Vakantie checklist voor vliegvakantie binnen Europa

Binnenkort ga ik weer op reis en moet de koffer weer gepakt worden. Dat doe ik altijd op het laatste moment. Daarvoor maak ik wel altijd een checklist zodat ik razendsnel klaar ben en niets vergeet. Elke keer opnieuw maak ik daarvoor een lijstje die ik afvink en dan weggooi. Het leek mij handiger nu eens een online overzicht te maken die ik dan elke keer online kan afvinken of uit kan printen. En misschien is het voor jullie ook een handige tool. Nooit meer inpak stress!

Reisdocumenten

Check ruim van te voren of paspoort, creditcard, bankpassen en rijbewijs nog geldig zijn. Zorg dat je toegang hebt tot online boekingsbevestigingen en reisverzekeringsgegevens. Met name alarmnummers van Eurocross Assistance, bank en creditcard maatschappij.

 Paspoort of identiteitskaart
 Creditcard 
 Bankpas 
 Klein bedrag contant geld 
 Rijbewijs 
 (Online) Vliegtickets / Boardingpas
 (Online) Boekingsbevestiging accommodatie 
 (Online) Boekingsbevestiging huurauto
 Reisverzekeringsgegevens en alarmnummer 

Gezondheid

Zorg, als je chronisch ziek bent, dat je jouw medicijnlijst meeneemt. Voor het geval je niet bij je medicatie kunt omdat je koffer zoek geraakt is o.i.d.

 Paracetamol / Aspirine 
 Medicijnen / Medicijnlijst
 Mini EHBO set; pleisters, verband, pincet en schaartje 
 Neusspray 
 Anticonceptiepil / Condooms 
 Maandverband / tampons 
 Contactlenzen / Lenzenvloeistof / Lees- en/of reservebril  

Verzorging:

Standaard heb ik de meeste spullen altijd in mijn toilettas zitten die ik meeneem op vakantie of korte uitstapjes. Dat is heel makkelijk want dan hoef je niet elke keer alles bij elkaar te zoeken. Ik gebruik zoveel mogelijk reisverpakkingen of schenk verzorgingsproducten over in kleine flesjes. Om mijn gezicht te reinigen en make-up te verwijderen gebruik ik reinigingsdoekjes en ik neem wegwerpwashandjes mee.

 Tandenborstel en tandpasta 
 Tandenstokers / Flosdraad 
 Wattenstaafjes 
 Papieren zakdoekjes 
 Washandjes en gastendoekjes 
 Dag- en nachtcrème 
 Make-up remover  / gezichtsreiniger / facewash
 Wattenschijfjes 
 Make-up 
 Kam, borstel, krulborstel 
 Föhn / Krultang 
 Shampoo / Conditioner / Droogshampoo / Haarolie 
 Douchegel 
 Bodylotion of olie 
 Scheerschuim / Scheermesjes 
 Deodorant 
 Zonnebrandcrème / After Sun 
 Haarspeldjes, klemmetjes, elastiekjes 
 Nagelschaartje / nagelvijl 
 Parfum 

Kleding:

Zelf vind ik kleding het lastigste gedeelte van inpakken. Ik neem standaard veel teveel kleding mee. Maar sinds kort neem ik alleen nog Studio Anneloes travel kwaliteit kleding mee. Het ideale is dat het licht is, weinig ruimte inneemt, niet kreukt, makkelijk even uit te wassen is, zo weer droog is én perfect te combineren. Een uitkomst!

 Ondergoed / sokken 
 Badkleding 
 Hammamdoek 
 ZONNEBRIL!!! 
 Broeken 
 Shirtjes / Hemdjes 
 Vest / sweater / trui 
 Jurkjes / rokjes 
 Jas / Colbert 
 Ceintuur 
 Shawl 
 Slippers 
 Nachtkleding 
 Schoenen 

Apparatuur:

Zelf neem ik meestal alleen mijn telefoon en fotocamera mee. Het liefst geen laptop want dat betekent dat ik dan weer aan het werk ga. Waar ik altijd goed op let (door schade en schande wijs geworden) is dat de geheugenkaart in mijn camera zit. Dat alle foto’s eraf gehaald zijn en het schijfje geformatteerd. Dan is hij helemaal leeg en heb je ruimte genoeg om lekker veel te fotograferen. En vergeet de oplader van je batterij niet! Natuurlijk kun je ook een extra schijfje en/of een extra batterij meenemen 🙂

 Telefoon + oplader + oortjes
 Fotocamera / memorycard / batterij / oplader 
 Laptop + oplader 
 Verloopstekker 
 Ipad / Tablet + oplader 
 E-reader + oplader + genoeg online boeken 

Relax:

Mijn vakanties duren nooit langer dan een week. Eén boek en een paar tijdschriften is voldoende. Als ik met mijn kinderen reis neem ik meestal ook een spelletje mee. Én een schrijf- of tekenboekje. Ik vind het heerlijk om dingetjes op te schrijven en tekeningetjes te maken.

 Goed boek
 Tijdschriften
 Spelletje reisformaat / speelkaarten
 Schrijfboekje / potloden / stiften

Handig:

Een paar plastic tasjes voor vuile was, natte badkleding of vieze schoenen is handig om in je koffer te hebben. Oordopjes voor harde omgevingsgeluiden en eventuele snurkers om je heen. Een extra tas voor naar het strand of als je een actieve vakantie hebt een rugtasje.

 Plastic tasjes
 Strandtas / rugtas / linnen tasje
 Oordopjes
 Pen en papier

Dit is wel zo’n beetje mijn checklist. Ik hoop dat jij er ook iets aan hebt. Denk je dat ik nog iets belangrijks vergeten ben of heb jij nog een handige tip? Laat het hieronder achter in de comments.

ENJOY! your trip

Foto’s @ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.