WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 november 2018 | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 november 2018

Ik heb zin in het weekend. Jullie ook? Dit weekend komen de Sint en zijn Pieten weer aan dus door het hele land zijn er intochten. Leuk om met de kleintjes heen te gaan. Voor iedereen die dat ontgroeid is staan er in de weekendtips van ENJOY! weer genoeg andere leuke tips. Kijk je mee?

WIJNCURSUS, Villa Westend, Velsen

Wijnkennis is helemaal hot momenteel. Daarom een wijncursus bij Villa Westend in een kleine setting. Op informele wijze heel veel wijnen proeven en leren over wijn. De cursus is voor iedereen die meer van wijnen zou willen weten. Het zijn drie avonden van 19.30 – 23.00 uur inclusief alle wijnen en lekkere hapjes ter afsluiting van de cursus avonden. Wees er snel bij want er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar.

  • Wanneer: vrijdag 16 november van 19.30-23.00 uur
  • Waar:  Villa Westend, Westlaan 41, 1991AL Velsen
  • Wat kost dat?: € 125,- p.p. of € 100,- excl. cursusboek
  • meer info en aanmelden (infochateau78@gmail.com)

DELICIOUS KOOKWEEKEND, Boekhandel Scheltema, Rokin, Amsterdam

Als kroon op de kookboekenweek organiseert Scheltema iets speciaals dit weekend: de hele zaterdag en zondag zijn er Delicious kook-evenementen! Signeersessies met je favoriete auteurs, snoepen van delicious chocoladeletters, een foodtour door Amsterdam met een culinair historicus, en de allereerste delicious appeltaartwedstrijd! Daar wil je bij zijn!

  • Wanneer: zaterdag 17 november van 10-18 uur, zondag 18 november van 11-19 uur
  • Waar:  Scheltema, Rokin 9, 1012 KK Amsterdam
  • Gratis toegang
  • meer info 

IJ-Hallen, NDSM, Amsterdam

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen doen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 17 november en zondag 18 november kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-Hallen, T.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

SINTERKLAASINTOCHTEN

In Uitgeest kun je zondag de intocht beleven vanaf het water. Je vaart gratis mee met de vloot van Sint en zijn Pieten vanuit het Watersportcentrum Uitgeest. Wees er snel bij want ook hier is er maar beperkt plaats.

FILMTIP: THE AGE OF ADELINE

Nieuw op Netflix met onze eigen Michiel Huisman. Zelf heb ik hem ook nog niet gezien en ben erg benieuwd naar deze film.

Een jonge vrouw, geboren aan het begin van de 20e eeuw, is tijdloos gemaakt na een mysterieus auto-ongeluk. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adeline zelf geen dag ouder. Na jaren in eenzaamheid te hebben geleefd, ontmoet ze een man waarvoor ze het misschien de moeite waard vindt haar onsterfelijkheid te verliezen.

Zelf speculaas maken | ENJOY! The Good Life

DIY – Speculaaspoppen maken.

De Sint komt zondag in het land dus we kunnen los op al dat lekkers dat het Sinterklaasfeest met zich meebrengt. Het is ook leuk om samen met de kinderen speculaasje of speculaaspoppen zelf te maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk.  Hier lees je hoe je dat doet.

Dit waren de tips voor het komende weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life & Netflix, NU.NL, IJ-hallen, Delicious en Chateau78

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.