Vintage? Of toch niet.... | ENJOY! The Good Life

Vintage? Of toch niet….

Als je ENJOY! op Instagram volgt dan kun je zien dat ik de laatste tijd enorm geïnspireerd ben om het huis een opfrisbeurt te geven. Opruimen en natuurlijk ook weer nieuwe/oude dingen naar binnen slepen. Nu ik daar weer zo druk mee ben snap ik niet hoe soms dingen die ik superleuk vind om te doen, zo op de achtergrond kunnen raken. Interieur, design en styling vind ik geweldig!

Hebben, hebben….

Lastig daaraan is wel dat ik zoveel dingen wil ‘hebben, hebben’ dat ik de laatste tijd best wat miskopen heb via Marktplaats. Normaal sjees ik met mijn kleine autootje van hot naar her om mijn aankopen eerst te bewonderen, maar omdat ik nog steeds door dat rotbeen de weg niet op kan, laat ik spullen versturen.

Musthave

Ik vind regelmatig ‘the musthave piece’ en die kan ik dan ook nog eens voor heel weinig scoren. Maar inmiddels weet ik dat het vaak ‘de net niet mustave piece is’ als de verkoper niet te beroerd is om een stoel naar je op te sturen of een meubelstuk zelf bij je thuis te brengen. Dan moet je oppassen want dan klopt er iets niet.

Stoeltjes

Zo ben ik al een tijdje op zoek naar de ultieme Thonet stoeltjes. Mijn Pinterest feed staat er vol mee. Ik struin al maanden Marktplaats af want ik wil natuurlijk weer voor een duppie op de eerste rang zitten. En mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik, na een avond scheel scrollen, de ultieme witte beeldige stoeltjes vond. En het waren er nog twee ook. Samen voor vijfendertig euro. Hebben!

De verkoper gaf aan dat ik haast moest maken met ze op te halen want ineens bleek iedereen die stoeltjes te willen hebben. Dus betaalde ik gelijk aan maar gaf aan dat ik even niet wist hoe ik ze op moest halen. Ik durf echt niet aan de lieve mensen om mij heen, die mij bij tijd en wijlen laten luchten, te vragen om naar Venray te rijden om een paar stoeltjes op te halen. Toen ik de situatie uitlegde aan de verkoper wilde hij de stoeltjes wel naar mij toe te sturen. Kostte wel wat meer verzendkosten dan normaal want het hele zwikkie moest hij zien in te pakken.

Kijk…. en nu weet ik dat, dat een waarschuwing had moeten zijn. Als verkopers met zoveel moeite van hun spullen af willen dan moet je op je hoede zijn. Ik was zo megablij dat ik mijn stoeltjes had gevonden dat ik geheel verblind het geld overmaakte en stuiterend naar de pakjesmeneer uitkeek. Binnen no time werd het pak geleverd. Het was zo groot dat ik meteen bedacht de verpakking te bewaren voor als ik de pubers weer eens zat was en die in deze verpakking perfect naar een onbewoond eiland zou kunnen sturen. Maar dit ter zijde…..

Vintage? Of toch niet.... | ENJOY! The Good Life

Lelijk

Zelden was ik zo blij met een aankoop. Ik maakte gelijk de doos open en zag daarin mijn beauties shinen. Dacht ik…. Terwijl ik nog net niet kwijlend over de rand van de doos hing, was ineens al mijn euforie in één klap verdwenen. In de doos zaten de twee lelijkste stoeltje die ik ooit heb gezien. Oké, als je bijna blind bent en geen procent gevoel voor styling hebt dan zie je hier iets in, maar dat ík zoiets lelijks had gekocht, daar was ik toch echt heel ziek van.

Zweedse woonwarenhuis

De stoeltjes die ik zo geweldig vind, zijn minimalistisch, gemaakt van mooi hout en door zijn eenvoud beeldig. Deze lompe witte, smaakloze vierpotige gevallen zouden niet misstaan in een wachtkamer bij de dokter of tandarts, die al in geen dertig jaar is gerestyled en waar destijds de meest lelijkste meubelstukken gezet werden die nog ergens bij een oudtante op zolder stonden. Foeilelijk! En van puur kunststof. Het allerergste is nog dat ik de stoel omdraaide en heel groot IKEA op de plastic zitting gedrukt stond staan. Ik ben IKEA fan maar welke ontwerper destijds deze stoel ontworpen heeft bij het Zweedse warenhuis, moet voor de rest van zijn carrière gehaktballetjes uitserveren.

