Viskoekjes van tonijn #koolhydraatarm

Ongeveer twee maanden geleden heb ik mijn eetgewoonten aangepast. Eigenlijk viel er niet heel veel aan te passen, maar mijn porties waren te groot en ik at te weinig tussendoor. Nu laat ik zoveel mogelijk brood, witte rijst, witte pasta en aardappels achterwege. Daarvoor in de plaats kies ik voor volkoren varianten en zoete aardappel. Inmiddels ben ik bijna 6 kilo afgevallen zonder een centje pijn of honger.

Gedeelde smart

Een aantal vriendinnen van mij let ook op de koolhydraat inname en het fijne daarvan is dat je nog eens lekkere receptjes uit kunt wisselen. Van één van hen kreeg ik dit recept voor tonijn viskoekjes, die ik graag met jullie deel. Volgens mij lezen er nog wel meer koolhydraatarme eters mee hier op ENJOY!

Makkelijk en snel

De viskoekjes maak je razendsnel en zijn goddelijk lekker. Je kunt ze als tussendoortje eten, voor de lunch of voor het diner met een flinke salade erbij. Zowel koud als warm zijn ze heerlijk. Als je niet aan koolhydraatarme fratsen doet zou je er ook een grotere versie van kunnen maken zodat je er een tonijn burger van maakt. Met deze viskoekjes kan je dus alle kanten op.

Ingrediënten:

  • blikje tonijn (in water)
  • rood uitje, heel fijn gesnipperd
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels crème fraiche, Griekse yoghurt of ricotta (net wat je in huis hebt)
  • paar takjes peterselie, fijngehakt
  • zout en peper, naar smaak
  • arachide olie om in te bakken

Voor de wasabi mayonaise:

  • een paar eetlepels mayonaise of fritessaus
  • kloddertje wasabi (naar gelang hoe pittig je het wilt)
  • klein scheutje water

SNAPSHOTS week 4318 | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Laat de tonijn uitlekken. Kluts de eieren in een kom, de gesnipperde ui erbij, teentje fijngesnipperde of geperste knoflook erbij, zout/peper en tonijn erbij en alles good doorroeren.

SNAPSHOTS week 4318 | ENJOY! The Good Life

Verwarm een laag olie in een pan met een dikke bodem. Schep hier een flinke eetlepel van het tonijn mengsel in. Maak zo een aantal hoopjes zodat er kleine viskoekjes ontstaan. Bak ze een paar minuutjes aan elke kant. Ik haalde er 12 kleine viskoekjes uit.

Roer de ingrediënten voor de wasabi mayonaise door elkaar en serveer die bij de koekjes. Sweet chili saus is er ook lekker bij. Een sausje is niet persé nodig want de koekjes zijn al lekker van zichzelf. Het serveert alleen wat leuker.

Op zoek naar andere koolhydraatarme recepten? 

Bloemkoolsoep?! Is dat wat.... | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Bloemkoolsoep

 

MAANGEDROOGDE TOMAATJES | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Maangedroogde tomaatjes

 

BLOEMKOOL COUSCOUS | ENJOY! The Good Life

 

 

 

♥  Bloemkool couscous

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your fishcookie.

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.