Vrouwen boven de 40 zijn het nieuwe sexy.... | ENJOY! The good life

Vrouwen boven de 40 zijn het nieuwe sexy….

Stiekem moet ik bekennen dat ik een beetje verliefd ben op Hans van W. Ik houd hem voor mijzelf om te voorkomen dat ik straks op de bank zit bij de kersteditie van “All You Need Is Love”. Van de week deelde hij op zijn Facebook het bericht dat vrouwen boven de 40 het nieuwe sexy zijn. Nu weet ik het zeker…. Ik hou van hem! 🙂

Het oorspronkelijke artikel is van Alex Obed. Hij is 41 nog wat en date via internet. Tot voor kort had hij een heel duidelijke mening over vrouwen boven de 40. Waarom in hemelsnaam bekeken vrouwen van boven de 40 zijn profiel op de datingsite?  Zoek iemand van je eigen leeftijd! “Te oud” was alles wat in hem opkwam…. Om vervolgens snel door te klikken naar het volgende profiel van een jongedame.

Totdat hij deze gedachte deelde met een vriendin van hem die in de dertig is. Zij stelde hem de vraag waarom hij jongere vrouwen date terwijl hij zelf ook boven de 40 is? Alex zoekt naar vrouwen in de range 26-41 jaar. Volgens hem zijn zij jeugdig, energiek, vitaal, ‘speels’ en hebben ‘The Looks’. Vrouwen boven de 40 zijn niet van zijn leeftijd. Ze zijn oud en dat is hij zeker niet. Yeah right…..

Toch zette dit gesprek hem aan het denken…. Hij is zelf altijd gevallen op jongere vrouwen maar toch vraagt hij zich af waarom mannen, zeker wanneer ze zelf ook ouder worden, toch het liefst daten met een veel jongere vrouw. Hij besluit de proef op de som te nemen en zelf te gaan ondervinden of dit terecht is en om eerlijk te zijn lijkt het hem ook een kick. Hij schroeft de maximum leeftijd op naar diep in de veertig en…. Er gaat een wereld voor hem open.

Hoewel Alex, zoals de meeste mannen visueel is ingesteld, komen zijn ogen bij het uitzicht op al deze ’40+’ vrouwen zeker niets tekort. Sterker nog, hij ziet veel meer dan alleen mooie vrouwen. Deze vrouwen zijn zelfverzekerd, zeggen waar het op staat, zijn bevrijd en niet te vergeten hot. Ongelooflijk HOT! Deze vier aantrekkelijke eigenschappen missen vrouwen in hun 20’er en 30’er jaren nog al eens. En klim nu niet gelijk in de pen als je onder de 40 bent. Het zijn niet mijn woorden. Het zijn de woorden van een man van ‘onze’ leeftijd. En hé…. gun ons ook eens wat! 😉

Zelfvertrouwen

Ze hebben al heel wat levenservaring. Een huwelijk, ouderschap en/of een scheiding? Been there, done that. Zij weten dat hun geluk niet afhangt van die ander maar dat ze het geluk naar eigen hand kunnen zetten. Ze hebben geen man nodig om de leegte in hun leven op te vullen. Ze weten wat ze willen en zijn niet bang ervoor te gaan wanneer ze dat willen. Ze zitten lekker in hun vel, ondanks dat rimpeltje, plooitje en die leesbril. Dat hele gedoe en onzekerheid of mannen hen wel aantrekkelijk vinden, zoals jongere vrouwen dat hebben, daar hebben zij helemaal geen last van. Ze weten wat ze waard zijn, zijn bewust van hun schoonheid die niet alleen van buiten komt maar zeker ook van binnen. Door schade en schande wijs geworden hebben vrouwen van boven de 40 een goede balans gevonden in wat zij willen en tot hoe ver zij gaan. En ‘now way’ hobbelen zij als een hijgend hert achter die man aan waarvan ze denken dat die haar al het geluk van de wereld gaat brengen. Hoe fijn…. dat kunnen zij loslaten. Lekker doen waar je jezelf goed bij voelt.