Miskoop

Het is inmiddels alweer maanden geleden, de stoeltjes zijn weer verkocht aan iemand die ze wel heel erg mooi vond. Voor een flink hogere prijs heb ik ze van de hand gedaan, dat dan weer wel….. Dat compenseert mijn teleurstelling dan weer een beetje. Maar toch zit het mij nog steeds niet lekker. Ik snap echt niet dat ik zo’n miskoop heb kunnen begaan.

Nieuw plekje

Gelukkig heb ik in de tussentijd weer heel wat mooie pareltjes voor een prikkie kunnen scoren en kijk ik, terwijl ik dit ‘stukkie’ zit te typen vanuit mijn bed, tegen een zeer geslaagde muur aan boven mijn nieuwe werkplekje. Hier kan ik zo ontzettend blij van worden. Het is nog veel mooier geworden dan ik gehoopt had. Een heel geslaagd wandje met prachtige hebben dingen voor weinig. Binnenkort zal ik mijn nieuwe plekje met jullie delen.

Vlooitocht

Regelmatig ga ik met een vriendin op ‘vlooitocht’ langs kringloopwinkels. Met recht vlooitocht want ik krijg altijd enorme jeukaanvallen en gelukkig heeft vriendinlief in de auto ontsmettingsmiddelen liggen zodat wij de viezigheid en bacterieën van alles wat wij vastgepakt hebben weer kunnen elimineren. Heb jij dat ook als je bij de kringloop of rommelmarkt geweest bent? Of zijn wij de enige malloten met smetvrees.

Gewéldig

Anyway…. tijdens één van de vlooitochten vond ik twee gewéldige barstoeltjes. Ik zag ze al shinen aan het kookeiland bij mij thuis. Echt van die kringloopjuweeltjes. Kunnen eindelijk de barkrukken, die ik al lang zo niet mooi meer vond wieberen.  Deze nieuwe beauties waren ouderwetse klapstoeltjes gemaakt van licht hout, waar ik eerder nog mijn neus voor opgehaald zou hebben, maar die nu perfect passen bij de Nordic wind die momenteel door mijn interieur blaast. De twee mocht ik voor 15 euro meenemen. Zo blij als een kind kwam ik er mee thuis. Toen ik ze neerzette was ‘de geluksbubbel’ gelijk uiteengespat. Het paste voor geen meter in mijn interieur. Hup…. met een zwieper de garage in en weer op Marktplaats.

Vintage? Of toch niet.... | ENJOY! The Good Life

De volgende dag heb ik ze toch weer neergezet. En gek genoeg vond ik het toch wat hebben. En naarmate ze langer stonden werd ik weer heel blij met mijn kringloopschatten. Het bleken blijvertjes. Maar ze moesten wel eerst even een mega goede sopbeurt hebben. Dus schrobte en poetste ik dat het een lieve lust was en wat zag ik daar vanuit mijn ooghoek?….. KAK! Niet weer! Mijn nieuw verworven schatten bleken geen vintage topstukken maar weer een product van het Zweedse woonwarenhuis luisterend naar de naam FRANKLIN.

Gelukkig ben ik even niet op zoek naar een nieuwe verkering, want ik vrees dat als ik met een leuk vintage exemplaar thuis kom, ik tijdens een innige verstrengeling ergens IKEA op zijn huid getatoeëerd zie staan. Luisterend naar de naam KNUDDE. Ik kan even geen IKEA meer zien 😉

Ben jij ook altijd op zoek naar leuke spulletjes voor je interieur? En heb jij net als ik vaak juweeltjes te pakken maar ook weleens een enorme misser?

ENJOY! your Sunday!

Pictures: Header Wiljo Meijnhout en ENJOY! The Good Life

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Haha, je bent gewoon overduidelijk Ikea fan.

  oktober 22nd, 2017 9:19
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Inderdaad, dat blijkt maar weer eens!

   oktober 24th, 2017 16:11
   Reply
   02
 • Avatar
  Rory
  http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

  Ik heb heel hard moeten lachen om je verhaal en KNUDDE? Meesterlijk gevonden! Jij kan het cabaret in 😉
  Maar even (gekscherend) serieus. Wat probeert het universum je hiermee te zeggen? Steeds maar weer die IKEA-toestanden? Hahaha.

  oktober 22nd, 2017 10:10
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Haha… het universum en IKEA. Als je het weet mag je het zeggen 🙂

   oktober 24th, 2017 16:12
   Reply
   04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.