Vrolijke blouses voor onder je trui of sweater

Het is echt herfstweer geworden en dat vraagt om warme en vooral comfortabele kleding. De sweaters en de truien kunnen weer binnen handbereik in je kledingkast. Momenteel zijn er zoveel mooie, gebreide truien te vinden. Voor de koude dagen heb ik het liefst een tui waar wat wol in verwerkt is of een fijn kasjmier exemplaar, om zeker te weten dat ik het lekker warm heb.

Vrolijke blouse onder je trui of sweater | ENJOY! The Good Life

Kriebels

Een nadeel van een wollen trui is dat die nogal kriebelig aanvoelt. Daarom draag ik het liefst onder mijn truien een bloesje of blouse, zoals je wilt, om te voorkomen dat die mooie truien ongedragen in de kast blijven liggen. Maar ook onder een sweater vind ik een blouse net even wat stijlvoller. Een kaal, wit nekje dat in de winter uit een kraag piept, vind ik niet zo charmant.

Vrolijke blouse onder je trui of sweater | ENJOY! The Good Life

I’d rather wear flowers on my shirt,

then diamonds around my neck.

Blouse

Waar ik eerder altijd voor een veilige witte blouse koos, ga ik tegenwoordig steeds vaker voor een apartere blouse. Het staat veel vrolijker als de blouse een leuk printje heeft, een mooie strik, een kantje of een roeseltje en ook een mismatch met de trui maakt het spannend. In mijn kast hingen al veel effen gekleurde blouses, maar de laatste tijd komen daar steeds meer vrolijke geprinte exemplaren bij.

Vrolijke blouse onder je trui of sweater | ENJOY! The Good Life

Kraagje

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een los kraagje. Die zijn in veel verschillende printjes en modellen verkrijgbaar. Een ideale oplossing, maar ik vind het ook leuk als ik de contrasterende manchetten onder mijn mouwen uit kan laten piepen. Een blouse heb ik iets meer aan omdat ik die ook onder een jasje of een vest kan dragen of gewoon sportief op een jeans.

Vrolijke blouse onder je trui of sweater | ENJOY! The Good LifeOp zoek

Als ik weer eens een mooie trui of sweater heb gevonden krijg ik meestal gelijk een beeld van een bepaalde blouse die ik daaronder zou kunnen dragen. En dat is dan meestal niet eentje die ik al in de kast heb hangen. Niets leuker om precies op zoek te gaan naar datgene dat ik in mijn hoofd heb. Soms blijkt dat onvindbaar, maar meestal vind ik wat ik in gedachten heb of iets wat ermee doorkan.

Mode of niet. Maakt het uit?

Waarschijnlijk is het helemaal geen mode, of vind je het de truttigheid ten top. Maar misschien zijn er wel meer liefhebbers van leuke bloesjes? Hoewel ik best geïnteresseerd ben in mode en ik smul van de mode blogs die Martine, hier op ENJOY! schrijft, draag ik graag waar ik mijzelf prettig in voel. Meestal past het aardig in het modebeeld, maar ik kan ook heel goed de plank misslaan door er té klassiek of té shabby bij te lopen.

Vrolijke blouse onder je trui of sweater | ENJOY! The Good Life

Vintage

Zo had ik afgelopen week bij Catwalk Junkie een mooie diepdonker groene sweater gepast. Een leuk ding, maar de hals net iets te ruim. Ik kreeg direct een beeld van een vintage bloesje met kleine gekleurde bloemetjes op mijn netvlies. De sweater heb ik weer terug gehangen in het rek. Ik besloot deze pas te kopen als ik de juiste blouse voor eronder gevonden heb.

En omdat ik toch op de 9 straatjes was, dook ik wat vintage winkeltjes in, maar vond niet waar ik naar op zoek was. Sowieso is vintage shoppen niet aan mij besteed. Mensen om mij heen halen er de mooiste pareltjes vandaan, daar ben ik soms best jaloers op. Ik vind het er vooral stinken, waardoor de inspiratie ver te zoeken is.

Vrolijke blouse onder je trui of sweater | ENJOY! The Good Life

Online gevonden!

Thuisgekomen ben ik het web opgedoken. Eerst Marktplaats afgestruind omdat ik niet al teveel geld uit wil geven en ik daar nog wel eens een juweeltje voor weinig vind. Dit keer had ik echter geen geluk en dook de digitale snelweg op om mijn ideale bloesje te vinden. Dat was best even een tijdrovend klusje, maar daar was het dan. Niet helemaal zoals ik het in mijn hoofd had, maar het kwam dichtbij én het was ook nog betaalbaar. Het kékke ding van Benetton (leuk merk!) bestelde ik gelijk online bij de Bijenkorf en maar hopen dat het past en in real life niet tegenvalt.

Gelukkig is het helemaal zoals ik het bedacht had. Een beetje retro door het type bloemetjes en de kleuren, maar dat mag dit najaar juist. Gemaakt van een fijn dun stofje. Wat kan je blij zijn met een aankoop als je er wat moeite voor gedaan hebt. Nu maar hopen dat de sweater nog in mijn maat verkrijgbaar is!

ENJOY! colorful and flower printed blouses.

Rode blouse: Samsøe φ Samsøe, Donkerblauwe- en wit geel gestreepte blouse: H&M, Gebloemde bloese roze: Zara en gebloemde multicolor: Benetton.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

Tags:
Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.