WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 15, 16 en 17 december 2017

Het weekend staat op losbarsten. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar wij zijn helemaal met ons hoofd bij kerst. We hebben net de kerstboom naar binnen gesleept en die  gaan we het weekend eens mooi versieren. En van het één komt altijd het ander dus het zal wel weer een uitdragerij worden van spulletjes die verkast moeten worden. Ons huis is niet zo groot dus als de boom erin moet, dan moeten andere spullen het veld ruimen anders wordt het té vol. Daar word ik claustrofobisch van. Ik verheug mij op de heerlijke kerstsfeer in huis. Maar eerst de weekendtips…..

WEEKENDTIPS 15, 16 en 17 december 2017 | ENJOY! The Good Life

WINTER DELIGHT bij AMSTEL BOATHOUSE, Amsterdam

Kastanjes poffen en marshmallows roosteren op het terras van een uniek plekje aan de Amstel. Een ‘little gem’ net buiten de hectiek van de stad. Op de zaterdagen in de decembermaand viert Amstel Boathouse Winter Delight. Vier het weekend samen met je vrienden, familie of je date en drink een zaterdagmiddagborrel. Op het terras bij een verwamend vuurtje en op de veranda onder knusse plaids kunnen je genieten van hartverwarmende drankjes en een prachtig uitzicht over de Amstel. Vanaf 16.00 uur gaan de kastanjes en mashmallows in het vuur. Amstel Boathouse heeft een eigen parkeerterrein waar de gasten gratis kunnen parkeren.

Eerder schreef ik een review over mijn bezoek aan Amstel Boathouse. Deze kun je hier teruglezen.

wt-human-library

HUMAN LIBRARY, Alkmaar

In de Human Library leen je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen, op basis van de buitenkant, wel met de werkelijkheid? Verschillende ‘levende boeken’ zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen, denk aan een vluchteling, tienermoeder en transgender. Open gesprekken waarin alles gevraagd en besproken kan worden. 

De Human Library is een van oorsprong Deens concept dat mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact laat komen. Bij de Human Library zijn de ‘boeken’ namelijk mensen. Die vaak geassocieerd worden met een bepaald stereotype en die bereid zijn gevonden hun levensverhaal te delen. Het stereotype waar de mensen mee te maken hebben wordt beschreven in de boektitel en het ‘boek’ vertelt zijn of haar verhaal aan de ‘lener’.

wt-pure-makt

PURE MARKT, Park Frankendael, Amsterdam

Op deze markt vind je meer dan 90 ambachtelijke ondernemers op het gebied van lekker eten en drinken en bijzonder non-food. Haal je boodschappen voor thuis, kom lekker picknicken op het grasveld of proeven op onze gezellige terrassen met live muziek. De kleintjes kunnen terecht in de speeltuin of een rondje zweven in de leukste zweefmolen van Nederland. Je vindt Park Frankendael in het gezellige Watergraafsmeer Amsterdam.

Frankendael is Amsterdams enige overgebleven 17e-eeuwse buitenplaats. Het romantische park heeft twee historische tuinen -een stijltuin en een landschapstuin-maar ook een zonneweide en moeras. Centraal in het park staat het imposante Huize Frankendael waar regelmatig culturele evenementen worden georganiseerd. In het park bevinden zich ook de restaurants Merkelbach (in het voormalige koetshuis) en De Kas (in een kweekkas uit 1926). Je vindt Park Frankendael in het gezellige Watergraafsmeer in Amsterdam-Oost.

  • Wanneer: zondag december van 11:00 tot 17:00 uur
  • Waar: Park Frankendael, Park Frankendael, 1097 XX Amsterdam
  • Gratis Toegang
  • Meer info

wt-schapen

KERST IN DE DUINEN, Kennemerland

Kerstsfeer proeven in De Kennemerduinen. De schaapsherder is er met de kudde en natuurlijk mag je de schapen aaien. Luister naar kerstliederen van het shantykoor en vind de allerleukste duurzame kerstcadeautjes bij een van de kraampjes in de winkel. Tegen een kleine vergoeding zijn er winterse knutsels te maken, zoals een voederbol voor de volgels of een kerstbal van zachte schapenwol.

Het Duincafé zorgt voor een warme ontvangst met warme chocomel, glühwein en andere winterse versnaperingen. Honden zijn niet toegestaan.

wt-ijhallen-lijstjes

IJHALLEN, NDSM-werf, Amsterdam-Noord

IJ-hallen is de grootste en sfeervolste vlooienmarkt van Europa gelegen in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot. Kortom, een aanrader voor iedereen die van vlooienmarkten en/of goedkoop inkopen doen houdt.

Gratis parkeren
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein tegenover Papaverweg 50, 1032 KJ Amsterdam. Vervolgens kunt je lopend over de brug. Het is ongeveer 3 minuten lopen. Parkeren vlakbij de markt kost voor bezoekers vanaf 9.00 uur € 1,30 per uur en een dagkaart is € 7,80. Het gratis NDSM-veer vanaf station Amsterdam Centraal maakt een bezoek aan de markt extra leuk.
Entree is € 5,- en slechts € 2,00 voor kinderen van 11 jaar en jonger.

Zie hier de post die ik eerder over de IJhallen schreef.

Zaterdag 16 en zondag 17 december kun je terecht in de IJ-Hallen van 9.00 tot 16.30 uur.

IJ-HallenT.T. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam-Noord

Dit waren de weekendtips voor dit weekend. Mocht je een tip hebben voor een komend weekend. Laat die dan achter in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.