Direct

Veel jongere vrouwen gaan regelmatig over hun grenzen om die ander zoveel mogelijk te pleasen. Ze mopperen een beetje als de dingen niet helemaal gaan zoals ze zouden willen, proberen subtiele hints te geven aan hun geliefde in de hoop dat die deze signalen opvangt. Maar natuurlijk gebeurt dat niet, de spanning bouwt zich op en dan KLABAM! (als de hormonen zegevieren) komt alle frustratie er ineens uit. De arme schat is zich van geen kwaad bewust en dat maakt haar nog razender. Dit is de indirecte benadering. Dat is niet iets dat je een vrouw van boven de 40 snel zult zien doen. Zij is lekker direct. En dat is duidelijk. Geen drama’s. Als iets niet goed voelt of hen niet bevalt dan gooien ze het er gelijk uit en geven meteen hun grenzen aan voor de toekomst. En daarna is er geen vuiltje meer aan de lucht. Iedereen weet weer waar hij/zij staat en zonder gemor over naar ‘business as usual’. Dat is wel zo duidelijk en gezond. Maak van je hart geen moordkuil!

Bevrijd

Veel vrouwen boven de 40 hebben al een huwelijk achter de rug. Ze kennen de klappen van de zweep en hebben het heft in eigen hand genomen. Zijn weer baas over hun eigen leven nadat ze zich uit een beklemmende relatie hebben los weten te wrikken. De meeste huwelijken worden namelijk beëindigd door de vrouw. En dit is geen simpele keus en gaat gepaard met heel veel pijn en verdriet. Je moet je vertrouwde leventje opgeven, verhuizen, de financiën veranderen en het allerlastigst…. hoe moet het met de kinderen.

Maar als dat dan allemaal een plekje heeft gekregen en alles weer enigszins loopt dan is dat gevoel van bevrijding geweldig. Verlost zijn uit een keurslijf en alles lekker in eigen hand. Heerlijk vrij leven zonder rekening te moeten houden met ego’s, dus het laatste dat deze vrouwen zullen doen is zich weer in te laten snoeren in het keurslijf waar ze met veel moeite uitgekomen zijn. Neemt niet weg dat ze graag haar leven wilt delen maar met de nodige ruimte voor haarzelf en dus ook voor haar nieuwe partner. En dat is iets dat je als man niet snel zult vinden bij een jongere vrouw. Die wil toch graag snel settelen voor het geval het ‘te laat’ is.

HOT

Je kunt zeggen… vrouwen boven de veertig zijn sexy, maar dat zou haar tekort doen. Zij zal toch ‘Hot’ verkiezen want dat staat voor al haar kwaliteiten en niet alleen de fysieke. Als een vrouw goed voor zichzelf heeft gezorgd in haar 20’er en 30’er jaren en ze heeft zichzelf inmiddels de bovenste drie eigenschappen verworven dan staan ze bij Alex zelfs te boek als ‘Spicy Hot’!

Zij voelt geen sociale druk meer om zich aan bepaalde regels te houden als het gaat om liefde, sex of dating. Ze doet gewoon wat goed voelt en het beste voor haar werkt. Zonder dat je misschien een fysieke aantrekkingskracht hebt maakt dit een vrouw wel super-sexy. Want als man kun je helemaal jezelf zijn en omdat er niet direct een commitment hoeft te zijn, ontstaat het! Er is ruimte voor eerlijkheid en openheid. En juist dat maakt het spannend omdat je niet goed weet waar dat heen gaat.

Met vrienden betrapt hij zich erop dat hij het tijdens zijn gesprekken toch nog heeft over ‘oudere vrouwen’. Daar vallen nog wat puntjes te behalen 🙂 Maar één ding is zeker…. Zijn volgende vriendin is zéker boven de 40!

Amen!…. Het is geschreven uit de beleving van een man, Alex. En hoewel ik voor mijzelf bij een aantal dingen een vraagteken zet moet ik bekennen dat ik toch veel herkende en dat ik een euforisch ‘You Go Girl….’ niet kon onderdrukken. Dus ladies over 40…. Koester dit artikel en ‘Go for IT’ want je bent SPICY HOT!

ENJOY! 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.