Wat zou jij doen als je voor je salaris niet meer hoeft te werken?

Momenteel verslind ik het boek van Lonneke Lodder: “Het leven is te kort om op kantoor te zitten“. Een boek naar mijn hart. Toen ik het boek kreeg was ik net begonnen aan de kantoorbaan der kantoorbanen. Geweldig, dacht ik. Heb ik net de stap gezet om een paar dagen op kantoor te gaan werken, om te voorkomen dat ik verpieter. Als 50 plusser, die maar een paar dagen wil werken, is de keuze niet reuze. Dus kwam ik terecht op het meest suffe kantoor denkbaar, in een omgeving die de grootste optimist gelijk in een depressie laat schieten.

Tij gekeerd

Maar ik ben niet iemand die opgeeft en altijd probeert er het beste van te maken. En hoewel ik in de eerste maanden wel kon huilen van ellende en mijzelf dagelijks afvroeg waarom ik mezelf dit aandeed, is het tij geheel gekeerd. Het is precies geworden zoals ik het voor ogen had. Het is nu zelfs zo dat ik niet weg te branden ben op het werk omdat ik het er zo naar mijn zin heb. Een paar dagen werken voor ‘de baas’, met leuke collega’s, sociale zekerheid en daardoor op de dagen dat ik de baas de rug toekeer, volledig vrij kunnen zijn om dát te doen wat ik het liefst doe. Schrijven en fotograferen voor ENJOY!

Bevoorrecht

Ik voel mij een bevoorrecht mens omdat ik doe wat ik het liefste wil. Waar ik blij van word en wat mij gelukkig maakt. Het liefst zou ik alleen maar willen schrijven en fotograferen, maar dat vind ik toch een ietwat eenzaam bestaan. En ondanks dat ik geen luxe leventje hoef te hebben, levert het mij niet genoeg pegels op om zorgeloos te kunnen leven. Dit baantje erbij geeft mij ruimte in mijn creatieve proces.

Meer, meer, meer…

Een heel luxe bestaan en het grote geld, is niet iets waar ik naar op zoek ben. Dat heb ik gehad en ik kan niet zeggen dat het mij gelukkig heeft gemaakt. Een leven van meer, meer en nog veel meer, is niet meer wat ik ambieer. Dat je van gekkigheid niet meer weet wat je moet kopen en dat de dingen, hoe waardevol ook, steeds minder voldoening geven.

Helemaal oké

Zoals het nu is, is het helemaal prima. Dus als ik te horen krijg dat ik niet meer naar kantoor hoef te komen en mijn salaris gewoon gestort krijg, zou ik dat zelfs jammer vinden. Het is nu prima zo. Ik zou wel naar wat meer vrijheid streven in de werktijden en flexibiliteit van de werkdagen. En misschien dat ik wat meer voor een ander zou gaan doen. Een blokje om met een ‘oudje’, een etentje verzorgen voor mensen die eenzaam zijn of voor wie het gezellig vind om aan te schuiven. Zomaar iemand verrassen met een zelfgebakken taart etc.

Ratrace

Wat zou jij doen? Blijf jij in de ratrace waar je nu inzit? Blijf jij als een hijgend hert rennen, vliegen, hollen naar werk, kinderopvang, familieverplichtingen, de boodschappen, de was, sportclubjes, weer een vergadering. Ga jij voor dat nog grotere huis, de zoveelste vakantie, die grote auto omdat je nu eenmaal een luxere auto op de oprit wilt dan de buren? Blijf je, tot je grote ergernis, elke dag aansluiten achter in de file omdat je denkt dat het niet anders kan?

Handrem aantrekken

Of trek je vandaag nog aan de handrem en ga je doen wat je altijd al wilde? Of op z’n minst nadenken over hoe het ook anders kan. Waarom wachten tot je pensioen, wat je met deze levensstijl misschien wel helemaal niet gaat halen, om dan pas op je lauweren te kunnen gaan rusten? Waarom niet vandaag nog plannen maken hoe het ook anders kan?

Dromen najagen

Verkoop je al die overbodige spullen, zet je je huis in de verkoop, neem je pre-pensioen op en ga je de wereld over reizen? Zou je misschien de huur opzeggen, van je veel te dure huurhuis en ga je met een stel gelijkgestemden in een woongroep wonen? Heb je altijd al een camping willen beginnen in Frankrijk? Zou je eigenlijk wel voor de klas willen staan? Of is je passie zeilen en ga je zeilschepen voor eigenaren van de ene haven naar de ander varen? En wat houd je tegen om niet vandaag nog je dromen na te jagen?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.