WEEKENDTIPS 1, 2 en 3 maart 2019

Het zuidelijke deel van Nederland viert natuurlijk carnaval. Maar woon je boven de rivieren dan ben je misschien nog op zoek naar een aantal leuke weekendtips. ENJOY! heeft er weer een aantal voor je op een rijtje gezet.

THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL, Westergasfabriek

Op het festival proef je meer dan honderd tongstrelende koffies van de beste branders uit de Benelux. Boost je koffiekennis tijdens workshops, neem deel aan interactieve demonstraties en ontmoet barista’s en andere koffie-experts persoonlijk. En geniet, als kers op de spreekwoordelijke taart, van heerlijk street food, koffiecocktails, live muziek en op koffie geïnspireerde kunst.

Amsterdam is een stad met een ongelooflijke social scene en ambachtelijk koffie van wereldklasse, die bruist van de creativiteit. Dit festival brengt op ultieme wijze een ode aan de Nederlandse en Vlaamse koffiescene en alle omringende subculturen.

The Amsterdam Coffee Festival is hét koffie-evenement in Amsterdam dat de in populariteit toenemende wereld van specialty coffee viert. Kom ook genieten van exceptionele koffie, eten, cocktails, live muziek en kunst! 10% van onze opbrengst wordt gedoneerd aan Project Waterfall dat prestigieuze waterprojecten in koffieregio’s opzet.

 • Wanneer:  vrijdag1 mrt. van 10:00 t/m zondag 3 mrt. tot 17:00
 • Waar: Westergasfabriek, Pazzanistraat 33, 1014 DB Amsterdam
 • Wat kost dat?: € 15,- p.p.
 • Meer info

SEMLA eten bij SELMA’S in Amsterdam

Komende dinsdag 5 maart is het in Zweden Fettisdagen (vastenavond). Dit wordt traditiegetrouw gevierd, 40 dagen voor Pasen, met het eten van Semlor. Semlor (meervoud: semla) is een zacht, luchtige kardemom-broodje. De broodjes worden gevuld met amandelspijs en afgemaakt met slagroom. Omdat er vaak een dekseltje van kardemom-deeg op gaat, lijkt het een soort grote, gevulde slagroomsoes.

Komend weekend ga ik een poging wagen deze zelf te maken, maar als je dat niet ziet zitten ga dan zeker naar een Scandinavische bakkerij of restaurant om deze lekkernij te proeven.

Vanaf vandaag zijn ze bij Selma’s in Amsterdam verkrijgbaar t/m 10 maart. Als je er meer dan 4 wilt dan moet je ze van te voren bestellen. Leuke plek overigens om een koffietjes met Semla te nuttigen.

BIOMARKT, Kweektuin in Haarlem

Op 2 maart is er weer de eerste BioMarkt van dit jaar. Klaar met de winter, zin in de lente. De markt is tussen 10 en 15 uur. Je kunt er terecht voor allerlei biologische, glutenvrije of duurzaam geproduceerde producten. Bv groente, brood, gebak, kaas, worst, jam, honing, wijn, bier, olijfolie en azijn, zero waste verpakkingen en waterzuiveraars.
Het is behalve voor je zaterdagse boodschappen doen op de markt ook een gezellige plek om wat te eten en te drinken.
Begin je dag met gezelligheid en gezondheid en ga naar de BioMarkt!!

 • Wanneer:  zaterdag 2 mrt. van 10:00 – 15:00
 • Waar: Biomarkt Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem
 • Gratis Toegang
 • Meer info

PINC SALE, Amsterdam

Y E S! de nieuwe collectie binnen. Get ready for spring and summer🌞🌸!
Veel nieuwe kleurtjes, prints je wordt er echt vrolijk van. Tijdens PINC SALE wordt de nieuwe collectie direct 40% tm 60% korting verkocht. Onder andere de merken: Penn&Ink, 10Days, Maria Tailor, 10Feet, Inwear, Ted Baker, Aaiko, Coster, Space, Kontatto, Fabienne Chapot

 • Wanneer:  vrijdag 1 mrt. 11-20, za 2 t/m 6 maart van 11-18 uur
 • Waar: Ruysdaelstraat 58 Amsterdam
 • Gratis Toegang
 • Meer info

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Gratis uitstapjes in Amsterdam

Amsterdam is een geweldige stad. Er valt altijd iets te beleven en elke keer als je er bent dan ontdek je weer iets nieuws. Voor zo’n dagje Amsterdam moet je wel een goed gevulde portemonnaie meenemen als je de hotspots van de stad wilt bezoeken. Maar het kan ook anders. Er zijn in de stad nog veel mooie plekjes gratis te bezoeken. En hoe fijn, als je na het bezoek van zo’n leuke stad, nu eens niet helemaal platzak huiswaarts gaat. ENJOY! heeft een aantal leuke uitstapjes die gratis en voor niets zijn voor je op een rijtje gezet. Een dagje op stap voor niks, noppes, nada….. Je vindt alle tips hier.

Dit waren de tips voor het komende weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life, Selma’s, @photosbyveris, The Amsterdam Coffee Festival, PINC Sale, Bio Markt

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.