksloods aan het Zeeburgerpad in Amsterdam Oost. Op deze bijzondere locatie opent Bar Restaurant De Kop van Oost op 9 november 2018 haar deuren. Deze zaak krijgt een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een menukaart vol klassiekers met een twist. Gasten kunnen nu al reserveren en vanaf vrijdag 9 november 2018 terecht om het eten, drinken en de sfeer van de nieuwste Amsterdamse hotspot te proeven.

Met het eerste openingsweekend in zicht heeft De Kop van Oost een reserveringssysteem op hun website geactiveerd voor de hotspotters. Vanaf heden is het mogelijk om een tafel te reserveren voor het tweede weekend van november. Gasten krijgen de kans om als één van de eersten te genieten van het menu en de sfeer.

Openingstijden: Vanaf 17:00 (vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11:00) Adres: Zeeburgerpad 1, Amsterdam. Voor meer info en reserveringen: www.dekopvanoost.com

Dit waren de tips voor het komende weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life & Netflix, KreaDoe, Kop van Oost, Foodie Festival, Ginger Aardbei, Caro Bonink, Blue Boat, AFF & Museumnacht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.