WEEKEND in de bollenvelden

Het is weer de tijd dat de bollenvelden in bloei staan. Tot aan de horizon één en al bloemenpracht en daar moeten we natuurlijk van genieten. Lekker eropuit, met je camera in de aanslag. Toeren op de fiets, met de auto of de benenwagen, langs kleurige bollenvelden. En natuurlijk ga je dan ook even langs bij de kweker voor een verse bos tulpen voor thuis. Het bollenseizoen begint afhankelijk van het weer eind maart tot in mei.

WEEKEND in de bollenvelden | ENJOY! The Good Life

Roadtrip in eigen land

Waar kun je nu het beste terecht voor een toertochtje langs de bollevelden. Met de auto, op de fiets of zelfs met een helikopter?

In de bollenstreek in de omgeving van Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout kunnen bloembollen liefhebbers hun hart ophalen. Achter de duinen kijk je, je ogen uit. De ANWB heeft een speciale ‘Bollenstreekroute’ samengesteld van 60 km met daarin leuke wetenswaardigheden en tips. En als je nog niet genoeg hebt van alle bollen, dan brengt de route je ook nog langs de Keukenhof, waar je samen met bezoekers van over de hele wereld van alle kleurenpracht kunt genieten.

WEEKEND in de bollenvelden | ENJOY! The Good Life

In de de kop van Noord Holland vind je het grootste aaneengesloten bloembollen gebied van Nederland. Van Petten tot aan Den Helder is het één groot bloemenveld. Het duingebied biedt een perfecte voedingsbodem voor de bollen. Op de pagina ‘Tulpen in de Kop’ lees je alles over de bollen en de activiteiten daaromheen. Het is zelfs mogelijk om een helikopter vlucht te boeken over de velden. En je maakt kans een vlucht over de velden te winnen.

In de omgeving Castricum en Egmond liggen de voor mij bekende bollenvelden. Vanuit Castricum of vanuit Egmond start er een 20 kilometer lange fietstocht die je langs mooie plekjes brengt. Hier vind je de routeCheck ook even bij de VVV in Castricum of de bloemen (nog) in bloei staan.

Overnachten

 

Wil je er een meerdaags uitstapje van maken dan is Hotel Het Oude Raadhuis in Castricum een leuke plek om te overnachten.

 

Nog een ander leuk plekje is Bed & Breakfast Shepherds House in Limmen.

En ook in de regio West-Friesland vind je bollen velden tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.

In de Noordoostpolder, Fevoland (het gebied rondom Emmeloord, in het noorden van Flevoland) vind je diverse grote bollenvelden. Hier worden voornamelijk tulpen gekweekt. Het beste kun je hier op de fiets rondtoeren.

 

Geniet van de bloemen zonder de velden in te lopen, om te voorkomen dat de telers schade oplopen. Check ook voordat je naar de bollenvelden gaat, welke bloemen er in bloei staan om teleurstelling te voorkomen.

Heb je na zo’n roadtripje in eigen land de smaak te pakken gekregen om vaker met de auto op stap te gaan? Misschien zelfs over de grens? Wat dacht je van een roadtrip met ‘bestemming onbekend’? SRPRS.me heeft diverse opties voor een autoreis van 2 dagen, met overnachting. Tot een XL roadtrip van 14 dagen en meerdere bestemmingen. Het onverwachtse is altijd het leukst. Overigens ook origineel om cadeau te geven.

ENJOY! your weekend

Beeld: ©ENJOY! The Good Life & Booking.com

Je weet niet waar je eindigt, maar je citytrip begint hier.

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.