WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017

Hé lekker, het is weer bijna weekend. Ik weet niet hoe het jullie vergaan is, maar mijn week is weer omgevlogen. Wat een feestje met dat heerlijke weer! Komend weekend zullen we met minder genoegen moeten nemen. Er zijn genoeg leuke dingen te ondernemen waarbij het niet uitmaakt wat voor weer het is. Dit weekend ben ik aan de beurt om de hockey meisjes heen en weer te pendelen en dat is midden op de dag dus ik vrees dat er van mijn leuke plannetjes om naar Amsterdam te gaan bar weinig terecht gaat komen. En zondag heb ik een mindfulness dagje. Als het weer een beetje meezit een fijne wandeling in het Groenendaalse bos en daarna naar de film ‘Down to Earth’. Ik heb daar veel goede berichten over gehoord en ga het beleven. En wie weet misschien nog een biefstukje eten bij Loetje. Je leest het maandag weer. Hier zijn de weekendtips voor dit weekend:

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

Workshop smartphone fotografie in Spaarndam

Wegens succes herhaald: op zaterdag 18 maart 2017 wordt er weer een workshop smartphone fotografie gegevens in het mooie Spaarndam! 

Gestart wordt met de theorie in het Atelier van het sfeervolle Café Spaarndam. Daarna een wandeling door het oude dorp (en omgeving) om de tips meteen in de praktijk te brengen.

Een workshop boordevol tips waarmee je direct betere foto’s maakt met je mobieltje. Ontdek de fotograaf in jezelf. De smartphone camera heb je al, nu alleen nog de tools om eruit te halen wat erin zit!

 • Wanneer: zaterdag 18 maart van 14-17 uur
 • Waar: Café SpaarndamWestkolk 10, 2063 JR Spaarndam
 • Tickets: € 39,50 p.p. incl koffie/thee. Minimaal 8, maximaal 15. Vol = vol! 
 • Meer Info

Clara Peeters, Stilleven met kazen, brood en drinkgerei, c.1615 Paneel, 34,5 x 49 cm

Slow Food Festival: Stillevens uit de Gouden Eeuw, Mauritshuis, Den Haag

Brokkelige kazen, knapperig brood, zilte oesters en garnalen. Slow Food: Stillevens uit de Gouden Eeuw is geen tentoonstelling om met een lege maag te bezoeken. Bezoek de tentoonstelling daarom tijdens een van de Slow Food-festivals!

Op vier zaterdagen tijdens de tentoonstelling organiseert het Mauritshuis Slow Food Festivals. Het museum is deze dagen smakelijk gevuld met lezingen, proeverijen, workshops, film en bijzondere ondernemers, specialisten, koks en kwekers.

Zo geeft topfotograaf Sacha de Boer tips & tricks voor de mooiste foodfoto, maakt Taste the Dutch Masters eetbare zeventiende eeuwse stillevens en leert René Klarenbeek, specialist op het gebied van 17de eeuwse teken- en schildertechnieken, je in drie kwartier een eigen stilleven te maken.

Specialisten als worstenmakers Brandt & Levie, jeneverdistilleerderij Van Kleef, Bakkerij MAMA en Fromagerie Abraham Kef vertellen je over de geschiedenis van hun producten én laten je natuurlijk proeven.

De Mauritshuis Slow Food-festivals zijn met een toegangsbewijs voor het Mauritshuis gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig. Kom dus kijken, luisteren, doen en proeven!

 • Wanneer: tentoonstelling t/m 25 juni 2017. Festivals op zaterdag 18 maart, 22 april, 20 mei en 17 juni In de weekenden van 10-18 uur
 • Waar: Mauritshuis, Plein 29, 2511 CS Den Haag
 • Tickets: € 14,- Kinderen en jongeren t/m 18 jaar zijn gratis
 • Meer Info

 

wt pluk de fundatie zwolle

OP VISITE BIJ PLUK, De Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino

Dit weekend wordt alvast de 100ste geboortedag van Fiep Westendorp gevierd in De Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis bij Heino. Fiep Westendorp kennen we natuurlijk allemaal als illustratrice van de verhalen van Annie M.G. Schmidt.

Van 16 t/m 19 maart wordt er een feestelijke familietentoonstelling rond haar werk gehouden. Er worden tijdens de tentoonstelling een selectie van originele illustraties van de hand van Fiep getoond. Ook zijn er de tekeningen te zien van de winnaars van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs, bedoeld voor jonge illustratoren.

Het bezoek aan de beide locaties van de tentoonstelling is prima te combineren met een bezoekje aan de gezellige stad Zwolle. Eerder schreef ENJOY! hier, hier en hier al over deze leuke stad.

 • Wanneer: vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart van 11-17 uur
 • Waar: Museum de FundatieBlijmarkt 208011 NE Zwolle & Kasteel het Nijenhuis‘t Nijenhuis 108131 RD Heino/Wijhe (15 km van Zwolle)
 • Tickets: € 11,- per locatie of een combinatieticket voor € 16,-. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis
 • Meer Info

wt zadenZADEN & STEKJES RUIL, BAR ENZO, Den Haag

Heb jij nog zaden van vorig jaar of stekjes van kruiden, binnen of buiten plantjes en wil je deze ruilen voor een ander gek ras of soort ? Kom dan naar de ruilmiddag bij BAR en ZO ! Samen met Floors Moestuin verzorgen zij een gezellige middag in de tuin om het begin van de Lente te vieren! Neem alles mee wat je hebt en zij zorgen voor de homemade limonade & gezelligheid!

Tip! Neem je zaden mee om te ruilen, stop ze dan in een zakje of envelop met extra informatie erbij zoals; wanneer te zaaien & oogsten en het soort ras !

 • Wanneer: zaterdag 18 maart van 13-16 uur
 • Waar: Bar Enzo, Prins Hendrikstraat 103, 2518 HM Den Haag
 • Gratis toegang
 • Meer Info

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

OPEN ATELIER BEELDSPRAAK, Heemskerk

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart is er Open Atelier bij Beeldspraak in Heemskerk. Je kunt een kijkje nemen in het leuke atelier en er zal een prachtige expositie te zien zijn. Niet alleen van de kunstenaars  maar ook van cursisten. 

 • Wanneer: zaterdag 18 maart en zondag 19 maart van 11-14 uur
 • Waar: Atelier Beeldspraak, Oosterweg 23a, Heemskerk
 • Gratis toegang
 • Meer Info

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

FILMTIP: DOWN TO EARTH

Dromen we er niet allemaal weleens van om de boel de boel te laten en je biezen te pakken? Rolf Winters en Renate Heinen en hun drie kinderen voegden daad bij het woord en gingen op avontuur. Ze doorkruisden zes continenenten en vonden onderdak bij inheemse stammen. Daar troffen ze mensen die de missie hebben om ‘Moeder Aarde’ te beschermen. Oftewel: The Earth Keepers’. Hun wereldreis leidde tot deze bijzondere documentaire Down To Earth.

Check hier in welke filmhuizen de film draait. 

Ik hoop dat je de weekendtips leuk vindt. Mocht je zelf een goede tip hebben voor een uitstapje of heb je een tip voor een komend weekend? Stuur een mail of laat je reactie hieronder achter en wie weet vind je jouw tip terug in het weekendoverzicht van ENJOY!

ENJOY! your weekend

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.