WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 december 2016

Het is volop kersttijd. Afgelopen week was ik een paar keer in Amsterdam en het is heerlijk je te wentelen in de gezelligheid, lichtjes en sfeer in het centrum. Dit keer dus alleen maar kersttips in het centrum van Amsterdam. Allemaal leuk met elkaar te combineren of afzonderlijk van elkaar te ondernemen. Voor komend weekend maar ook fijne uitstapjes voor de kerstvakantie.

Dit weekend ga ik nog even genieten van het ‘stadse’ want ik vertrek na het weekend naar de Zuiderburen. Daar, in een heerlijk huis, gaan wij samen met een deel van de familie, vakantie en kerst vieren. Geen kerststress maar relaxen en heerlijk genieten.

Maar eerst de weekendtips van ENJOY! met de leukste uitstapjes in kerstsfeer.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

90 Years Marilyn Monroe, Nieuwe Kerk, Amsterdam

Combineer een dagje kerstshoppen in Amsterdam met een bezoekje aan de tentoonstelling over de iconische Marilyn Monroe. Dit jaar zou zij 90 jaar geworden zijn. Een bijzondere vrouw die zo intrigerend en iconisch is dat zelfs nu nog alle generaties, ook heel jonge mensen, haar kennen. Ik bezocht afgelopen weekend de tentoonstelling en kan het aanraden een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling. Binnenkort meer hierover in de review over deze tentoonstelling.

Zaterdag 16 december wordt er van 15-16 uur een lezing gegeven tijdens de tentoonstelling door Dana Linssen (filmrecensent NRC Handelsblad en docent ArtEZ Academie) over de acteercarrière van Marilyn Monroe en haar bekendste films en hoe zij zich in een door mannen gedomineerd Hollywood omhoog gebokst heeft.

 • Wanneer: Dagelijks van 10-17 uur (1e kerstdag gesloten)
 • Waar: Nieuwe Kerk, Damplein, Amsterdam
 • Toegang: € 16,- p.p.
 • meer info

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

DE BIJENKORF, Amsterdam

When in Amsterdam…. Breng dan zeker een bezoekje aan De Bijenkorf. Van buiten al een feestje maar binnen kom je oren en ogen te kort. Als je ergens kunt slagen voor je kerstcadeautjes en lekkere delicatessen voor de kerst dan moet je hier zijn.

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

En natuurlijk schittert de mooie kerstboom midden in het warenhuis. Waar in het weekend sfeervolle Christmas Carol’s bij gezongen worden. Op de foodafdelingen worden fooddemonstraties gegeven en natuurlijk komt de kerstman met zijn elfjes op bezoek.

 • Wanneer: vrij 16 dec 10-22 uur, zat 17 dec 09.30-22 uur, zon 18 dec 11-22 uur
 • Waar: De Bijenkorf, Damplein, Amsterdam

WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 december 2016 | ENJOY! The Good Life

XBANK, Hotel W, Spuistraat, Amsterdam.

Zeker een aanrader om een bezoekje te brengen aan XBank. Ruim 700 m2 designartikelen van Nederlandse bodem. Je kunt hier heerlijk rondstruinen. En je vergapen aan prachtige mode items, tassen, schoenen maar ook boeken, beauty, kunst en heel veel leuke cadeau artikelen.

WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 december 2016 | ENJOY! The Good LifeBron: The Duchess

THE DUCHESS, Hotel W, Spuistraat. Amsterdam

Neem als je bij XBank bent ook een kijkje in de lobby van het hotel en doe eens gek…. Ga lunchen bij The Duchess. Al het goede van hotel W onder één dak. Als je er toch bent steek dan ook de straat even over. Hotel W zit ook aan de overkant van de straat …..

De beste rooftops van Amsterdam | ENJOY! The Good Life

ROOFTOP POOL AND VIEW, Hotel W, Spuistraat, Amsterdam

Als je hier naar de bovenste verdieping gaat vind je een geweldig uitzicht. Eerder schreef ik daar hier al een artikel over. En het spectaculaire rooftop zwembad. Neem gerust een kijkje, dat vinden ze bij hotel W juist leuk. Je kunt er ook wat drinken in de bar of een hapje doen bij Mr. Porter.

WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 december 2016 | ENJOY! The Good Life

IJSJE BIJ VAN DER LINDE, Nieuwendijk, Amsterdam

En als toetjes…. Het allerlekkerste ijsje denkbaar. Een oblie hoorn met een bolletje slagroomijs van Van der Linde. Deze zit op de Nieuwendijk. Naast de nieuwe Beurs Passage.

weekendtip passage

BEURSPASSAGE, Nieuwendijk/Damrak, Amsterdam

En als je dan toch van je ijsje aan het genieten bent? Dan doe je dat natuurlijk in de nieuwe Beurspassage. Elke keer zie je hier weer iets nieuws. Een prachtig kunstwerk!

WEEKENDTIPS 16, 17 en 18 december 2016 | ENJOY! The Good Life

DE HEMA KADOFABRIEK, Nieuwendijk, Amsterdam

De Hema heeft momenteel heeeeeeel veel leuke kerstcadeautjes. De meeste voor kleine prijsjes. En je kunt een aantal cadeautjes laten personaliseren zoals een borrelplank (incl plank €5,-) of een notebook (2,-). Er is een inpak tafel en een foto-booth waar je op de foto kunt met geinige props. En natuurlijk heel veel kerstartikelen. Een vestiging van de HEMA waar je helemaal je hart op kunt halen en alle extra kerstactiviteiten kunt vinden is de vestiging van de HEMA op de Nieuwendijk.

WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good LifeBron: Vintage Kilo Sale

VINTAGE KILO SALE, De oude Bierfabriek, Rokin, Amsterdam

Zaterdag 17 december is het weer Vintage Kilo Sale in de Oude Bierfabriek op het Rokin. Hier kunnen koopjesjagers en shopaholics helemaal los gaan op de discobeats uit de jaren 80.

In dit stopwalhalla vind je een enorm assortiment vintage kleding voor mannen én vrouwen. Een tas vol scoor je al voor € 15,-. Wees niet bang dat, als je wat later komt, de juweeltjes al weggekaapt zullen zijn want elk uur wordt de kleding aangevuld.

 • Wanneer: zaterdag 17 december van 12-18 uur
 • Waar:  Oude locatie van de Bierfabriek, Rokin 75, AMsterdam
 • Gratis Toegang
 • meer info
WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good LifeBron: Amsterdam Light Festival

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Dit is wel een winter favoriet van mij, het Amsterdam Light Festival. In de donkere wintermaanden wordt Amsterdam verlicht met kleurrijke kunstwerken.

De Illuminade is weer van start gegaan. Een 2,3 kilometer lange wandeltocht door de Amsterdamse binnenstad. Met onderweg het nodige onverwachte vertier. Want ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea en culturele instellingen die meedoen aan het festival en allerlei activiteiten organiseren om de bezoeker mee te voeren. Het thema dit jaar is ‘Biomimicry’. Letterlijk vertaald: ‘Het leven imiteren’.

Hier lees je mijn bezoek terug aan een eerdere editie van het Amsterdam Light Festival.

 • Wanneer: Water Colors: t/m 22 januari 2017, de wandelroute Illuminade: t/m 8 januari 2017
 • Waar: Amsterdam
 • Gratis Toegang
 • Meer info

Ik hoop dat je de tips voor komend weekend weer leuk vindt. Mocht je één van de uitstapjes bezocht hebben, laat van je horen hoe je het vond. En als je zelf nog leuke weekendtips hebt voor een komend weekend? Mail dan gerust en wie weet vind je jouw tip terug in de wekelijkse lijst op vrijdag.

ENJOY! your weekend

 

 • Avatar
  Nancy Baten
  http://www.nancysfashionstyle.com

  Wow! Die vintage kilo sale lijkt mij heel gaaf! Helaas ben ik morgen ,,gewoon,, in Arnhem aan het shoppen! Ik heb vandaag een hele mooiewinactie! Doe je mee?

  december 16th, 2016 12:34
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Noem Arnhem maar gewoon 😉 Dat is ook een heel leuke stad om te shoppen! Altijd fijn zo’n winactie. ENJOY! your weekend.

   december 16th, 2016 12:48
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.