Waar zijn de kilo's gebleven? | ENJOY! The Good Life

Waar zijn de kilo’s gebleven?

Het zal je niet ontgaan zijn maar ik ben aan een koolhydraatarm dieet begonnen. De vorige poging duurde nog geen 24 uur. Dit keer houd ik het al drie weken vol. En om eerlijk te zijn kost het mij weinig tot geen moeite. Het enige dat ik écht mis is een goed glas rode wijn. Ik ben van plan het nog een tijdje vol te houden. Ik ben met mijzelf de challenge aangegaan t/m 30 maart. De 31ste ben ik jarig en jarig zijn zonder taartjes en veel wijn is geen feest. Het moet raar lopen maar het gaat mij lukken.

Weegmoment

Of het mij ook gaat lukken om wat af te vallen is maar helemaal de vraag. Als je aan een dieet begint is het uitgangspunt wel dat de kilo’s eraf vliegen. Nu hoor ik alleen maar succesverhalen om mij heen, dus ging ik afgelopen maandag vol verwachting op de weegschaal staan. Ik had er twee weken dieet op zitten. Natuurlijk eerst nog even een plas, kleren uit want dat scheelt weer een paar ons, zelfs het elastiekje in mijn haar heb ik eruit gehaald. Ik was vast besloten het ultieme record van afgevallen kilo’s te gaan behalen.

Voor mijn gevoel zakte mijn broek al van mijn kont, zaten mijn armen niet meer als stopworsten in mijn shirts gepropt en deden mijn taille en rugkwabben mij bij lange na niet meer aan een rolmops denken. Wat een succes! Elke avond eten wij de meest goddelijke gerechten. Dat kan ook zijn omdat we uitgehongerd zijn en blij zijn met alles wat wij op dat moment mogen eten. Dat laat ik in het midden.

Geen gemopper

En geen onvertogen woord van de pubers. Gemakshalve doen zij mee met hier en daar wat toevoeging van wat koolhydraten. Verbeeld ik het mij nou? Zijn wij ook niet een veel gezonder gezin geworden? De pubers hebben weer een beetje blos op den wangen en mijn energielevel is aardig opgekrikt. Ik heb echt zin om dingen aan te pakken en te werken aan mijn nieuwe doelen voor het nieuwe jaar. Echt top dit dieet! Alleen maar positiviteit.

Ik schuif de weegschaal onder het badkamermeubel vandaan. Het moet even ontdaan worden van een flinke laag stof en verbazingwekkend doet het ding het ook nog, na jarenlang genegeerd te zijn. Wat onhandig klauter ik met mijn brekebeen op het glazen plateau en ben benieuwd hoeveel kilo’s ik afgevallen zal zijn. Misschien ben ik wel door de magische grens heen geschoten. De tijd dat de weegschaal het gewicht prijsgeeft lijkt eindeloos lang te duren. En daar is het dan. Mijn hart maakt een sprongetje. Kak! Ik kan niet zien wat de weegschaal aangeeft. Wat ik vaag zie lijkt mij niet te kloppen.

Brilletje

Mijn ogen gaan zo snel achteruit dat zelfs een mol meer zicht heeft dan ik. Of was die nou geheel blind? Ik strompel weer van het plateau af op zoek naar mijn bril. Voor de beeldvorming betreed ik weer naakt, mét bril de weegschaal. Zonde van de extra ballast maar die paar ons trekken we van het totaal gewicht af. Zo, kom maar op! Huh…. dat lijkt mij niet! Volgens de weegschaal ben ik precies 50 gram afgevallen. Ik stap weer van de weegschaal af en er weer op, maar het getal blijft ongewijzigd. Ik ben helemaal verbijsterd. Heb ik al die weken heerlijk brood, verse pasta, rijst, aardappels, suiker en vooral wijn laten staan voor 50 gram?

Hartgrondig sta ik te vloeken. Iedereen valt wel 4 tot 5 kilo af en ik bij lange na nog niet eens een pond. Eigenlijk wil ik ter plekke het bijltje erbij neergooien en een fles wijn in één keer leeg zuipen. Ware het niet dat het 7 uur ‘s ochtends is en ik geen opgever ben. Ik zet door en heb er inmiddels bijna weer een week opzitten.

