Ultiem gelukkig op zaterdagavond | ENJOY!

Ultiem gelukkig op zaterdagavond

WOW! Ik heb zojuist iets sensationeels gezien. Tegen de tijd dat jullie dit lezen is dit alweer oud nieuws, maar dit moet ik echt met jullie delen. Een ultieme zaterdagavond helemaal in mijn up. Nee, dat is niet erg! Dat is heel bewust. Soms heb ik enorme behoefte om even helemaal alleen te zijn. Geen gezeur van pubers om mij heen en lange slungelige lijven die overal in de weg liggen.

70s muziek

Een playlist op met 70s muziek. Geloof mij, je kunt niet stil blijven zitten in je stoel. De schemering valt, ik laat de gordijnen zakken, steek de kaarsjes en de haard aan, schenk mijzelf een goede rode wijn in en zet de muziek een tandje harder. Ondertussen maak ik een goddelijke kippensoep voor mezelf en terwijl ik de groente aan het snijden ben, neurie ik een beetje mee met de muziek.

Naarmate de wijn indaalt en de soep aan het pruttelen is, galm ik heerlijk mee met The Stones, ABBA, The Beatles, Dolly Parton, Bob Marley, CHIC Le freak, Stevie Wonder, The Village People, Barry White, John Travolta, Gloria Gaynor enz…. Wat een heerlijke muziek en wat fijn dat ik al die nummers ken en mee kan zingen. Langzaam gooi ik de heupen los terwijl ik in de soep roer. Zo, dat voelt lekker. Je kunnen bewegen zonder het eeuwige commentaar van die kuikens.

Heupen los

Ik laat alle gene los. Grijp de pollepel als microfoon en dans op de plaats. Wat voelt dit goed! Je even vrij voelen. Voorzichtige zet ik wat stapjes links en rechts en laat mij meevoeren door de muziek. Gooi mij armen en mijn hoofd los en beweeg, dans en zwier door de kamer en keuken. Dit is wat ik echt nodig had na een sombere week waarin ik een draak was voor mijn omgeving. Alles valt van mij af en ik voel mij deze avond compleet gelukkig, in mijn eentje.

Beste Zangers

Het is inmiddels al laat op de avond als ik met een kop soep op de bank plof om mijn stukje voor de volgende dag in alle rust af te maken. Vraag me niet hoe het kan, maar ik stuitte op You Tube op de Beste Zangers. Ik was van plan het te gaan volgen dit seizoen, maar de eerste aflevering was zo saai, dat ik afgehaakt ben. Na wat ik nu op You Tube zie, heb ik daar gelijk spijt van.

Wat is die Floor goed! Nog nooit had ik van haar gehoord, maar ben na de eerste noten gelijk fan. Ze covered Lady Gaga met ‘Shallow’, zingt ‘Winner’ van Tim Akkermans, Mama voor Samantha Steenwijk, het Vilja lied. Laat iedereen huilen met ‘I don’t know a thing about love’. Mijn favoriet ‘Que se siente’. Het duet met Tim Akkermans is fantastisch en de absolute klapper is het duet met Henk Poort ‘The Phantom of the Opera’. Tranen stromen over mijn wangen. Ik kan alleen maar een diepe buiging maken voor deze twee fenomenale zangers. Want hé, Henk Poort kan er ook wat van in ‘The Sound of Silence’

You Tubers

Inmiddels is de nacht gevallen. Kijk ik het ene na het andere filmpje van de beste zangers, kom ik meer te weten over Floor Jansen. Als kers op de taart kom ik terecht in allerlei hysterische filmpjes van You Tubers, van over de hele wereld, die reageren op de optredens in de Beste Zangers van Floor en Henk. Dit is echt geweldig! De uren verstrijken. Ik kan niet stoppen met kijken en voel trots voor Henk en Floor. Wat gun ik ze dit.

Het is over tweeën als de damespuber binnenkomt. Die schrikt zich lam dat ik nog beneden zit met de muziek aan. In mijn enthousiasme wil ik met haar de filmpjes en optredens delen. Ze staat er ongeïnteresseerd bij en zegt droog dat ze er geen reet aan vindt. Oké, in één klap ben ik weer uit de hemel op aarde te pletter gevallen. Terug naar de donkere krochten van mijn bestaan. De magie van deze mooie avond en nacht is verdwenen. Ik ben weer moeder van pubers.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.