WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 18, 19 en 20 maart 2016

Wat een heerlijk gevoel. Het is vrijdag!!! Het weekend staat voor de deur en ik heb er zin in. Jij ook? Er zijn heel wat leuke activiteiten het weekend. Ik heb nog geen plan getrokken maar ga in ieder geval zaterdag met een groepje gezelligerds een moodboard maken. Ik ben benieuwd wat daarvan terecht komt. En misschien nog een hapje eten bij Melange7 hier in de buurt. Voor nu heb ik de wekelijkse weekendtips voor jullie samengesteld. Hier komen ze….

weekendtips | ENJOY! The Good Life

Mee eten met Caro Kookt, In de Jordaan, Amsterdam

Iedere vrijdag aanschuiven in de keuken van Caro.

Genieten van lekker eten en goed gezelschap aan mijn keukentafel. De afgelopen jaren schoven gasten aan uit de gehele wereld. Soms volle bak, af en toe een rustige tafel met een kleiner gezelschap, maar altijd boeiende en interessante ontmoetingen. Mee eten met Caro is bedoeld voor individuele boekingen tot 3 a 4 personen. Wil je met een grotere groep boeken kijk dan bij Private dining. 

Vandaag heeft Caro nog een paar plekjes beschikbaar. Wees er snel bij als je nog aan wilt schuiven 🙂

 • KOSTEN: Per persoon € 25,00
 • DRANK & WIJN: Wijn, bier en sap apart te bestellen.
 • Kraanwater standaard op tafel.
 • INBEGREPEN: Drie gangen diner. excl. drank, incl. koffie/thee.
 • Reserveren: Tel: 00 31 (0) 6 394 394 06 |  Email: info@carokookt.nl
 • Voor meer info: website

weekendtips ! ENJOY! The Good Life

The Amsterdam Coffee Festival, Westergasterrein, Amsterdam

Voor alle coldbrewers, slowdrippers en pour-over-fans: dit weekend kun je je bonenhart ophalen op het Westergasterrein tijdens The Amsterdam Coffee Festival. Ales Pospisil vertelt over de koffietrends in Europa, de SCAE NL Championships zijn er weer (wie brewt het beste kopje?) en je kunt plenty proeven en kopen.

 • Tickets: € 18,-  VIP tickets: € 39,-
 • Wanneer: vrijdag 18 maart van 17-22 uur, zaterdag 19 en zondag 20 maart van 10-22 uur
 • Waar: Westergasterrein, Haarlemmerweg 8E, 1014 BE Amsterdam
 • Kaartverkoop, programma en meer info check de website.

IJhallen, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 4,50 en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 19 en zondag 20 maart kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

weekendtip ! ENJOY! The Good Life

SAMPLE SALE LADRESS, Amsterdam

Dit weekend (19 en 20 maart) is er sample sale bij LaDress. Een prachtige collectie van samples en tijdloze jurken van vorige seizoenen. Kortingen oplopend tot 70%. Shop LaDress maat XXS – XXL en LaDress Girls maat 110/116 – 170/176.

LET OP! Vergeet niet je kaarten te bestellen want zonder toegangskaart geen sample sale. Gratis kaarten zijn hier te bestellen.

 • Waar: Sample Sale LaDress, World Fashion Centre, Koningin Wilhelminaplein 13, Amsterdam
 • Wanneer: 19 en 20 maart van 10-15 uur

AMUSETOUR BERGEN | ENJOY! The Good Life

Amusetour, Bergen (NH)

Kunstenaarsdorp Bergen charmeert vanaf het eerste bezoek. Gelegen aan de duinen, prachtig groen en met een knus centrum. Zien en gezien worden is hier aan de orde van de dag. En er is meer dan genoeg te zien! Prachtige woningen aan brede lanen, leuke boetiekjes, de ruïnekerk, galerieën en heel gezellige en gastvrije restaurants. Een fantastische plek voor de Amusetour!

Niet voor niets heeft Bergen al diverse Amusetours achter de rug. Gastronomisch genot gaat hand in hand met kunst, cultuur en natuur. In het ideale geval geniet je van de prachtige omgeving. Stap op de fiets of ga wandelen en ontdek de bossen en het duingebied om de hoek. Op slechts drie kilometer afstand strekt het zandstrand van Bergen aan Zee zich voor u uit. Na al die beweging krijg je vanzelf trek! Tijd voor het eerste restaurant van de middag.

Live muziek De Amusetour duurt altijd de hele middag. Supergezellig! Rondslenteren door het gezellige centrum van Bergen en zo het beste proeven wat de restaurants hier te bieden hebben. Om het geheel wat extra sfeer te geven is er aan het eind van de middag live muziek bij Zusters. Nog even heerlijk swingen om alvast ruimte te maken voor het diner. Want met zoveel heerlijke restaurants binnen handbereik gaat je echt niet met een lege maag naar huis!

 • Wanneer: 20 maart 2016 van 12-17 uur
 • Tickets: € 49,50 p.p. inclusief 8 amuses bij 8 verschillende restaurants met 8 bijpassende wijnen.
 • Kaartverkoop en meer info: check de website

weekendtips | ENJOY! The Good Life

‘Moestuinieren in de stad/Een eetbare stadstuin plannen‘ door Cityplot

In deze workshop leer je van de profs van Cityplot hoe je een teeltplan maakt voor je tuin, vierkante meterbak, balkon of dakterras. Je krijgt een overview van de kruiden, groenten, eetbare bloemen en kleinfruit en leert dat toepassen in jouw eigen plan zodat jij straks kan oogsten in alle seizoenen. Geschikt voor beginners, maar ook voor mensen met enkele jaren ervaring!
 • Wanneer: Zondagmiddag 20 maart in Wildernis van 12.30-14.30 uur
 • Wanneer: Zondagmiddag 20 maart in Wildernis, 12.30 – 14.30 uur.
 • Kosten: 25 euro inclusief koffie/thee.

Om je op te geven stuur je een mailtje naar workshops@wildernisamsterdam.nl met je naam, telefoonnummer, welke workshop je wilt volgen en op welke datum. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met betalingsinstructies.

MIDZOMERFESTIVAL BUITENPLAATS BEECKESTIJN | ENJOY! The Good Life

Trotsmarkt, Buitenplaats Beeckestein, Velsen-Zuid

Zondag 16 augustus wordt op Buitenplaats Beeckestijn de duurzame Trotsmarkt gehouden.  “Trots” heeft alles te maken met het delen van passie en bevlogenheid. Mooi gepresenteerd de laatste trends en een ontspannen sfeer is wat trots maakt. Een goede reden de markt te bezoeken is het aanbod van verse en eigentijdse producten, meedoen met de door de standhouders gegeven workshops en genieten van de prachtige omgeving.Een bruisend festival vol met activiteiten voor het hele gezin. Dit vroegere lusthof van de Amsterdamse regentenfamilie Boreel biedt een zomers programma aan vol muziek, theater, workshops, rondleidingen en lekker eten en drinken.
Lees hier meer over Beeckestein en de Trotsmarkt.

 • Toegang: gratis.
 • Parkeren: 2 euro.
Beeckestijn
Rijksweg 134
1981 LD Velsen-Zuid

ENJOY! your weekend.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.