Verkoelende ijsthee maak je makkelijk zelf.

Zinderende zomer in Nederland. De één voelt zich daarbij als een vis in het water en de ander sleept zich hijgend en puffend de dag door. Hoe je dag er ook uitziet. Een verkoelend drankje is geen overbodige luxe. Wij hebben met dit warme weer altijd een fles kraanwater in de koelkast staan met wat citroen en munt. Heerlijk, makkelijk en goedkoop.

Na een aantal dagen koud water wordt dat ook afgezaagd. Een beetje variatie kan geen kwaad. En wat meer smaak is ook welkom. Wij maken dan ijsthee of limonade. Heel simpel met thee van de Dille en Kamille. Het hoeft niet persé van die leuke winkel. Je kunt het natuurlijk ook met andere losse kruiden- of vruchten thee maken. Wij gebruiken altijd de biologische frisse citroen variant.

Wat heb je nodig voor 1 liter:

  • 2-3 theelepels losse (ijs) thee, frisse citroen van Dille en Kamille
  • 3 eetlepels honing of suiker
  • wat schijfjes fruit, besjes of kruidenblaadjes ter garnering

IJsthee maken is zo gepiept. Flinke ketel water koken, in een kan schenken en een thee-ei erin hangen met de losse thee. Kwartiertje laten trekken, honing of suiker naar smaak erbij. Laat de thee afkoelen en zet daarna weg in de koelkast om goed door te koelen. Doe er wat schijfjes fruit bij en/of wat munt of verveine (verbena) en klaar.

ENJOY! summer time

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar op Pinterest voor later ♥

Verkoelende ijsthee maak je makkelijk zelf | ENJOY! The Good Life

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.