Verborgen Amsterdamse grachten | ENJOY! The Good Life

Verborgen Amsterdamse grachten….

Afgelopen week was ik toerist in eigen land en nam ik deel aan een aantal toeristische activiteiten. Waaronder deze boottocht van Rederij Frienship. En ik had geluk want het was een prachtige nazomerdag en ik ging de verborgen Amsterdamse grachten ontdekken vanaf het water.

Open sloep

Halverwege de middag werd ik verwacht bij de aanlegsteiger van het Krasnapolsky Hotel aan de Oudezijds Achterburgwal 230. Dat is de vertrekplaats van de vier grote open sloepen van Rederij Friendship Amsterdam die hier om het half uur vertrekken voor een rondvaart van een uur door de grachten van Amsterdam én een aantal verborgen Amsterdamse grachten en bezienswaardigheden.

Verborgen Amsterdamse grachten | ENJOY! The Good Life

Bubbly boat trip

Enthousiast werd ik welkom geheten door hostess Isabel en schipper Pete en zocht een comfortabel plekje aan boord. Niet moeilijk want overal zak je weg in de dikke kussens. Zodra de sloep gaat varen gaat de bar open en die is op zijn zachtst gezegd goed gevuld. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aan boord. Tot fancy bubbels aan toe.

Verborgen Amsterdamse grachten | ENJOY! The Good Life

Lekker sfeertje aan boord

De sfeer zit er gelijk goed in. Pete heeft niet alleen het roer maar ook de microfoon in handen en neemt ons op zeer humoristische wijze mee langs de highlights aan de grachten. Daarnaast verteld hij leuke wetenswaardigheden over Amsterdammers en het leven in deze flamboyante stad. Als ‘local’ kan ik melden dat hij zeker geen onzin vertelde. Ondertussen loopt Isabel zich het vuur uit de sloffen om het iedereen naar de zin te maken met lekkere drankjes.

Verborgen Amsterdamse grachten | ENJOY! The Good Life

Bekijks

Voor de toeristen langs de grachten en op de bruggen zijn wij ook een bezienswaardigheid want de sloepen van Rederij Friendship zijn mooi op te zien en omdat het een open sloep is waar de bar aan boord prominent aanwezig is trekken we de aandacht en niet in de laatste plaats vanwege Pete. Charmant om te zien en als je niet zou weten dat het een Zuid-Afrikaan is zou je denken dat het een joviale Amsterdammer is, die voor iedereen een vriendelijk woord en ‘gebbetje’ over heeft. Ook voor de mensen aan wal.

Verborgen Amsterdamse grachten | ENJOY! The Good Life

Verborgen grachten

Pete vaart grotendeels de route die de gangbare rondvaart rederijen ook varen, maar hier en daar pakt hij verborgen grachtjes mee die mij als rasechte Amsterdamse echt hebben verrast. Zoals bijvoorbeeld de Groenburggracht met op de achtergrond de Zuiderkerktoren. Echt beeldschoon.

Verborgen Amsterdamse grachten | ENJOY! The Good Life

Kunstobjecten

Tijdens de route wees hij mij ook op diverse verborgen kunstobjecten zoals bijvoorbeeld deze drie dames op de bovenste verdieping van een grachtenpand aan de Oudezijds Achterburgwal. De routes die de sloepen varen verschillen per schipper, maar zijn zeker verrassend te noemen.

Verborgen Amsterdamse grachten | ENJOY! The Good Life

Heb jij ook zin in een vaartochtje door de grachten of heb je bezoek uit het buitenland over en wil je ze op een leuke manier de stad laten zien? Boek dan zeker eens dit vaartochtje door de Amsterdamse grachten via Friendship. Een rondvaart van een uur boek je hier voor € 15,- p.p. (excl. drankjes)

ENJOY! Amsterdam

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.