WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

 

WEEKENDTIPS 1,2 en 3 april 2016

YES!!!! Weekend! En wat voor weekend staat er voor de deur. De temperaturen schijnen op te lopen naar zo’n 20 graden. Hoe fijn! Lekker in de tuin, op het balkom of op een bakje in het park chillen én ik kan eindelijk een begin kan gaan maken aan weer een nieuw seizoen moestuinieren op het moesdak. Ik kan niet wachten totdat ik weer verse groenten en fruit kan oogsten. Het kost wat moeite maar zorgt voor groot plezier. Morgen ben ik in Amsterdam en weet nog niet zo goed wat ik zal gaan doen. Ik heb keus uit behoorlijk wat leuke weekendtips die ik graag met jullie deel!

fest des metiers

Festival des Métiers, Hollandse Manege, Amsterdam

Yes Hermès! Van 1 april tot en met 10 april kunnen we een klein stukje Frankrijk terugvinden in ons eigen stadje (lees: Amsterdam). Ter ere van het zogenaamde Festival des Métiers opent Hermès een replica van haar atelier in Parijs in het prachtige pand van de Hollandsche Manege.

Het in 1837 opgerichte Hermès biedt tijdens deze tentoonstelling inzicht in de tradities, verschillende ambachten en waarden van het modehuis. Altijd al willen weten hoe de iconische handtassen en sjaals tot leven komen? Kijk mee over de schouders van de ambachtslieden die ter plekke de hand gemaakte items vervaardigen.

See you there?

1 – 10 april (gesloten op 4 april), van 11.00 tot 18.00 uur 

De Hollandsche Manege
Overtoom naast nr 179, Amsterdam

van gogh schilderen kids

Schilderworkshop Van Gogh Museum, Amsterdam

Ben jij ook zo benieuwd naar de verhalen achter Vincents schilderijen? Maak zelf een mysterieus schilderij net als Van Gogh tijdens de workshops!

Sommige schilderijen van Vincent van Gogh zijn een beetje geheimzinnig. Zo hangt er in het Van Gogh Museum een schilderij van een groot open boek op een tafel. Maar je kunt niet lezen wat er in het boek staat. Er staat een uitgeblazen kaars naast, en er ligt ook nog een klein boekje bij…

Wat betekent dat toch allemaal? En dan is er nóg een schilderij met een kaars en een boek, alleen liggen ze hier op een stoel. Als we hebben ontdekt wat dat allemaal betekent, maak je in het atelier zelf ook een geheimzinnig schilderij.

 • Voor wie: Kinderen van 6 t/m 12 jaar. Maximaal 12 kinderen per workshop
 • Wanneer: 2 en 3 april, 23 en 24 april, 21 en 22 mei, 18 en 19 juni
 • Hoe laat: Op zaterdag van 12.30 tot 14.30 uur, op zondag van 15 tot 17 uur
 • Kosten: € 7,50 per kind, inclusief materiaal en limonade (entree gratis)
 • Reserveren: via de website van het Van Gogh Museum of  als je kind last-minute mee wil doen aan de workshop.. Bel dan op zaterdag of zondag met onze informatiebalie: T (020) 570 52 43

hoxton

Kersversch Unconventional Wardrobe, The Hoxton, Amsterdam

Zaterdag 2 april vindt de eerste editie van Kersversch plaats. Het Kersversch event biedt een platform voor startende ondernemers, jong talent en gevestigde merken. Het one-day shopping event zal plaatsvinden in de The Apartment van het Hoxton Hotel in Amsterdam. 

Iniatiefnemer Unconventional Wardrobe werkt voor dit one-day shopping event samen met Mimi et Toi, Renard, The Garment Club, Heroes on Socks, Tokyo Design Studio, de Strikjesfabriek en Mae & Ivy. 

Klaar met shoppen? Geniet dan van een drankje verzorgt door mannen van Ketel1.
 • Wanneer: zaterdag 2 april van 13.30 tot 20.00 uur
 • Locatie: The Apartment in het Hoxton Hotel, Herengracht 255, Amsterdam
 • Toegang gratis
 • Meer info: website

kussen gevecht

Kussengevecht op de Dam, Amsterdam

Zaterdag 2 april is het weer zover. Duizenden mensen komen samen op de Dam voor het jaarlijkse kussengevecht. Dus neem je kussen mee en ga het vrolijke gevecht aan.

