WEEKENDTIPS | ENJOY! The Good Life

WEEKENDTIPS 11, 12 en 13 maart 2016

Het is weer bijna weekend en als ik de weersvoorspellingen mag geloven gaat het heel mooi weer worden. Tijd om plannetjes te maken. Ik heb weer een aantal leuke weekendtips voor jullie. Hier komen ze!….

 

24h west

 

Dit weekend is het 24H WEST in Amsterdam dus heel Amsterdam-West staat bol van de activiteiten. Ik selecteerde er een paar voor jullie.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

BAO’s maken met Julius Jaspers bij HappyHappyJoyJoy

Onder leiding van tv-kok Julius Jaspers en andere koks stel je in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy op 12 maart tussen 12 en 17 uur je eigen bao samen (een gestoomd broodje dat op allerlei manieren heerlijk gevuld kan worden). Mix & match en wie weet belandt jouw eigen bao wel op de kaart! €5,- voor 1 Bao en 1 (fris)drankje.

HAPPYHAPPYJOYJOY, Bilderdijkstraat 158HS, 1053 LC Amsterdam website

WEEKENDTIPS 23 en 24 januari 2016 | ENJOY! The Good Life

LOCAL GOODS MARKET – De Hallen, Amsterdam

Zaterdag 12 maart komen vanaf 12.00 uur in de oude tramremise van De Hallen Amsterdam ambachtelijke, huisgemaakte & handgemaakte foods & non-foods bij elkaar. Pakhuis de Zwijger presenteert op deze markt de leukste, jonge merken van Amsterdam en omstreken: van cosmetica, sieraden en lekkernijen tot tassen, kleding, meubels en design. Deze speciale editie kun je lekker lang shoppen tot 20:00 uur ’s avonds. Uiteraard kan er de hele dag heerlijke gegeten en gedronken worden in de Foodhallen. De toegang is gratis.

De Hallen, Hannie Dankbaar Passage, 1053 RT Amsterdam

kesbeke

RONDLEIDING bij KESBEKE TAFELZUREN, Amsterdam.

Zaterdag 12 maart worden er rondleidingen georganiseerd door de enige inleggerij van echte Amsterdamse tafelzuren: Kesbeke. Ooit begonnen aan het Waterlooplein en sinds de jaren zeventig gevestigd in West: hier haal je de beste augurken en uitjes. Toegang is gratis en elk half uur start er een rondleiding.

Kesbeke, Adolf van Nassaustraat 2-8, 1055 RP AMSTERDAM website

pijl en boog

HET WOESTE WESTEN voor VOLWASSENEN!

Zondag 13 maart van 10-12 uur is eenmalig Het Woeste Westen niet voor kinderen om te spelen, maar voor volwassenen, Vandaag kun je je survival skills tonen, door een Woeste Westen parcours af te leggen. Met o.a vuur maken, vlot varen, pijl en boog, schieten, boomstam zagen en puzzelen a la Expeditie Robinson. Deelname: € 2,- p.p.

Woeste Westen, Overbrakerpad 3, 1014 AZ AMSTERDAM website

Het Noord-Hollands Duinreservaat | ENJOY! The Good Life

NOORD-HOLLANDS Duinreservaat, Heemskerk

Heerlijk met het hele gezin er op uit trekken. Een wandeling in de natuur, kids die in de bomen klimmen, beestjes kijken en natuurlijk ergens neerstrijken om iets lekkers te eten of drinken. Ga dan eens naar het Noord-Hollands Duinreservaat. Lees hier meer over dit gebied.

Gasterij Kruisberg restaurant

GASTERIJ KRUISBERG, Heemskerk

Na een wandeling is er geen betere plek om neer te strijken dan bij Gastvrij Kruisberg. Binnen gezellig en warm en buiten volop plek om van het zonnetje te genieten.

Gasterij Kruisberg, Heemskerk | ENJOY! The Good Life

 

En heb je grote trek neem hier dan zeker de Highlanderburger. Gemaakt van het vlees van de Hooglanders die in het gebied rond de Kruisberg leven. Biologischer kan niet en superlekker!

Lees hier meer over de Gasterij Kruisberg.

 

24h pressroom

24h PRESSROOM voor Dance4Life, INK Hotel, Amsterdam

De organisatie van 24h PRESSROOM onthult het kookschema van de 24 Michelinsterren-chefs die gaan koken voor dance4life. Eerder was het bij het reserveren onbekend bij wie je zou komen te eten, maar in de week naar aanloop van het event, wordt gasten de kans gegeven de laatste plekken te veroveren bij hun favoriete chef.

24 hrs press

Tijdens 24H PRESSROOM steun je dance4life door het reserveren van een 9-gangen diner op sterrenniveau. 24 sterrenchefs – goed voor 34 Michelinsterren- koken 24 uur lang in shifts van 3 uur in restaurant PRESSROOM Amsterdam. Deze gastromarathon start op zondag 13 maart om 12:00 uur. Michelinsterren-chefs als Syrco Bakker, Lucas Rive en Maik Kuijpers staan in de startblokken om de klok rond te koken, en samen met artiesten als The PartysquadManuel Broekman & Geza Weisz, Dennis van der Geest, Girls Love DJ’s en Gerson Main hun bijdrage te leveren aan dit non-stop benefietevent. De laatste plekken zijn te reserveren via www.24hpressroom.nl

Dit waren ze weer! Heb jij leuke plannen voor het weekend of misschien heb je nog wel een leuke weekendtip? Leuk als je het met ons wilt delen.

ENJOY! your weekend.

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.