WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 17, 18 en 19 februari 2017

Het weekend staat alweer voor de deur te trappelen. Heerlijk! En ik heb er zin in want ik ga het weekend eten bij Restaurant Vermeer* in Amsterdam. Verder laat ik het weekend open voor het onverwachtse. Het is heerlijk om je weekend niet helemaal vol te plannen en zo tijd te hebben voor zomaar een wandeling, een filmpje pakken of met wat mensen op een zondagmiddag lekker te gaan borrelen. Je leest het allemaal maandag weer in de Snapshots hoe mijn weekend eruit zag. Maar eerst de weekendtips. Hier komen ze:

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 18 en zondag 19 februari kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

VAN DIJK EN KO. - ANTIEK EN ZO | ENJOY! The Good Life

VAN DIJK & KO, Papaverweg, Amsterdam-Noord

Als je dan toch van plan was naar de IJ-Hallen te gaan…. Combineer de IJ-Hallen dan met een bezoek aan Van Dijk & Ko. Hier vind je een enorm hoeveelheid antiek, curiosa, brocante en oude bouwmaterialen. Heerlijk om rond te struinen. Ik schreef er eerder dit artikel over met alle informatie en openingstijden.

BUITENPLAATS PLANTAGE, Vogelenzang | ENJOY! The Good Life

BUITENPLAATS PLANTAGE, Vogelenzang

In de gemeente Bloemendaal vind je dit goed verborgen plekje. Een geweldige buitenplaats waar het goed vertoeven is. Lekker bijkletsen met familie en vrienden en de kinderen kunnen buiten het terrein ontdekken. Overal kan geklommen en geklauterd worden en wil je jezelf een momentje terugtrekken, dan duik je gewoon ergens in een hangmat. In het weekend worden er meditatiesessie’s gehouden in de yurt en je kunt hier super eten en drinken. Hier lees je meer over dit fijne plekje in een artikel dat ik hier eerder over schreef.

jopen proflokaalBron

RONDLEIDING JOPEN PROEFLOKAAL, Haarlem

Nieuwsgierig naar het brouwproces van Jopenbier? Elke zaterdag wordt er een interessante rondleiding gegeven door de brouwerij van Jopen in de Waarderpolder. Geniet daarna van een heerlijk glas Jopenbier (of een ander drankje) naar keuze in het Jopen Proeflokaal Waarderpolder. 

Rondleiding en een glas Jopenbier naar keuze

 • Rondleiding door de brouwerij van Jopen in de Waarderpolder € 10,00 p.p.
 • Een heerlijk glas Jopenbier (of een ander drankje) naar keuze in het Jopen Proeflokaal Waarderpolder
 • Aansluitend ook een bierproeverij mogelijk à € 9,50 p.p. (optioneel aan te vinken onder datum en tijd)
 • Mogelijk van 1 tot 20 personen
 • De rondleiding wordt in het Nederlands gegeven. Wil je graag een rondleiding in het Engels? Laat het weten.

Het Jopen Proeflokaal Waarderpolder richt zicht op het brouwproces van Jopenbier. Hier wordt Jopenbier gebrouwen, verwerkt en op fles of vat afgevuld. De tour leidt langs alle facetten van het brouwproces van Jopen zoals het brouwhuis, het tankpark en de innovatieve bottellijn. Tijdens de rondleiding is de brouwerij niet altijd in werking.

 • Wanneer: elke zaterdag van 13 tot 13.30 uur en van 15-15.30 uur
 • Waar: Jopen Proeflokaal, Emrikweg 21, Haarlem LET OP! Dus niet in de Jopenkerk!
 • Tickets: € 10,- p.p. te reserveren via de website. Liefst 24 uur vtv reserveren en als je op de dag zelf wilt gaan even v.t.v. bellen
 • meer info
SONY DSCBron

WANDELING DONKER IN DE DUINEN, Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Ga mee om de zonsondergang in de duinen te zien! Avondwandeling op landgoed Midden-Herenduin, van schemer tot in het donker.

De wandeling begint in de schemering. Wat je goed zult zien zijn de veranderende kleuren van het duin wanneer het daglicht afneemt en de nacht invalt. Misschien zie je reeën of damherten, die rond deze tijd actief zijn. Ook de geluiden veranderen. Je loopt door een donker bos terug. Geniet van het donker in het duin, spannend!

De wandeling duurt ongeveer twee-en een half uur. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Stevige schoenen worden aanbevolen en liefst kleding die niet kraakt. Een lampje is handig bij terugkomst op de parkeerplaats.

 • Wanneer: zondag 19 februari van 17-19.30 uur
 • Waar: Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Vertrekpunt: ingang Midden-Herenduin ter hoogte van Duin- en Kruidbergerweg 18 in Driehuis.
 • Tickets: € 8,- p.p. en leden van Natuurmonumenten betalen € 5,- (v.a. 9 jaar en honden zijn niet toegestaan)
 • meer info

wt lion1

BIOSCOOP-TIP: LION 

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Dit waren de weekendtips weer. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Mocht je zelf een leuke tip hebben? Mail dan gerust en wie weet vind je jouw tip terug in het wekelijkse overzicht van ENJOY! 

ENJOY! your weekend

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.