SNAPSHOTS WEEK 21/2018 | ENJOY! The Good Life

WEEKEND DE TUIN IN….

Het wordt het weekend lekker weer. Hoog tijd om de tuin klaar te maken voor het nieuwe tuinseizoen. Straatjes vegen, oude planten weggooien, snoeien, de tuinmeubelen een opfris beurtje geven en het buiten weer gezellig maken. Misschien heb je iets aan deze tips of brengt het je op een idee voor jouw eigen tuin.

SNAPSHOTS week 10/2016 | ENJOY! The Good Life

De tuin lente klaar

Nu de dagen langer worden en het zonnetje zich steeds vaker laat zien begint het weer te kriebelen. De lente staat voor de deur! Tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan. En dit is het perfecte moment om een start te maken voor een prachtig nieuw tuinseizoen.

Elk jaar word ik er weer blij van om de tuin lente klaar te maken. Ik snor mijn snoeischaar, tuinhandschoenen, bezem en hark op en pak de volgende tuinklusjes aan:

♣ Verwijder alle dode planten uit de potten die de winter niet hebben overleefd

♣ Borstel het opgespatte zand en de aarde van de potten en maak ze eventueel schoon met een sopje

♣ Snoei struiken, bomen en planten goed terug. Rozen, Hortensia, Blauwe Regen, Druiven, Catalpa… Op internet vind je filmpjes hoe je dat het beste kunt doen. Wacht hier niet te lang mee!

♣ Hark de aarde flink los en luchtig en verwijder alle dode bladeren, onkruid, takjes etc. zodat je tuintje er weer prachtig verzorgd bij ligt.

♣ Veeg het straatwerk flink aan en spuit het eventueel schoon met de hogedrukreiniger.

♣ Bemest bomen, hagen, borders en het gazon. Zo heb je er weer het hele seizoen plezier van.

♣ Verpot planten die aan een grotere pot toe zijn. Een goede reden weer eens iets nieuws te kopen en wie weet kies je dit keer voor een mooi kleurtje in de tuin.

Hier vind je nog veel meer tips voor je tuin in de lente.

ZWART IN DE TUIN? | ENJOY! The Good Life

ZWART IN DE TUIN?

Altijd leuk om de tuin weer eens opnieuw te stylen. Wat dacht je van zwart in je tuin? Of dat somber is? Welnee, alles komt daardoor veel meer tot zijn recht. Benieuwd hoe dat er uitziet en hoe je dat aan moet pakken? Je leest het hier.

WEEKENDTIPS 19, 20 en 21 augustus 2016 | ENJOY! The Good Life

Tuinuitje VILLA AUGUSTUS in Dordrecht

Een heel leuk tuin gerelateerd uitstapje is naar Ville Augustus in Dordrecht. Hier kijk je, je ogen uit in de vele tuinen, de oude watertoren en de winkel en restaurant. Zeker de moeite waard om eens heen te gaan. Je stapt even in een Alice in Wonderland wereld. Hier lees je meer over dit leuke plekje.

HET MOESTUINPLAN 2017 | ENJOY! The Good life

MAAK EEN MOESTUINPLAN

Heb je een moestuintje? Of ga je voor het eerst moestuinieren? Dan is het leuk en overzichtelijk om een moestuinplan te maken. Daarbij is het ook leuk om een beetje te tekenen en te kleuren. Benieuwd hoe ik dat doe? Hier vind je mijn moestuinplan.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Tuinieren in oude blikken

Heb je geen (moes) tuin of volkstuin, maar alleen een balkon of een dakterras. Dan is dit een leuk idee. Scharrel wat oude blikken op bij het grof vuil, restaurants of de visboer en zet er planten in. Ook leuk om er fruitstruiken of groente in te zetten. Zo kun je op een klein oppervlakte toch nog iets verbouwen. En het staat nog leuk ook! Hier vind je de ideetjes.

PURE MARKT in PARK FRANKENDAEL, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

PURE MARKT, Park Frankendael in Amsterdam-Oost

Dit weekend wordt weer voor de eerste keer de Pure Markt gehouden in Park Frankendael. Leuk om te bezoeken voor van alles en nog wat, voornamelijk heerlijke verse en biologische producten, maar ook kun je er mooie kruidenplanten en andere bijzondere tuinplanten vinden. Hier lees je meer over deze leuke markt.

FILMTIP: Another Year

Een heerlijke slow-movie over onder andere een moestuin. Een gelukkig getrouwd stel van middelbare leeftijd dat altijd klaar staat voor hun minder gefortuneerde vrienden, dat kan nooit een dramatisch interessante film opleveren. Toch? Regisseur Leigh (Naked) bewijst het overdonderende tegendeel met Another Year: een intiem en levensecht verhaal over mededogen, verspreid over vier seizoenen, dat ontroert in zijn prachtige alledaagsheid. Hier kun je de film online bestellen.

 Boekentip: DE MOESTUIN van Floor Korte

Floor Korte laat in De moestuin zien hoe het telen van je eigen groenten leidt tot minder stress en meer gezonde eetlust. Kom tot rust door lekker bezig te zijn in je tuintje. Zelf groente verbouwen is volkomen milieu- en diervriendelijk en het kan gewoon in je eigen tuin of op je balkon. De moestuin leert hoe je met weinig inspanning van je eigen groente, fruit en kruiden kunt genieten. Het boek bevat vele weetjes, tips, aan- en afraders, verrassende recepten en fraaie illustraties van Floor Kortes eigen hand. Floor Korte werkte mee aan het tv-programma ‘Eigen Huis en Tuin’ en had een column in VT Wonen. Via haar blog op floorsmoestuin.nl probeert Floor Korte vele mensen te stimuleren om een eigen moestuin te beginnen. Het boek bestel je hier makkelijk en snel.

Dit waren de tips voor het weekend. Heb je zelf nog een leuke tip voor een komend weekend. Laat het weten hieronder in de comments of mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com

ENJOY! your weekend.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life, VT wonen, Bol.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.