WEEKENDTIPS 4,5 en 6 december 2015 | ENJOY! The Good Life

De donkere dagen voor kerst zijn dit jaar wel heel ver te zoeken. Het is zulk zacht weer dat de mussen bijna van het dak afvallen…. Ik vind het positief want ik heb zowaar heel veel zin in de kerstdagen. Heerlijk relaxen en geen verplichtingen. Wie aan wil schuiven is welkom zolang ik maar niet uren in de keuken hoef te staan. Gezelligheid en ongedwongen samenzijn is mijn motto deze kerst. Maar eerst nog een fijn lenteachtig weekend voor de kerst. Heerlijk weer om er op uit te trekken.

 

WEEKENDTIPS 18, 19 en 20 december 2015 | ENJOY! The Good lIfe

ALKMAAR SMULT

Op 18, 19 en 20 december 2015 wordt de Noorderkade en het Ringersplein in kerstsfeer omgetoverd voor het gratis foodtruckfestival ‘Alkmaar SMULT’ en de BLiTSe WINTERMARKET. Op vrijdag 18 december om 16.00 uur wordt het festival met de grootste kerst- netwerkborrel van Alkmaar en omstreken geopend.

Bij Alkmaar SMULT word je verrast met een mega Winter BBQ en haal je de meest waanzinnig lekkere culinaire hoogstandjes. Dit alles onder het genot van een goed glas wijn, lekker koud biertje, heerlijke muziek en een hoop gezelligheid!

Daarnaast shop je op de BLiTSe WINTERMARKET voor de allerleukste kerstcadeaus. Tevens kun je inspiratie opdoen voor een partyproof outfit compleet met hair & beauty speciaal voor de feestdagen. Ook de kids worden niet vergeten. Voor de kleintjes is er een heuse kidsarea, zodat zij ook kunnen genieten van dit fantastische evenement.

VRIJDAG 18 DECEMBER 2015 – 16.00-23.00 uur/wintermarket tot 21.00 uur, 

ZATERDAG 19 DECEMBER 2015 – 13.00-23.00 uur/wintermarket tot 21.00 uur

ZONDAG 20 DECEMBER 2015 – 13.00-23.00 uur/wintermarket tot 21.00 uur

Toegang is gratis. Voor meer informatie check de website.

WEEKENDTIPS 18, 19 en 20 december 2015 | ENJOY! The Good lIfe

WINTERPARADE, Amsterdam

Is het theater? Is het lekker eten? Is het de kunst van het samenzijn? Aan tafel op de WinterParade beleef je het allemaal. ‘De Tafel’ is het 120 meter lange podium voor een afwisselend programma met acteurs, dansers, muzikanten en meer. Ondertussen wordt er gezorgd voor een heerlijke maaltijd. Verwacht korte acts van kunstenaars en artiesten die samen met de koks en serveersters de tafel beklimmen en een kleurrijk gezelschap vormen. Wees welkom! Tijdens het diner wordt een vol programma gepresenteerd dat feestelijk wordt afgesloten met een dansje op de tafel met de Silent Disco by 433fm.

Zuiderkerk
Do. 17 t/m Za. 19 december
Vr. 25 t/m Wo. 30 december

Deur open vanaf 18.00 uur

Programma & diner 18.30 tot 22.00 uur
Silent Disco 22.00 tot 23.00 uur
Entree €45, kinderen t/m 12 jaar €22,50, CJP €37,50

Locatie:  Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, 1011 WB Amsterdam

Voor meer info en kaartverkoop check de website.

museumkwartier

KERSTPARADE, Museumkwartier

Op 17 en 19 december vinden er kerst parades plaats in het museumkwartier. De parades zullen niet alleen visueel tot de verbeelding spreken maar de bezoeker van het Museum Quarter ook aanzetten en meenemen in een echte kerstbeleving. Denk hierbij aan steltlopers, verbeeldende storytellers, betoverende performers, geurende hapjes en drankjes en kerstmuziek op originele wijze. Het verrassingselement moet nog een beetje stand houden dus ik mag niet al te veel prijsgeven maar ga er vanuit dat de bezoeker actief wordt betrokken in het kerstgevoel. 

De parade zal door het Museumkwartier trekken, P.C. Hooftstraat, Van Baerlestraat, Hobbemakade, Museumplein en de tussengelegen straten.
KERST IN OUD KAMPEN | ENJOY! The Good Life

KERST IN OUD KAMPEN

Heb je een beetje genoeg van al die kerstmarkten? Ga dan eens naar Kampen! In deze prachtige middeleeuwse Hanzestad vindt in het weekend van 19/20 december voor de 16e keer een verrassend openlucht straatfestival plaats: Kerst in Oud Kampen. Beide dagen van 16.00 uur tot 21.00 is de sfeervolle binnenstad het decor voor zang, dans, muziek en theater. Jong en oud doet er aan mee. Al lopend door straten, steegjes en over pleinen kun je genieten van de gezelligheid, de vele kraampjes, de mensen in klederdracht en de Charles Dickens sfeer. Langs de pittoreske IJsselkade liggen de schepen van de bruine vloot en aan de kade kun je heerlijke versgerookte zalm eten. Er is zoveel te zien! Tot ziens in Kampen

Voor meer info check de website van Kerst in Kampen.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

NEIGHBOURFOOD MARKET, Westergasterrein, Amsterdam

Zaterdag 19 & zondag 20 december is er weer Neighbourfood Market met een Kerst WEEKENDER in en rondom de Zuiveringshal. Wees welkom om te borrelen en eten samen met familie, vrienden en geliefden. Entree is gratis

zaterdag 19 december 12.00-18.00u
zondag 20 december 11.00-18.00u

Waarom je naar dit kerstfestival zou willen gaan?…… 

  • NeighbourFood & Flea Market
  • Amsterdam BLEND Market is aanwezig met heel veel leuke deelnemers met vintage, recycle, design, upcycle en workshops
  • Bij de wijnbar drink je bijzondere wijnen ter plekke of doe je op zondag mee aan een proeverijtje. Naast de wijnBAR staat er een wijnWINKEL waar je grote magnumflessen kunt kopen, geschenken en bijpassende wijnen bij je kerstdiner kunt kopen.
  • Op zondag kunnen de kinderen zich vermaken in de kinderhoek. NeighbourYouth biedt namelijk een aantal workshops aan (tegen kleine bijdrage) en leest mooie verhalen voor.
  • Laat je binnen masseren op de massagestoel om volledig ontspannen de kerstdagen in te gaan.
  • Of waag een rondje op het ijs. Er staat namelijk een schaatsbaan iets verderop het terrein.
  • De laatste kerstinkopen kun je ook nog doen bij QicQ. Zij houden dit weekend een mega kerstsale. 
  • En steun The Syrian Chef door zijn favoriete ingrediënten te doneren bij ons inzamelingspunt. Wij willen hem graag helpen bij zijn missie om dagelijks voor de vluchtelingen in de Havenstraat te blijven koken. 

Dus… op naar de Neighbourfood Market!

Voor meer info check de website.

Curiosa Kerst Route, Krommenie

CURIOSA KERST ROUTE, Krommenie

Zondag 20 december, van 12-16 uur, wordt voor de laatste keer de Curiosa Kerst Route in Krommenie gehouden. Aan deze route doen vier heel uiteenlopende winkels mee. In al deze winkels is het struingehalte hoog! Meer weten? Lees dan hier het artikel dat ik erover schreef.

ENJOY! your weekend!

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.