Iedereen die van een een  kussengevecht houdt is welkom. Buren, kinderen, vrienden en breng desnoods je opa en oma mee. Laat vooral je waardevolle spullen en bril thuis. Draag een stofbril, masker en comfortabel zittende kleding. Vecht eerlijk en ga geen mensen te lijf die een camera mee hebben of geen kussen hebben. Neem je eigen kussen mee en rubber handschoenen want aan het einde van het gevecht wordt alles door de deelnemers zelf weer opgeruimd.

 • Wanneer: 2 april om 15.00 uur
 • Waar: De Dam in Amsterdam
 • Toegang gratis
 • Meer info: website

dj meets

DJ Meets Orchestra, Symphony 31, AHOY, Rotterdam

Op zaterdag 2 april wordt de Rotterdamse muziektempel, Ahoy wederom omgebouwd tot club. DJ Ronald Molendijk zal met een volledig orkest talloze bekende dance- en poptracks omtoveren tot een nieuwe beleving. Nationale- en internationale gastartiesten leveren een unieke bijdrage aan het dance spektakel.

Over Symphony31

Symphony31 is een uniek concert in Ahoy dat bestaat uit nieuw gearrangeerde cross overs van top 40 hits en dancemuziek. En bewijst dat dance met een symfonisch orkest perfect samengaan. Bekende nummers worden opnieuw gearrangeerd door DJ Ronald Molendijk in samenwerking met meesterdirigent Maurice Luttikhuis. Door de samensmelting van een DJ,  een compleet orkest én diverse internationale artiesten ging tijdens de eerste editie in maart 2015 het dak in AHOY eraf.

 • Datum:Zaterdag 2 april 2016
 • Zaal open: 19:30 uur
 • Tijd:21:00 – 00:00 uur
 • Entree: Regular tickets Staanplaatsen veld € 59,50, zitplaats 1e ring €57,50
 • Tickets:Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Symphony31
 • Locatie:Rotterdam Ahoy, Ahoy-weg 10, 3084 BA Rotterdam
 • Meer info

SB 201604 bannerIZAKAYA Extreme Brunch, Amsterdam

De Supreme Brunch is is een exclusief event dat komende zondag 3 april gehouden wordt. Hier kun je je laten verwennen door de fijne keuken van Nikkei, cocktails en live muziek van een DJ en natuurlijk…. champagne.

De brunch wordt aan tafel geserveerd en wees er snel bij want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 • Wanneer: zondag 3 april 2016 van 13-18 uur
 • Waar: Izakaya Asian Kitchen & Bar, Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
 • Prijs: € 75,- inclusief uitgebreide brunch en welkomstcocktail
 • Reserveringen: stuur een email naar events@izakaya-amsterdam.com of neem contact op 020-3053090
 • Meer info: check de website

restaurantweek

Nationale Restaurant Week

De Restaurant Week is weer van start gegaan. Hoogstaand culinair genieten voor een kleine prijs bij toprestaurants bij jou in de buurt. T/m 10 april 2016

Keuze uit ruim 1000 toprestaurants in heel Nederland! 

— 3-gangen lunch € 22,50 —

— 3-gangen diner € 27,50 —

Reserveren kan via: www.restaurantweek.nl

sunday market 3-4

SUNDAY MARKET Spring Edition, Westergasterrein, Amsterdam

Het voelt eigenlijk de hele winter al zo, maar nu is het dan toch echt officieel, het is lente! En dat vieren we op zondag 3 april in het prachtig in bloei staande Westerpark. Binnen in het Westergastheater en buiten eromheen zal het terrein gevuld zijn met mooie stands van de vele ontwerpers op het gebied van keramiek, mode, sieraden, kunst, interieurproducten etc. Op deze dag zijn er uiteraard tuin- en balkonproducten, kan men zich laten knippen bij de funky kapster of ontspannen bij een massage. Ook is er zoals altijd muziek en kan men genieten van de vele heerlijke hapjes uit verschillende keukens. De kids kunnen zich laten schminken, cupcakes versieren of een ritje maken in de ouderwetse Zweefmolen. All ingredients for a fun day out. 

 • Wanneer: zondag 3 april 2016 van 12-18 uur
 • Waar: Cultuurpark Westergasfabriek, Haarlemmerweg 8-10, 1014 BE Amsterdam
 • Toegang is gratis
 • Meer info: website

ENJOY! your sunny weekend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.