Weer afgevallen

Vanochtend hoor ik de damespuber zich hardop zorgen maken dat ze weer is afgevallen. Ik wuif haar bezorgdheid weg en gooi het op het feit dat de veldhockey gestopt is en zij niet meedoet aan de zaalhockey. Al die spieren verslappen en daarom verlies je gewicht. Logisch verhaal lijkt mij. Maar als ik haar even later voorbij zie schuiven kan ik niet ontkennen dat ze behoorlijk afgevallen is. Ze heeft een prachtig figuur maar nu is ze inderdaad wel erg dun. Ik begin mij toch ook een beetje zorgen te maken. Ze zal toch niets onder de leden hebben?

Niet eerlijk

Later op de dag valt ineens het muntje. Zij is mijn kilo’s afgevallen! Bij mij mag dat dieet dan niet werken, maar bij haar des te meer. Ondanks dat zij daarnaast nog best behoorlijk wat snoept en ook nog koolhydraten tot zich neemt hebben de gezonde avond maaltijden bij haar de kilo’s als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Dat is lekker dan. Als iemand hier in huize ENJOY! niet af hoeft te vallen dan is zij het wel. Nu moet ik nog even een modus zien te bedenken waarin de kilo’s bij haar blijven plakken en er bij mij afvliegen. #ietsmethetlevenisnieteerlijkverdeeld

Heb jij ook weleens een koolhydraatarm dieet gevolgd? En? Was het een succes? Of was het bij jou net zo’n mislukking als bij mij…..

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Nog 234 magazines te gaan…..

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Picture header @Meijnhout Fotografie

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Wat balen zeg dat je voor je gevoel zo goed bezig bent en dan geen resultaat ziet, knap dat je dan gewoon doorzet. Ik had ter plekke, naakt en zonder elastiekje (doe ik ook altijd uit) die fles wijn leeg gedronken…

  januari 21st, 2018 7:29
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ik ben nu maar gestopt. Teveel gedoe op één been 😉 Dus die fles komt nu wel weer op. Maar over een paar weken pak ik de draad weer op. Ik geloof dat ik het iets te culinair aangepakt had 🙂

   januari 27th, 2018 10:07
   Reply
   02
 • Avatar
  AlettA
  http://AlettaVeenboer

  Don’t give up, soms zijn het ook cm en geen kilo’sdie verdwijnen in het begin….
  Je geeft zelf al aan… “Voor mijn gevoel zakte mijn broek al van mijn kont, zaten mijn armen niet meer als stopworsten in mijn shirts gepropt en deden mijn taille en rugkwabben mij bij lange na niet meer aan een rolmops denken.” Of was dit een loze kreet?? #dtv
  Ik slinger bij tijd en wijlen een tip, trick of heerlijk recept op je messenger of WhatsApp. Probeer de meeste KH uit groenten te halen, bak in roomboter of olijfolie ipv margarine…
  En 1 wijntje in het weekend kan heus geen kwaad, maar laat het toastje achterwege, neem een stukje brie of stukje worst..
  You can do it, dikke knuffel en groetjes AlettA xxx

  januari 21st, 2018 8:19
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Ik ben nu even gestopt. Maar pak het over een paar weken weer op. Zal dan wat soberder gaan eten. Waarschijnlijk was ik iets te culinair in de weer. Leuk als je af en toe iets doorstuurd!

   januari 27th, 2018 10:13
   Reply
   04
 • Avatar
  Diana

  Hoi José, ik lees al een tijdje met veel plezier je blogs. Ook ik heb een tijdje koolhydraatarm gedaan. Werkt op zich goed, alleen ik mis het brood zo erg en hield dit daarom niet vol. Ik lees dat je wel nog fruit eet, hier zitten heel veel koolhydraten in, ook in havermout zit veel koolhydraten. Zag ook pizzabodem van zoete aardappel. Alle producten boven de 5 koolhydraten per 100 gram mag je niet gebruiken. Misschien heb je hier nog wat aan?
  Groetjes diana

  januari 21st, 2018 10:40
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   Hé wat leuk om te horen dat je de blogposts leuk vindt! Ik kan mij voorstellen dat je brood mist. Dat heb ik met pasta. Ik ben inderdaad nogal uitbundig bezig met het dieet en heb het waarschijnlijk iets te culinair aangepakt en dat ik combinatie met niet kunnen bewegen schiet niet op. Ik ben nu even gestopt en pak het over een paar weken weer op. Bedankt voor je tips!

   januari 27th, 2018 10:16
   Reply
   06

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.